Forum » Pomoč in nasveti » Win file explorer težavica
Win file explorer težavica
Gerapa ::
Malo sem se zapentljal z raziskovalcem...
Vsem knjižnjicam v meniju sem zamenjal lokacijo na D:, ko pa sem jo menjal pri knjižnjici Videos, sem pozabil usvariti novo mapo in tako je Videos postal v bistvu bližnjica do D:. (slika). Z restore default location oziroma ročno korak nazaj ni mogoč, saj zdaj z desnim klikom na Videos upravljam celotni D:
http://shrani.najdi.si/?2I/dg/2xeWtgln/...
Hvala lepa za rešitev
Vsem knjižnjicam v meniju sem zamenjal lokacijo na D:, ko pa sem jo menjal pri knjižnjici Videos, sem pozabil usvariti novo mapo in tako je Videos postal v bistvu bližnjica do D:. (slika). Z restore default location oziroma ročno korak nazaj ni mogoč, saj zdaj z desnim klikom na Videos upravljam celotni D:
http://shrani.najdi.si/?2I/dg/2xeWtgln/...
Hvala lepa za rešitev
- spremenil: Gerapa ()
Gerapa ::
Če je lažje zgolj izbrisat D: mapo iz menija "This PC", bo tudi to povsem ok. Našel sem, da se to spreminja v regedit, vendar ne najdem kateri ključ moram izbrisat... (vir: http://www.tech-recipes.com/rx/42957/wi... )
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gerapa ()
Spajky ::
IMHO, boš moral zgleda napravit reg ključ in ga uvozit: napravi nov prazen *.txt fajl v notepadu in mu naredi vpis: (ko končaš, filu spremeni končnico na reg pred uvozom.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\explorer\MyComputer\NameSpace]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\explorer\MyComputer\NameSpace\{A0953C92-50DC-43bf-BE83-3742FED03C9C}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\explorer\MyComputer\NameSpace\{A0953C92-50DC-43bf-BE83-3742FED03C9C}
@=path "D:\Videos"
Za zadevo nisem siguren, če bo delalo (pisal na pamet!), zato je najbolje, da greš na eno drugo mašino z istim OS in v registru (preko regedit) in izvoziš/save nekam samo ta Video mapa ključ. Prenesi na tvoj komp in Preden uvoziš spet ta ključ napravi ono mapo na disku in popravi v uvoznem fajlu za register pot, kam naj kaže ...
Drugič, če čaraš po registru, se napravi bekap vseh register fajlov na mašini prej, da lahko restavriraš s kakim live Windows s CD-ja fajle nazaj, če zezneš
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\explorer\MyComputer\NameSpace]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\explorer\MyComputer\NameSpace\{A0953C92-50DC-43bf-BE83-3742FED03C9C}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\explorer\MyComputer\NameSpace\{A0953C92-50DC-43bf-BE83-3742FED03C9C}
@=path "D:\Videos"
Za zadevo nisem siguren, če bo delalo (pisal na pamet!), zato je najbolje, da greš na eno drugo mašino z istim OS in v registru (preko regedit) in izvoziš/save nekam samo ta Video mapa ključ. Prenesi na tvoj komp in Preden uvoziš spet ta ključ napravi ono mapo na disku in popravi v uvoznem fajlu za register pot, kam naj kaže ...
Drugič, če čaraš po registru, se napravi bekap vseh register fajlov na mašini prej, da lahko restavriraš s kakim live Windows s CD-ja fajle nazaj, če zezneš
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 10 z reklamami tudi v Raziskovalcu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 40988 (34552) | D3m |
» | Ikona od diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1693 (1630) | Mr_Globus |
» | Windows - sistem pol minute išče odsotni mrežni shareOddelek: Operacijski sistemi | 1227 (1049) | _sem_ |
» | En zelo čuden bugOddelek: Pomoč in nasveti | 1657 (1070) | fastfury |
» | Ikone w widows xp so izginile !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2133 (1851) | K0K0 |