Forum » Pomoč in nasveti » Ikona od diska
Ikona od diska
Mr_Globus ::
Danes sem priklopil USB disk in disk v "My computer" nima več ikone
slikca
Ima god kakšno idejo? Praktičnega pomena nima, samo mi estetsko pokvari dan
slikca
Ima god kakšno idejo? Praktičnega pomena nima, samo mi estetsko pokvari dan
StratOS ::
Poglej v registru pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons
Izberi ime diska ( C,D ...) in Spremeni Default vrednost ključa DefaultIcon na pot ikone oziroma index resoursa z ico vsebino.
Izberi ime diska ( C,D ...) in Spremeni Default vrednost ključa DefaultIcon na pot ikone oziroma index resoursa z ico vsebino.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Te mape v registru ni. Hmm pa ne vem če je to v registru, ker mi isto pokaže na namiznem in prenosniku.
bosmla ::
Na kljucku naredi novo TXT (beleznica) datoteko in jo preimenuj v "Autorun.inf" ter v njo napisi:
[Autorun]
Icon=ime ikone.ico
Label=MOJ_KLUC
na kljucek das ikono, ki si jo izberes in njeno ime napises namesto "ime ikone"
opcijsko lahko vpises tudi tretjo vrstico ce hoces poimenovati kljucek
[Autorun]
Icon=ime ikone.ico
Label=MOJ_KLUC
na kljucek das ikono, ki si jo izberes in njeno ime napises namesto "ime ikone"
opcijsko lahko vpises tudi tretjo vrstico ce hoces poimenovati kljucek
StratOS ::
Change drive Icon
preko opisanih autorun.ini in desktop.ini nastavitev mogoče ne bo šlo ( odvisno ali je izmenljiv disk kot quick removal ali performance )
Še Desktop.ini primer :
Primer zamenjave pri disku C :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\C\DefaultIcon
DriveC.reg primer :
preko opisanih autorun.ini in desktop.ini nastavitev mogoče ne bo šlo ( odvisno ali je izmenljiv disk kot quick removal ali performance )
Še Desktop.ini primer :
[.ShellClassInfo] IconFile=/data/data.dll IconIndex=4 ConfirmFileOp=0 InfoTip=Tool tip
Primer zamenjave pri disku C :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\C\DefaultIcon
DriveC.reg primer :
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\C\DefaultIcon] @="C:\\Ikone\\Nove\\Windows Folder.ico"
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
LOOL sem najdu problem Na disku je že bil en autorun.inf, ki je kazal na neobstoječo ikono. Glede na vsebino sklepam, da je ostala od nastavljanja WLANa... Ampak to, da sem rabil 3 dni da sem ga opazil na disku, kaže da bo res potrebno "malo pospravljanja"
Tnx za pomoč
Tnx za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 10 z reklamami tudi v Raziskovalcu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 40251 (33815) | D3m |
» | Undo za ComboFixOddelek: Pomoč in nasveti | 1740 (1505) | MrStein |
» | Kako onemogočiti CD enoto in USBOddelek: Pomoč in nasveti | 980 (835) | jan01 |
» | Ikona za particijo trdega diska je neznanaOddelek: Pomoč in nasveti | 1048 (983) | StratOS |
» | Ikone w widows xp so izginile !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2103 (1821) | K0K0 |