» »

Router

Router

Twixz ::

Živjo.

Sicer ne vem če spada sem ampak rabil bi nek router ki bi pokril celo bajto z wifijem. Imamo 180 kvadratov veliko bajto, s tremi nadstropji. Trenutno je router v skrajnem kotu bajte in ker je Thompson ne pokrije več od dnevne sobe in malo hodnika ter kuhinje.

Ker prenavljamo hišo bi rad tudi to prenovil, ker bo moja soba v skrajnem drugem koncu bajte (diagonala če gledamo kje je router) in bi rabil vsaj wifi. Ker sem prepričan da se mi 40 metrov LAN kabla ne splača kupovat da bi imel internet.

SaXsIm ::

40m kabla bo precej ceneje kot nek soliden router. In precej zanesljivejše, tako da če si ravno sredi renovacij, bi dal utp v stene v vsakem primeru.
SaXsIm

BorutK-73 ::

Search ne dela?
Kateri router?

Faceless ::

Pozdravljeni,

Imam router TP-Link model: TL-WR1043ND in naj bi bil 300 Mbps Wireless ruter. Doma imam optiko 100/50. Ko računalnik priklopim na kabel mi speed-test ookla pokaže download 90mbps,. Ko isti kabel vstavim v ruter, in računalnik s kablom povežem z ruterjem download pade na 25mbps (isto tudi če ga povežem z wirelessom)

Šel sem v nastavitve ruterja in pogledal "broadband limits", ki so bili izklopljeni. Zanima me kje je lahko težava. Kabli so vredu, optika potemtakem dela (če ga povežem direktno). Tudi driverji so updejtani. Ali je možno, da so v ruterju še kakšne nastavitve, ki bi omejevale povezavo? Poskusil sem ga povezati z stacionarnim računalnikom in zadeva je ista - ko ga je prijatelj odnesel domov, in ga preveril doma je ruter vlekel 90mbps....

Za vse informacije se vam zahvaljujem.

SeMiNeSanja ::

Mogoče router ne zazna, da je modem ali switch (kakrkoli že imaš na WAN strani) full duplex in poganja povezavo zgolj na half duplex?
Preveri, če imaš možnost ročne nastavitve porta na full duplex in testiraj ponovno.

Kakšna druga razlaga mi nekako ne pade na pamet, zakaj bi se isti router pri kolegu obnašal 'normalno', pri tebi pa ne. Vsekakor poskusi še z drugim kablom, saj ti tudi ta lahko kaj zagreni.

Faceless ::

No zadeva po 1 mesecu še vedno ni rešena.

Router sem nesel k prijatelju ki ima isto linijo 100/50 in mu je wireless vlekel normalno 80-90 Mbps... kako je možno da isti ruter na istih linijah (le drug ponudnik) pri enem dela pri drugem pa ne? Se pravi da ponovim težavo: "Ko računalnik priklopim na kabel mi speed-test ookla pokaže download 90mbps,. Ko isti kabel vstavim v ruter, in računalnik s kablom povežem z ruterjem download pade na 25mbps (isto tudi če ga povežem z wirelessom) "

Torej isto sem poskusil pri prijatelju kjer deluje normalno. Poskusil sem zamenjati vse kable UTP in optiko....kje bi bla lahko še težava?

b3D_950 ::

Predvidevam da, ko vtakneš kabel direkt v modem od ISPja dela normalno, ko daš vmes na kable TP-LINK pa hitrost pade?

Mogoče imaš zvezan tplink preko WAN porta, pa ti dela dvojno translacijo in ne dohaja ali pa da imaš vklopljene DHCP serverje na obeh napravah (na modemu in tplinku) in se kaj zacikla, ali pa je s prenosnikom kaj narobe (driverji) - za test nastavi wlan brez zaščite, priklopi na LAN porte in ne WAN, izklopi dhcp na tplinku, nastavi kakšn drug DNS na prenosniku, probaj v drugo vtičnco priklopit tp-link.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

čuhalev ::

Motnje okolice. Zamenjaj kanal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
565773 (4373) b3D_950
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366294 (4607) maremare
»

Kurioza interneta

Oddelek: Omrežja in internet
91018 (865) Auba
»

Čuden problem z nihanjem WIFIja - TL-WR1043ND

Oddelek: Omrežja in internet
476949 (5780) krop
»

TP-LINK TL-WR1043ND problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
171794 (1649) tony1

Več podobnih tem