Forum » Pomoč in nasveti » Random reboot
Random reboot
Yacked2 ::
Pozdravljeni,
na začetku sem imel na računalniku Pavilion dv7 nameščen Win7, kjer se mi je pojavljal problem, da se mi je računalnik na vsake toliko časa resetiral (napake mi ni uspelo definirati), zadevo sem rešil tako, da sem porabo energije nastavil na High performance, tako so vsi problemi izginili.
Sedaj sem na računalnik naložil Ubuntuja in problem se mi je ponovil. Ponovno random rebooti...
Ko prižgem računalnik dobim BIOS napako "fan cooling error", vendar so temerature v mejah normale (delam prime stres test in ne preseže 90 stopinj).
Ima kdo kakšno rešitev kako rešiti problem?
Lp
Yacked2
na začetku sem imel na računalniku Pavilion dv7 nameščen Win7, kjer se mi je pojavljal problem, da se mi je računalnik na vsake toliko časa resetiral (napake mi ni uspelo definirati), zadevo sem rešil tako, da sem porabo energije nastavil na High performance, tako so vsi problemi izginili.
Sedaj sem na računalnik naložil Ubuntuja in problem se mi je ponovil. Ponovno random rebooti...
Ko prižgem računalnik dobim BIOS napako "fan cooling error", vendar so temerature v mejah normale (delam prime stres test in ne preseže 90 stopinj).
Ima kdo kakšno rešitev kako rešiti problem?
Lp
Yacked2
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Upam, da ne bo to edina rešitev.
krneki0001 ::
Očitno je šel senzor za ventilator. Ob konstantnem preklapljanju procesorja iz manjšo na večjo frekvenco, ne zna vklopit pravočasno ventilatorja. Problem pride ob večji obremenitvi, ko se procesor segreje na max temperaturo in se računalnik preventivno ugasne. Na high performance je pa ventilator stalno vklopljen in samo obrati nihajo, tako da teh problemov ni več.
Imel sem podoben problem na T400 od Lenovo. Menjal sem cel ventilator z ohišjem in senzorjem. Če ni nova mašina se ti splača pogledat na e-bay, če je še tam predrago, prodaj računalnik (mastavi na high performance ko prodajaš ) in si kupi drugo zadevo.
Imel sem podoben problem na T400 od Lenovo. Menjal sem cel ventilator z ohišjem in senzorjem. Če ni nova mašina se ti splača pogledat na e-bay, če je še tam predrago, prodaj računalnik (mastavi na high performance ko prodajaš ) in si kupi drugo zadevo.
krneki0001 je izjavil:
Očitno je šel senzor za ventilator. Ob konstantnem preklapljanju procesorja iz manjšo na večjo frekvenco, ne zna vklopit pravočasno ventilatorja. Problem pride ob večji obremenitvi, ko se procesor segreje na max temperaturo in se računalnik preventivno ugasne. Na high performance je pa ventilator stalno vklopljen in samo obrati nihajo, tako da teh problemov ni več.
Torej bi zadevo rešil tako, da bi ventilator vseskozi vrtel na 100% obratov. Se to da ?
krneki0001 ::
v windowsih se da z nastavitvijo high performance, v linuxu tudi, verjetno pa tudi v biosu. Ne poznam dovolj HPjevih prenosnikov da bi lahko to povedal.
Nažalost je bila edina rešitev res namestitev Win7...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2 grafični v prenosniku?Oddelek: Strojna oprema | 4226 (2572) | Stari89 |
» | FPS dropOddelek: Pomoč in nasveti | 2776 (2401) | SuperVeloce |
» | Asus R7 250-problem z ventilatorjemOddelek: Pomoč in nasveti | 507 (458) | Mirk |
» | Prekinjanje brezžične povezaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1000 (837) | voyocelje |
» | AMD phenom II x4 955 - težave!Oddelek: Strojna oprema | 2427 (1340) | 4letters |