» »

Chromecast in podobne zadeve za non smart tv

Chromecast in podobne zadeve za non smart tv

zhigatsey ::

Živjo,

imam non smart lg lcd tv in bi rad spremljal na njem tv programe preko interneta (voyo, rtvslo mmc), stream-al kakšne video posnetke iz računalnika itd... Kako se obnese Google-ov Chromecast? Ali androidna aplikacija voyo podpira chromecast in kakšna je kaj kvaliteta slike na tv-ju? Obstajajo tudi neki usb ključki, ki so vbistvu mini androidni računalniki, ali kdo priporoča takšne zadeve? Bi potem rabil še kakšno brezžično tipkovnico/touchpad? V tem primeru bi moral voyo delati bp kajne, za streamanje videa pa lahko preko google drive ali pa windows share/esfile explorer/mx player. Ima kdo kakšen izkušnje s temi zadevami (kaj uporabljate, kvaliteta slike, kaj drugega priporočate)?

Hvala,

Lp

modelno1 ::

Imam Chromecast. Za streamanje videa z interneta je super, vse kar rabiš je en extension za Chrome. Za glasbo je najlažje naložiti knjižnico na Google Play Music in jo streamat od tam. Za streamanje videov z lokalne mreže je pa bolj bogi, ker podpira samo h.264 in VP8, potrebuješ nekaj, da ti sproti prekodira. Kako je z voyo, ne vem. Mi je pa uspelo streamat T-2 tv2go iz Chrome-a, ampak na najslabši kvaliteti.
Če boš večinoma gledal filme z lokalne mreže, je bolje, da so omisliš nekaj, na kar lahko namestiš xbmc/kodi ali kaj podobnega. Kakšen HDMI ključek z Androidom oz. Windowsi npr.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

DuleKrtola ::

Uporabljam Chrome cast za Netflix in predvajanje filmov z Android tablice, ki jo uporabljam tudi za torrente - nimam pcja doma. Es file Explorer na androidu zna streamat filme na chromecast s tablice, mogoče tudi z LANa, ampak nisem probal. Verjetno obstaja tudi PC alternativa

Zgodovina sprememb…

modelno1 ::

ES File Explorer streama tudi z LAN-a. Za PC obstaja kar nekaj Chrome aplikacij za castanje na Chromecast.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561085785 (345792) Mavrik
»

Android box vs Apple TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
317004 (3777) Map
»

chromecast 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6112447 (7343) lojzze1
»

Kako bi najlažje gledal YouTube na TV? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5111979 (9344) tebodi
»

Chromecast SDK je na voljo javnosti

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
3016164 (13556) PrimozR

Več podobnih tem