» »

Preperji norost ali je kaj na tem

Preperji norost ali je kaj na tem

««
12 / 27
»»

harmony ::

Pa je prisla hrana in sicer izboljsana verzija BP-5. Sedaj se imenuje BP-WR.

P.S. Tudi tale vecji US Assault Pack large sem vrnil nazaj. Zakaj? Mislim, da bi bil tale ruzak najsibkejsi clen od vse opreme. Prostorsko je sicer top, ampak je neudoben, cel cas imam obcutek, da bojo popokali sivi, cudno se zvije in gre vsa teza naprej...in se bi lahko nasteval. Skratka si ne upam riskirati.

Enostavno bom dal vec denarja in kupil 5.11 Tactical Rush 24 ali mogoce 72. Bom pa sel to zadevo najprej v zivo sprobat, da me ne bo imel amazon poln kufer, ker stalno posiljam nazaj izdelke. :)

mailer ::

Pomoje si se preveč zaletel z sestavljanjem preper zadev. Verjetno je bolje, da stvari, ki jih imaš tudi preizkusiš v praksi in potem počasi dokupuješ kar si čez vikend pogrešal.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Aston_11 ::

Itak, se pripravljate, ko da bo zdaj zdaj isis gor vsekal.

krneki0001 ::

harmony je izjavil:

P.S. Tudi tale vecji US Assault Pack large sem vrnil nazaj. Zakaj? Mislim, da bi bil tale ruzak najsibkejsi clen od vse opreme. Prostorsko je sicer top, ampak je neudoben, cel cas imam obcutek, da bojo popokali sivi, cudno se zvije in gre vsa teza naprej...in se bi lahko nasteval. Skratka si ne upam riskirati.

Enostavno bom dal vec denarja in kupil 5.11 Tactical Rush 24 ali mogoce 72. Bom pa sel to zadevo najprej v zivo sprobat, da me ne bo imel amazon poln kufer, ker stalno posiljam nazaj izdelke. :)

he he he, in misliš da je 5.11 kaj boljši? Ali pa da ima vojska kaj boljše? Vsi ti ruzaki so približno enake kvalitete. Za MFH assault in za mil-tech, ti za oba lahko potrdim, da ne bodo šivi popustili, pa četudi boš notri nabasal celo paleto piksen pira (24 komadov). Pa je to verjetno večja teža od tega, kar si ti notri nabasal.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Seveda je boljsi, o tem se je brezveze pogovarjati, pa ceprav ga nisem v zivo videl. Lahko pa ta ruzak primerjam takoj s svojo LowePro 400AW torbo in razlika je ocitna v prid 400AW.

Pri tem ruzaku sem zanalas raztegnil zadrgo pa je ze skoraj sla narazen in to sem cisto na izy sel. Pri 400AW sem pa oring potegnu in se ni zgodilo nic.

Aston_11 je izjavil:

No, enim je vsekal, pa sedaj vidimo kje so...glede na "vele uspehe" NATA-a v borbi proti ISIS-a me nebi presenetilo, da bom jutri primoran kam bezati...

mailer je izjavil:

Pomoje si se preveč zaletel z sestavljanjem preper zadev. Verjetno je bolje, da stvari, ki jih imaš tudi preizkusiš v praksi in potem počasi dokupuješ kar si čez vikend pogrešal.

Mozno, ampak se zmeraj sem na osnovi. Nimam niti enega oring noza, kaj sele da bi bil neki na full pripravljen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

Ne vem sicer kakšen ponaredek si ti dobil, ampak zelo verjetno ni bil od mil-techa. Ali je našitek od mil-techa sploh bil na ruzaku, pa kje je bil?

Namreč jaz ga prenašam naokoli vsakodnevno, v avto ga vržem na zadnje zice (z računalnikom notri), če je treba na hitro bremzat, poleti iz sedeža na tla, tamala hodi po njem v avtu, dostikrat, ko pridem domov in računalnik vzamem ven, pa ga postavim na tla, se s stolom čez zapeljem in pol preklinjam vse tiste trajke, ki visijo z ruzaka, ker se pod kolesa zataknejo. Ko gremo na morje je to ruzak, ki ga imamo za vsakič v trgovino, za na plažo, za okoli hodit. Resnično ga vsakodnevno uporabljamo in do sedaj ni pokazal, da bi kaj rad strgal. Notri je šlo 24 piksen piva, da mi ni bilo treba cele palete skozi gozd nositi. V glavnem s tem ruzakom delam ko svinja z mehom.
MFH, ki je slabša kopija je zdržal 5 let pri meni, preden sem ga podaril brez počenih šivov, brez raztrganin ali da bi zgledal uničen. In še vedno služi. Mil-techa imam sedaj nekje 2 leti, pa zgleda kot nov, brez počenih šivov ali razpok ali česarkoli.

Jaz sem tega kupil: http://www.amazon.de/gp/product/B005T3Z...

Jaz sem samo napisal svoja opazanja. Meni pac ne ustreza, lahko pa da je resnicno slaba kopija. Kaj pa vem...vsi ga tako hvalijo, meni pa ne disi.

Heisenberg ::

Aston_11 je izjavil:

Sem malce preštudiral zadevo, recimo da bi bil problem (TEORETIČNO!!! POGOVARJAMO SE SAMO O PREŽIVETJU OSTALO TUKAJ NI POMEMBNO!), da se islam razširi in oni znorijo in začnejo klati vse po vrsti tako kot v Siriji in še drugje! Takrat ne rabiš recimo ravno zadeve za divjino, ker za pod streho za prespati hitro najdeš. Bolj kot vse je potem pomembno da imaš dokumente, denar in osnovne zadeve da preživiš prve tri dni dokler ne prideš do varne države. Če recimo ni varne države, kam?! Recimo v hribe in gozdove, takrat pa spet rabiš popolnoma vse za preživetje...Ali pa se organizira upor, a takrat tudi rabiš zadeve,predvsem za zimo, ker pri nas lahko drži tudi do -20C en teden ali dlje če so ekstremi...

Pač sem se malce sputil v tole kot hobi, ki pa lahko hitro postane kaj bolj resnega.... :/

Zgodovina sprememb…

Jaz sem se tudi spustil tole kot neko vrsto hobija. Zagotovo bom preizkusil zadevo testno s prijatelji nekje v gozdu. Je pa ena stvar...vsi placujemo neka zavarovanja za zdravstvo, pa za pokojnino, pa za bajto, stanovanje, pa za foto opremo, pa za nevem kaj se...a sami zase prov zares pa niti ne poskrbimo.

Ze v sistemu, ko nekako vse laufa, je vcasih od zavarovalnice pri kateri si zavarovan dobiti tisto kar te pripada, kaj sele da bi se zgodilo kaj, bi dobil prst v rito.

Tako, da tistih 300-400€ bom ze riskiral in si pripravil stvari, pa tud ce bom takoj na cesti isti trenutek umru, vsaj poskusu sem ce nic drugega.

Enim se seveda to zdi paranoicno, ampak v tem trenutku obstajajo ljudje ki bezijo bodisi pred teroristi, bodisi pred poplavami, bodisi pred pozarom, potresi...in so tam zunaj nepripravljeni.

Ne vem, jaz na svoj "preper" ruzak bolj gledam kot na nekaj recimo v tem stilu; Voziš se v dežju z avtom po zakotnih cestah, ni signala, še radio komaj lovi,... Na spolzkem ovinku gre avto po svoje in padeš 10m pod cesto. Po tej cesti gre recimo 5 avtov dnevno, do prve hiše je 15 ali 20km.
Če si cel, vzameš ruzak, se oblečeš, da ne boš moker in hodiš po cesti proti prvim hišam. Če nisi cel, pa pri zavesti, si malo pomagaš in ...

Pa sej kot sem napisal lahko je to pozar, poplava, potres...vse odvisno od okolja kjer prebivas, se nahajas oziroma kjer potujes. Osnova pri teh torbakih je pa itak ista. Hrana, pijaca, obleka in da mas podlago za spanje, ter da en fajrcajg...

Nekaj govora je že bilo o orožju, me pa zanima kaj se da kupiti pri nas ali Avstriji brez posebnih dovoljenj?
Recimo poprov sprej, elektro šoker, noži, samostrel, kompozitni lok,...?

Pri nas lahko kupiš nož, lok, samostrel in zračno orožje do 20j izhodne moči, vendar moraš biti polnoleten. Mislim pa da je v avstriji enako.

razerznak2 ::

V avstriji lahk baje neko lovsko pusko ali dvocevno sibro kupis brez dovoljenj, no je blo pred leti tako za dans pa nisem ziher

Noži spet niso vsi dovoljeni ne glede na njihovo dolžino, samostreli so predragi in tudi "nerodni" pa še preveč izstopajo, puščice tudi moraš nekje imeti,...

razerznak2 je izjavil:

V avstriji lahk baje neko lovsko pusko ali dvocevno sibro kupis brez dovoljenj, no je blo pred leti tako za dans pa nisem ziher

sem tudi sam nekaj slišal, kje pa bi se dalo preveriti kaj lahko kupiš v avstriji ?!

Aston_11 ::

krneki0001 je izjavil:

Ne vem, jaz na svoj "preper" ruzak bolj gledam kot na nekaj recimo v tem stilu; Voziš se v dežju z avtom po zakotnih cestah, ni signala, še radio komaj lovi,... Na spolzkem ovinku gre avto po svoje in padeš 10m pod cesto. Po tej cesti gre recimo 5 avtov dnevno, do prve hiše je 15 ali 20km.
Če si cel, vzameš ruzak, se oblečeš, da ne boš moker in hodiš po cesti proti prvim hišam. Če nisi cel, pa pri zavesti, si malo pomagaš in ...

To ima smisel, zelo realna situacija, nek propad sistema pa ravno smisla nima. (že to, da imaš dežnik v avtu, je preper situacija :))

Heisenberg je izjavil:

razerznak2 je izjavil:

sem tudi sam nekaj slišal, kje pa bi se dalo preveriti kaj lahko kupiš v avstriji ?!

Najbolj pri kaksnih prodajalcih orozja - na legalno prodajo mislim :)

razerznak2 ::

harmony je izjavil:

Heisenberg je izjavil:

razerznak2 je izjavil:

Najbolj pri kaksnih prodajalcih orozja - na legalno prodajo mislim :)

Kolko sem precekiral vceri, so D kategorijo dali zraven k C tako da vec ni mozno kupit lovske sibre brez dovoljenja

Malce gledam spalne vrece in za zimo bo kar teska najti kaj poceni pa da je iz lahkih materialov oziroma, da je kompaktna zadeva. Dobre stvari pa najbrz tud stanejo 100+€

hurikhan ::

hurikhan je izjavil:

To vam še manjka:

http://imgur.com/gallery/Ahr2g#dBNzCJr

to bi mel jaz zelo rad, en prostor kamor se umakneš pred žensko ;)

hurikhan je izjavil:

To vam še manjka:

150.000 $ dajo za take zadeve v USA.

Pithlit ::

A bejba pride zraven?
Life is as complicated as we make it...

connel ::

Pri deluxe opciji, yup :)
Tole bi bilo odlično za stalno prebivanje, več ali manj stalna temperatura, prostora čisto dovolj.

Cervantes ::

Heisenberg je izjavil:

hurikhan je izjavil:

To vam še manjka:

to bi mel jaz zelo rad, en prostor kamor se umakneš pred žensko ;)

Tuki se ne boš.
Je že not.>:D

Ma kdo pojma, kje bi tole nabavu:

Nahrbtnika nisem vrnil, ker so hoteli za postnino 14€ (nisem dobro pogledal na amazonu, da dejansko ni bil poslan preko amazon sistema za posiljanje...). Potem sem pa rekel nic, ga bom obdrzal in res sprobal, ko ga nafilam do konca.

Tole zgoraj me res zanima, ker to je tudi en od razlogov, zakaj sem hotel nahrbtnik vrniti. Ker ko se ga nafila mi zacne vlect vse skupi na dol, s tem sistemom bi ga pa lepo povezu.

Furbo ::

A nekaj takega misliš?
http://www.tacwrk.com/en/511-rush-tier-...
http://www.tacwrk.com/en/511-rush-tier-...

Drugače ste pa kar korajžni, da za primer sile kupujete cheap shit nahrbtnike, če do česa pride, boste zagotovo ful veseli, da ste prihranili nekaj €, ko se bo treba ves čas ubadati z defektnim nahrbtnikom.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Nekaj v tem stilu, ampak bi rajsi tako kot je ta model si zrihtu. Prisil na naramnice in povlekel skozi.

Jah jaz sem hotel nahrbtnik vrniti, ampak postnina je 14€ kar pomeni polovica nahrtbnika. Zaenkrat bom imel tega..., da res ne bo v tem casu do necesa prislo in bi moral stvari v vrecko za sveti zmetat :), ko pa bo denar pa zagotovo 5.11 Rush 24 ali celo 72, samo tale 72 je res zverina od 55l.

pirat ::

Aston_11 je izjavil:

Za te primere je kot kaže se najbolje biti krščanske veroizpovedi.

chort ::

Furbo je izjavil:

Drugače ste pa kar korajžni, da za primer sile kupujete cheap shit nahrbtnike, če do česa pride, boste zagotovo ful veseli, da ste prihranili nekaj €, ko se bo treba ves čas ubadati z defektnim nahrbtnikom.

Furbo, to se mi že nekaj cajta mota po glavi... zakaj pri koortzu bi za primer "vstavi tip po želji" katastrofe hotel kdorkoli imet knockoff kopijo vojaškega ruzaka? Zato ker kul zgleda? Potem že rajši nosim(prevažam) tega čipšita za vsak dan, in imam doma konkreten, udoben ruzak napolnjem s kramo, če bo res treba odpujsat. To je podobno, kot da bi si za multitool namesto recimo Leatherman Wave šel kupit kitajski fejk, s tem da multitool uporabiš parkrat na dan, nahrbtnik za spizditis pa vsak dan, najverjetneje cel dan, če se res zgodi "grozota od maloprej".

tor2 ::

BigWhale je izjavil:

Evo, en poucen video o iskanju hrane v naravi. Obvezen ogled za vse prepperje.

https://www.youtube.com/channel/UCekQr9...

Maple Baked Salmon - You Suck at Cooking (episode 17)
Kje je povezava s preperji ?

tor2 je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Evo, en poucen video o iskanju hrane v naravi. Obvezen ogled za vse prepperje.

https://www.youtube.com/channel/UCekQr9...

Maple Baked Salmon - You Suck at Cooking (episode 17)
Kje je povezava s preperji ?

Ubistvu je tale link.

Tisto je bil direkten link na kanal. Medtem so pa na kanalu nalozili nov video in sicer 17ti del...

bbbbbb2015 ::

hurikhan je izjavil:

To vam še manjka:

Whoa. To pa to.

To je pa že skoraj na nivoju bunkerja v nuclear missle bunkerju.

Čist tko iz firbca... Največji problem pri takih podzemnih bunkerjih je prezračevanje. Nič ne vidim, kako to rešujejo.

Tretjina Hitlerjevega bunkerja je bila mašinerija za luftat.

Evo en lep primer zakaj je dobro imeti pripravljeno tako imenovano "bug out" torbo.

http://www.rtvslo.si/svet/foto-pred-poz...

zajovic ::

Moje mnenje okoli ruzaka... ko enkrat preiskusiš 5.11 nahrbtnik ne greš več na drugega. Nimajo jih zastonj v usa vojski. Dejansko so plod večletnega testiranja. Da ne govorim, da po 10+ letih vsakdanje uporabe ostaja kot nov. Bistveno pa se mi zdi to, da zadrge držijo,se ne zatikajo in ruzak ne začne cveteti. Zadrge zdržijo tudi če notri na silo zatlačiš čelado. Ročaji in naramnice so extra močne. Govorite o pivu...s tem ruzakom se z lahkoto naredi izvleko ranjenca, na netu pa so posnetki, ko pošlepajo avto! Ja, je drag, ampak dejansko je vreden teh dobrih 100€.

MoRp ::

Jst mam 65l karimor panther (še iz časov ko so znali delat ruzake), žena 55l. Uporabljamo za hribe, potovanja, v mlajših letih aktivnega taborništva tudi za taborjenja in bivakiranja. Sicer še nisem imel oprtanega kvalitetnega vojaškega ruzaka, vendar so tile hribovski ruzaki izjemno udobni za hodit in prenašat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MoRp ()

zajovic je izjavil:

Moje mnenje okoli ruzaka... ko enkrat preiskusiš 5.11 nahrbtnik ne greš več na drugega. Nimajo jih zastonj v usa vojski. Dejansko so plod večletnega testiranja. Da ne govorim, da po 10+ letih vsakdanje uporabe ostaja kot nov. Bistveno pa se mi zdi to, da zadrge držijo,se ne zatikajo in ruzak ne začne cveteti. Zadrge zdržijo tudi če notri na silo zatlačiš čelado. Ročaji in naramnice so extra močne. Govorite o pivu...s tem ruzakom se z lahkoto naredi izvleko ranjenca, na netu pa so posnetki, ko pošlepajo avto! Ja, je drag, ampak dejansko je vreden teh dobrih 100€.

5.11 je kopija, tako kot MFH, MIL-TEC in ostali. Tega v USA vojski nimajo. Je predrago za vojake.

noraguta ::

Tko kot vsa vojaška oprema. Ni glih top šit. Gleda se price performance. Pa še to v bolj pomebnih segmentih. Večinoma je pa poceni sranje prej pravilo kot izjema.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Se strinjam, tudi kvaliteten pohodniški nahrbtnik bo prav tako dober kot "posebne" torbe, ki jih tukaj omenjate.

mailer je izjavil:

Se strinjam, tudi kvaliteten pohodniški nahrbtnik bo prav tako dober kot "posebne" torbe, ki jih tukaj omenjate.

Delno se strinjam. Prednost pohodniskega nahrbtnika je v tem, da je zelo udoben. Pohodniski nahrbtniki nimajo recimo posebnih predalckov, kamor se spravi veliko stvari.

Cilj nekega "prepper" nahrbtnika je tudi v tem, da ko nekaj nujno / hitro potrebujes, da samo odpres in vzames in zapres. Pri pohodniskih pa je to malce tezje, saj je vecina stvari nabasanih v "eno vreco".

matobeli ::

To imamo pa dobro nomenklaturo: "posebni, pohodni, prepper"...

Praviloma jih delimo na skupine po načinu odpiranja:
top loader (žakelj, bolj robusten, večji in manj se lahko pokvari)
na zadrge (bolj priročen, več žepkov, praviloma gre vanj manj robe, je dražji...)

Potem pa jih lahko razdelimo še na t.i. "taktične ali vojaške" in civilne. Razlika med njimi je ponavadi v barvi ter dodanimi molle pasovi.

Ker so v zadnjem času zelo popularni taktični nahrbtniki kjer se bolj gleda na izgled kot pa material je posledično precej nekvalitetnih nahrbtnikov zunaj.
Praviloma je tako da bo pohodni nahrbtnik imel boljše razmerje med ceno in kvaliteto.

Treba pa je vedet: Kvalitetni nahrbtniki so udobni, trpežni in dragi. Poceni nahrbtniki so neudobni in poceni. Ni razlike med civilnimi, vojaškimi.

Se pa da dobiti surplus nahrbtnike ki so dosti poceni ker so bili delani v velikih količinah z minimalnimi maržami, mogoče so celo "rabljeni" (vzeti iz embalaže). Tukaj so pravi vojaški nahrbtniki v prednosti pred civilnimi.

Od srednje dobrih nahrbtnikov mi je trenutno tale všče Condor Convoy. Ali pa 3-day pack, ampak slednji je že kar precej velik:
 Condor Convoy in 3-Day pack

Condor Convoy in 3-Day pack

Martin Krpan ::

Po udobnosti nošenja so moderni civilni nahrbtniki veliko boljši od vojaških , saj marsikateri vojaški nahrbtnik še izhaja izpred nekaj desetletij.
Če se samo spomnim onega tavelkega JNA nahrbtnika-žakla...8-O
Malemu taktičnemu nahrbtniku JNA pa se je takrat reklo borbeni ranac in je bil ekvivalent teh 30L zgoraj.

Važen je tudi materijal. Cordura 600 ali 1000 je že OK.

V slovenski vojski je ruzake delal porenta. Za gorsko enoto so bili enaki kot za alpiniste, le da so bili kamuflažni.

Stari vojaški ruzaki so bili res slabi. Recimo tisti žakli od SV. Moderni vojaški nahrbtniki pa so kar lepo v koraku z tehnologijo. Edino težji so zaradi močnejših materialov. Je pa posledično tudi nosilnost višja (potrebna zaradi strekiva). Za slo velja da so z uvedbo bojevnika 2000 menjali vso opremo in tisti nahrbtniki so odlični. Super so tudi angleški in nemški. Predvsem zaradi cene. Oziroma razmerja med ceno in kvaliteto.

Ranac (ne od sv ne od juge) pa nikakor ni bil ekvivalent današnjim 24h nahrbtnikom (20-25l). Ga imam v kleti in po velikosti podoben ameriškemu "butt packu", nekih 15l.

noraguta ::

Mah men ferrino transalp(75l) služ že prek 20 let. Sem sicer moral še enkrat ponetat okvir pa na zadrgah so ponekod bile za zamenjat plastični jezički. Žepov pa kolikor hočeš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

BigWhale ::

harmony je izjavil:

Cilj nekega "prepper" nahrbtnika je tudi v tem, da ko nekaj nujno / hitro potrebujes, da samo odpres in vzames in zapres. Pri pohodniskih pa je to malce tezje, saj je vecina stvari nabasanih v "eno vreco".

Kaj pa lahko tko hitr potrebujes, da nujno rabis posebn nahrbtnik za to? Noz, da ubijes medveda? Padalo, ker si ravno v en prepad padel? Kresilo, da v naslednjih treh sekundah prizges ogenj, ker ce ga ne, te bo zmeckala gromozanska kotaleca se skala (Indiana Jones style)? Nujno rabis svez par nogavic, ker si ravno fasal fatalni napad glivic in ti grozi, da ti skocijo iz ene noge na drugo?

Najboljsa zadeva sta max dva predala, da je prostornina cim vecja. Prej zgoraj je nekdo nalimal 30L nahrbtnik notri je pa komaj zbasal tri 1.5L plastenke. :>

Stvari spakiras v PVC vrecke in jih tako locis med sabo. Hkrati imas stvari se zascitene pred zunanjo vlago in notranjim razlitjem.

Ko imas pred seboj nahrbtnike, ki so vsaj priblizno enako kvalitetno narejeni (material in izdelava), gledas samo se prostornino, tezo in udobje pri nosenju. Slednjega pa brez da s polnim nahrbtnikom ne prehodis 30km sploh ne morem stestirati.

Pasovi na zunanji strani nahrbtnika znajo priti prav ampak naceloma noces imeti stvari, ki se med hojo premikajo in opletajo naokrog.

Furbo ::

BigWhale je izjavil:

harmony je izjavil:

Kaj pa lahko tko hitr potrebujes, da nujno rabis posebn nahrbtnik za to? Noz, da ubijes medveda? Padalo, ker si ravno v en prepad padel? Kresilo, da v naslednjih treh sekundah prizges ogenj, ker ce ga ne, te bo zmeckala gromozanska kotaleca se skala (Indiana Jones style)? Nujno rabis svez par nogavic, ker si ravno fasal fatalni napad glivic in ti grozi, da ti skocijo iz ene noge na drugo?

Poplava, nedavno nazaj smo zbirali pomoč za jug..
Potres.. Italija par let nazaj
Požar...
Plaz...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

@BigWhale
Zakaj imajo vojaki takticne nahrbtnike in ne take za v hribe? Pa pustmo barvo kot enega od moznih razlogov.

malo preglej najprej kaj pravi vojaki (ne kakšni plačanci in oni na TVju) res nosijo.
 Propper vojaški ruzak, nič kaj "tacticool"

Propper vojaški ruzak, nič kaj "tacticool"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()
««
12 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obramba pred živalmi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17036461 (32548) FrRoSt
»

Preživeti v naravi (strani: 1 2 3 4 )

15843043 (24431) hammock

Vsakodnevno nošenje noža (strani: 1 2 3 4 )

16154377 (49537) dzinks63
»

Skupinski nakup - nahrbtniki Goruck

4914008 (12333) Okapi

Več podobnih tem