» »

Migracije v preteklosti

Migracije v preteklosti

BCSman ::

Zanimajo me primeri v zgodovini, ko so lokalna ljudstva brez odpora sprejela masovno imigracijo tujih ljudstev. (pogoj, da so imigranti bili neoboroženi, torej nenevarni)

Tega sploh nimam kje vprašati, ker so vse teme s to tematiko zaklenjene. V temi o ISIS-u, ki je edina odklenjena, pa so mi vprašanje izbrisali. Preko gugla bi izgubil preveč časa in nima smisla odkrivat tople vode, gotovo je kak ljubiteljski zgodovinar tukaj.
  • zaklenil: Mavrik ()

jype ::

Ogromno jih je.

Začneš lahko kar s Sirijo, preden je tam izbruhnila vojna: http://qz.com/498597/before-the-war-syr...

kow ::

Niso stevilke edini faktor. Evropejci bi lazje sprejeli milijon Ukrajincev kot Arabcev ter bi jih hitro asimilirali.

BCSman ::

Hja skoraj vsi imigranti v Siriji so arabci ali iz afriških držav, kjer prevladuje islam. Tako, da za rečt so si dokaj kulturno ali celo genetsko sorodni. (razpredelnica na http://www.unhcr.org/4dfdbf50b.html)
Kljub temu sirijsko ljudstvo ni pretirano navdušeno nad njimi. Največja skupina - Iračani - wikipedia: Consequently, tensions between refugees and Syrians have increased in some urban areas, though security services have prevented any open violence.

jype ::

Pa jih res bodo, ko bo čas za to? Več kot milijon beguncev z balkana so, pa se ni nihče pretirano vsajal.

BCSman> Kljub temu sirijsko ljudstvo ni pretirano navdušeno nad njimi.

Nihče ni navdušen nad begunci, ker je to neizogibno združeno z nižanjem standarda za vse. Beguncev se ne sprejema zato, ker bi si jih kdorkoli želel, temveč zato, ker nas k temu obvezuje naša skupna (univerzalna racionalna) morala. Tisti, ki še nismo zares bežali, smo zgolj dovolj srečni, da nam ni bilo treba.

Že velikokrat razložen skrajno preprost test je trivialen: Postaviš se v kožo begunca in premisliš, kakšnega odnosa bi si v takem primeru želel, kakšnega bi pa minimalno pričakoval. Tako dobiš precej dobro sliko tega, kaj je treba beguncem ponuditi (in lahko tudi vidiš, kaj in zakaj ponujajo visoko razvite družbe v Evropi).

BCSman> Hja skoraj vsi imigranti v Siriji so arabci ali iz afriških držav, kjer prevladuje islam.

Drži. K sreči vera beguncev ne igra pomembne vloge, njihova kultura se bo pa v odvisnosti od našega odnosa do njih zelo hitro spremenila, ko bodo sprejeti v našo družbo.

noraguta ::


Drži. K sreči vera beguncev ne igra pomembne vloge, njihova kultura se bo pa v odvisnosti od našega odnosa do njih zelo hitro spremenila, ko bodo sprejeti v našo družbo.

Tuki se bojim, da grešiš. Pri nas , pa ne zgolj pri nas se še komunajzerji in krščanarji ne morejo po 20ih letih.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

kow ::

Zelo hitro? Dvomim. Se pa strinjam, da bolj jih druzba vkljuci in sprejme, hitreje jih asimilira. Ampak srcika problema je ko(izobrazena!) elita predlaga nevarne kompromise. Npr, da ni lepo, ce se delas norca iz Mohameda ipd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

jype ::

kow> Npr, da ni lepo, ce se delas norca iz Mohameda ipd.

Saj ni lepo. Je pa to kljub vsemu tvoja pravica. Njegova pravica je pa, da ti neovirano pove, da si nesramno teslo (naša dolžnost pa, da zagotovimo, da se spoštujejo zakoni in da se nikomur ne dovoli sovražni govor, kar je ponavadi takoj naslednja izmenjava mnenj).

kow> Zelo hitro? Dvomim.

Zelo hitro. Musliman v Evropi potrebuje samo službo s prijaznimi sodelavci, da se privadi na "pivo po šihtu". Sploh če je iz Sirije, kjer so to že prakticirali, preden smo jim plačali radikalizacijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

kow ::

Mnogo ljudi bi to mojo in njegovo pravico hotelo omejiti z raznimi "majhnimi" izjemami. Za voljo miru, ker je neodgovorno ipd.

Mavrik ::

OP, zanimivo kako se NE pogovarjaš o zgodovini migracij.
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

"Madžari fašisti, drugi nacionalisti" (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9015684 (14848) blindb

Ruski vojaki v Siriji (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9922482 (19064) Isotropic

Zakaj imigracija ni prava rešitev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
44689394 (82648) PrihajaNodi

Več podobnih tem