» »

Iščem WPF MVVM inštrukcije [C#]

Iščem WPF MVVM inštrukcije [C#]

mirch ::

Svež v svetu WPF-a in MVVM "politike". Torej, da mi nekdo potrdi moje opravljeno delo, ter deli nekaj nasvetov, iščem nekoga z omenjenim znanjem.
Iščem tudi kakršnekoli knjige (in ostale vire), ki zajemajo omenjeno znanje (na kvaliteten način, ne samo hiter "schenlkurz"), lahko tudi v tujem jeziku (angleščina ali nemščina).

HVALA!

sebastjan28 ::

Verjetno je z naskokom najboljša knjiga za WPF je WPF 4.5 Unleashed.

Za "usmeritve" in osnovne MVVM/WPF design patterne je verjetno najbolje, da si na internetu najdeš projekt PRISM. Poleg same izvorne kode vsebuje tudi ogromno primerov in je zelo dobro dokumentiran. Sam Framework sicer vsebuje precej več kot samo podporo za MVVM vendar je na srečo dokaj modularen in določene funkcionalnosti lahko preprosto pozabiš(predvidevam, da bo tebe v tej točki zanimalo samo kako povezati View in ViewModel, ter DelegateCommand).

mirch ::

sebastjan28, hvala za odgovor. PRISM mi sicer ni poznan, slišal že večkrat za njega (in ostale podobne), ampak sem začel na "golo". Bom pa ga absolutno pogledal sedaj. Povezati znam že, skratka program imam napisan in deluje, samo sem se učil sam s pomočjo neta, tako da ne verjamem da je vse pravilno in strokovno. Imam pa še nekaj vprašanj glede nejastnosti :)

sebastjan28 ::

Če imaš kakšno bolj splošno vprašanje, lahko vedno postaviš tudi tukaj gor:)

Drugače pa v Sloveniji vem samo za enega "konsultanta", ki je dokaj specializiran v XAML/WPF - če te zanima, ti lahko na PM pošljem kontakt.
Če iščeš kaj cenejšega, lahko tudi objaviš oglas na kakšni izmed freelance(npr freelancer.com) skupin. Z nekaj sreče(če boš izbral dobrega kandidata) boš lahko dobil review kode za smešno nizek strošek.

mirch ::

Mas v mislih indijce? :)

Ja uporabljam naceloma Stackoverflow za kaksne hitre resitve problemov. Drugace pa prosim za kontakt, bom ga vprasal za ceno :) Hvala ti tudi za knjigo!!

sebastjan28 ::

N.p.

Ja Indijce, še raje pa Kitajce. Pri slednjih je po mojih izkušnjah vseeno večja verjetnost, da dobiš realen odgovor(opravijo dogovorjeno), ne pa zgolj "No problem Sir":) Vseeno je pa stvar posameznika in ravno nočem posploševati.

Sem poslal p.m.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xamarin in android C#

Oddelek: Programiranje
61269 (669) Lonsarg
»

[C#]Kako zaznati spremembo v objektu?

Oddelek: Programiranje
131353 (1051) abyssus
»

winform proti wpf

Oddelek: Programiranje
151596 (1160) norcuron
»

programiranje apple

Oddelek: Programiranje
133291 (2523) hendriks
»

Nov prispevek: Luka Birsa: Izdelava lahkega odjemalca

Oddelek: Novice / Nova vsebina
123881 (2853) Tear_DR0P

Več podobnih tem