Forum » Loža » Motenje sosedov
Motenje sosedov
Pentium ::
Pozdrav,
Živim v dokaj strnjenem naselju, kjer je načeloma mir, kar se tiče glasnosti in hrupa. Dobro, v soboto ali nedeljo zjutraj občasno kdo kosi travo, to je pa tudi vse, kar te zmoti.
Se je pa kakšne pol leta nazaj sosedov mulc odločil imeti band in zdaj vadijo pri njih doma. Igrajo metal in rock, sicer to oboje tudi jaz občasno poslušam (metal sicer ne več toliko), vendar takrat, ko meni paše. Oni pa ponavadi "žagajo" v popoldanskih in večernih urah, včasih celo do 22.00 ure, takrat ko kaj delam oz. počivam. Je pa problem, ker je vse skupaj kar konkretno glasno in zdaj poleti igrajo celo pri odprtem oknu, če imam pa odprto okno še jaz, se pa v sobi sploh ne morem pogovarjati.
Podpiram mladež in njihove ambicije ter talente, ampak po mojem bi si mogli urediti posebej sobo za vadbo, ki bi bila izolirana. Saj bi jim šel kaj reči, vendar imam občutek, da se ne bo kaj dosti spremenilo.
Je že imel kdo kakšen tak primer in kako ga je reševal?
Živim v dokaj strnjenem naselju, kjer je načeloma mir, kar se tiče glasnosti in hrupa. Dobro, v soboto ali nedeljo zjutraj občasno kdo kosi travo, to je pa tudi vse, kar te zmoti.
Se je pa kakšne pol leta nazaj sosedov mulc odločil imeti band in zdaj vadijo pri njih doma. Igrajo metal in rock, sicer to oboje tudi jaz občasno poslušam (metal sicer ne več toliko), vendar takrat, ko meni paše. Oni pa ponavadi "žagajo" v popoldanskih in večernih urah, včasih celo do 22.00 ure, takrat ko kaj delam oz. počivam. Je pa problem, ker je vse skupaj kar konkretno glasno in zdaj poleti igrajo celo pri odprtem oknu, če imam pa odprto okno še jaz, se pa v sobi sploh ne morem pogovarjati.
Podpiram mladež in njihove ambicije ter talente, ampak po mojem bi si mogli urediti posebej sobo za vadbo, ki bi bila izolirana. Saj bi jim šel kaj reči, vendar imam občutek, da se ne bo kaj dosti spremenilo.
Je že imel kdo kakšen tak primer in kako ga je reševal?
Thuban ::
Prvi korak je, da jih prosiš če utišajo/preselijo svoje vaje drugam.
Če ne zažele:
Drugi korak je prijava na policijo.
Če ne zažele:
Drugi korak je prijava na policijo.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thuban ()
konspirator ::
Več pristopov je:
1. stalno kličeš 113 in javljaš kršitev jrm.
2. jim predstaviš svoj problem in si uredijo sobo/klet za vadbo.Ker gre za strnjeno naselje hrup verjetno moti še koga, povprašaj sosede.
3. se jim pridružiš in žagaš še ti
1. stalno kličeš 113 in javljaš kršitev jrm.
2. jim predstaviš svoj problem in si uredijo sobo/klet za vadbo.Ker gre za strnjeno naselje hrup verjetno moti še koga, povprašaj sosede.
3. se jim pridružiš in žagaš še ti
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko bi doplačali za hišo čisto na samem? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 22952 (4866) | 111111111111 |
» | Kam silvestrovat - brez pokanja?Oddelek: Loža | 7252 (4903) | scipascapa |
» | Kako izmeriti smradOddelek: Loža | 4706 (3774) | dronyx |
⊘ | Petarde (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 73764 (55530) | dzinks63 |
» | Ali je "nabijanje" glasbe krsenje javnega reda in miru?Oddelek: Loža | 8411 (7707) | A1eN |