» »

Begunci - Kje je demokracija?

Begunci - Kje je demokracija?

kodsiti1 ::

Begunska kriza...kje je demokracija?

Prvo kot prvo to sploh niso begunci, ker le ti bežijo iz svoje države zaradi vojne, tejle "begunci" pa si želijo boljšega življenja, in z tem nimajo več enakih pravic kot begunci, ampak so to ekonomski migrantje. Da nebo pomote, jim ne zamerim in jih razumem.

Ampak nastanitev teh ljudi v evropi ni rešitev. Jaz jih nočem v Sloveniji, in verjetno tudi 90% ostalih ne. Sedaj me pa zanima kje je DEMOKRACIJA? Prepovedani so vsi shodi, razen tisti v podporo beguncem. Zakaj?? kje je svoboda govora

Zakaj nemoremo državljani odločat o tem, kako se bo porabljal naš denar in z kom bomo živeli? Tej ljudje so le breme na naših plečah in ne predstavljajo popolnoma nobene koristi. Edino kdor profitira bodo morda vodilni, ki to podpirajo in želijo glasove beguncev, ali kako? Kao nemci potrebujejo nizkokvalificarno delavno silo ampak z tem znižujejo standard drugih in tega si verjetno želi le malokdo.

Državljani želimo pomagati beguncem, ampak jih ne želimo v naši državi! Pomaga se jim lahko tudi v libiji in sosednjih državah sirije, ne pa v evropi... potrebno bi bilo rešiti problem pri izvoru...če bo šlo naprej se ta val beguncev ne bo končal.

O tem da pa je velika večina teh "beguncev" moških, ki raje sodelujejo v protestih ter se pretepajo in razganjajo na evropskih tleh, namesto da bi se borili za vojo državo pa raje sploh ne bom govoril.... Oni hočejo pravice, pravice, pravice, saj so živa bitja! Humanitarno pomoč celo zavračajo, želijo si le obljubljene dežele nemčije in postrežbo na zlatih pladnih ali kako?


Res nevem zakaj nad državljane tako nasilno mediji izvajajo propagandno sporočilo, naj begunce sprejmemo odprtih rok? Sem prepričan da oni nikoli nebi storilo isto(no saj lahko vidimo kako jim želijo pomagati sosednje države- sprejeti jih žal nemorejo, lahko pa jim zgradijo kakšno džamijo v evropi ja...to so muslimani ki se nikoli ne bodo integrirali, in njihova vera je sovražna do ostalih, zato od njih ne pričakujte nobene solidarnosti kot je oni lahko dobijo od nas!)


Tole ne pelje nikamor, evropa si koplje svoj grob
  • zaklenil: Mavrik ()

nagobčnik ::

Uh, koliko novih misli. Revolucionarno. Takšnih misli še nikjer nisem prebral. Sploh pa ne 300x v zadnjem mesecu. Hvala, najlepša hvala, da si nam odprl oči.

Letalec ::

nagobčnik je izjavil:

Uh, koliko novih misli. Revolucionarno. Takšnih misli še nikjer nisem prebral. Sploh pa ne 300x v zadnjem mesecu. Hvala, najlepša hvala, da si nam odprl oči.


True dat :)

O tem zelo govori z vseh aspektov a bolj malo se omenja stališče medijev, ki že pretirano forsirajo neke ideale. Zanimivo je kako vsi obsojajo Madžarsko ker je zavarovala svojo in šengensko mejo pred nelegalnimi/nekontroliranimi prestopi. Kaj je s tem narobe? Begunci lahko vstopijo v šengen kontrolirano na mejnih prehodih in prosijo za azil. Potem jih odpeljejo v zbirne centre kjer dobijo osnovne potrebščine. Članice pa nimajo le pravice ščititi svojih mej, temveč so šengenske meje DOLŽNE varovati. DOLŽNOST mejnih čalnic EU je kontrolirati pretok na mejah. Ampak ta dolžnost se sedaj že predstavlja kot nekakšen zločin s strani vseh medijev, namesto da bi obsojali nelegalne prestope. Zakaj se potem sploh gremo te meje če so vsem tako nehumane?

Druga stvar je "pripravljenost na begunce" ipd. Tako kot v srbiji, ko so jih sprejeli v kravatah z reportersko ekipo in 200 paketi hrane. Namesto da bi dobili par propagandnih fotografij je prišlo do navala, ker beguncev je bilo 3000. Pri nas spet poslušam o neki pripravljenosti a imam občutek da bo ista zgodba.

Tretja stvar je vprašanje koliko jih lahko sprejmemo na naš rešilni splav dokler vsi skupaj z nami vred ne potonemo? Je to 100, 600, 1000, 5000, 50000, 500000... Do kdaj se gremo solidarnost?


Seveda je najbolj temeljni odgovor na vprašanje katerega nihče ne upa vprašati in odgovoriti sledeč: "Nočemo jih in strah nas jih je zato ker so muslimani". Ja, večina ni slaba. Ja, res jim ne privoščim. Ne, ne bežijo vsi pred vojno. Ne niso vsi iz sirije. Ja, večina so moški in ne ženske ter otroci.

Strah nas je muslimanov predvsem zato, ker se ne prilagajajo nam na naša pravila, temveč nas prilagajajo na njihova. Naprimer naše pravilo je, da se meje prečka na mejnih prehodih in se jih evidentira. Te pravila smo se spomnili tukaj mi in po njih so se dolžni ravnati vsi ki k nam pridejo. Ma boli njih đoli za naša pravila...


So pa kot že rečeno to vse že precej prežvečene teme. Bolj me zanima ta forsirana propaganda medijev in zatiranje izražanje mnenja. Čisto švedski model, kjer so prav tako zatirali in še vedno zatirajo vsako nasprotovanje. Iz liberalne ideje pa je prišlo do tega, da kakorkoli že obrnejo imajo v državi sedaj konkreten problem pred katerim si zatiskajo oči. Bomo pri nas zadevo speljali enako?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Letalec ()

Mavrik ::

Glej moje sporočilo v pritožbah: https://slo-tech.com/forum/t530830/p489...
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

DELO: zloraba azilnega sistema v SLO in nevladne organizacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8712769 (10273) ahac

"Madžari fašisti, drugi nacionalisti" (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9014843 (14007) blindb

Zakaj imigracija ni prava rešitev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
44683471 (76725) PrihajaNodi

Več podobnih tem