» »

Win file explorer težavica

Win file explorer težavica

Gerapa ::

Malo sem se zapentljal z raziskovalcem...

Vsem knjižnjicam v meniju sem zamenjal lokacijo na D:, ko pa sem jo menjal pri knjižnjici Videos, sem pozabil usvariti novo mapo in tako je Videos postal v bistvu bližnjica do D:. (slika). Z restore default location oziroma ročno korak nazaj ni mogoč, saj zdaj z desnim klikom na Videos upravljam celotni D:

http://shrani.najdi.si/?2I/dg/2xeWtgln/...

Hvala lepa za rešitev
  • spremenil: Gerapa ()

Gerapa ::

Če je lažje zgolj izbrisat D: mapo iz menija "This PC", bo tudi to povsem ok. Našel sem, da se to spreminja v regedit, vendar ne najdem kateri ključ moram izbrisat... (vir: http://www.tech-recipes.com/rx/42957/wi... )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gerapa ()

Spajky ::

IMHO, boš moral zgleda napravit reg ključ in ga uvozit: napravi nov prazen *.txt fajl v notepadu in mu naredi vpis: (ko končaš, filu spremeni končnico na reg pred uvozom.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\explorer\MyComputer\NameSpace]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\explorer\MyComputer\NameSpace\{A0953C92-50DC-43bf-BE83-3742FED03C9C}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\explorer\MyComputer\NameSpace\{A0953C92-50DC-43bf-BE83-3742FED03C9C}
@=path "D:\Videos"

Za zadevo nisem siguren, če bo delalo (pisal na pamet!), zato je najbolje, da greš na eno drugo mašino z istim OS in v registru (preko regedit) in izvoziš/save nekam samo ta Video mapa ključ. Prenesi na tvoj komp in Preden uvoziš spet ta ključ napravi ono mapo na disku in popravi v uvoznem fajlu za register pot, kam naj kaže ...

Drugič, če čaraš po registru, se napravi bekap vseh register fajlov na mašini prej, da lahko restavriraš s kakim live Windows s CD-ja fajle nazaj, če zezneš >:D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 z reklamami tudi v Raziskovalcu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14340988 (34552) D3m
»

Ikona od diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
51693 (1630) Mr_Globus
»

Windows - sistem pol minute išče odsotni mrežni share

Oddelek: Operacijski sistemi
81227 (1049) _sem_
»

En zelo čuden bug