Forum » Na cesti » Ford b-max vs c-max
Ford b-max vs c-max
Netrunner ::
Ne morem se odločiti kaj bi vzel :)
Po eni strani me bolj mika b-max ker je praktičen in varčnejši za vsakodnevne namene, vendar prtljažnik ima malo premajhen ter cena je malo previsoka za tisto kar ponuja.
Po drugi strani pa se bolj nagibam k c-maxu ker ima več prostora in je še vedno dovolj majhen za vsakdanjo rabo.
Za cca enako ceno dobim malo rabljenega c-maxa ali novega b-maxa. V obeh primerih bi pa vzel dizla.
Je bil kdo v podobni dilemi ?
Po eni strani me bolj mika b-max ker je praktičen in varčnejši za vsakodnevne namene, vendar prtljažnik ima malo premajhen ter cena je malo previsoka za tisto kar ponuja.
Po drugi strani pa se bolj nagibam k c-maxu ker ima več prostora in je še vedno dovolj majhen za vsakdanjo rabo.
Za cca enako ceno dobim malo rabljenega c-maxa ali novega b-maxa. V obeh primerih bi pa vzel dizla.
Je bil kdo v podobni dilemi ?
MoRp ::
Si pogledal tale dva avta v zivo? Bmax je gajbica na osnovi fieste in ce kupujes kot "prvi" avto v druzini oz edini, potem ni bec vprasanje katerega. Mi smo gledali se merivo takrat. Koncali/kupili pa skodo...
videc ::
Meriva je enak jajc kot B-max.
Vzemi C-max, se boste vsaj normalno vozili. Pa kar se tiče praktičnosti in varčnosti bi rekel, da je Cmax boljši, ker ga ne bo treba "gonit" do konca, ko se boš hotel peljati malo bolj udobno.
Katero Škodo, model?
Vzemi C-max, se boste vsaj normalno vozili. Pa kar se tiče praktičnosti in varčnosti bi rekel, da je Cmax boljši, ker ga ne bo treba "gonit" do konca, ko se boš hotel peljati malo bolj udobno.
Katero Škodo, model?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: videc ()
Hja saj c-max je favorit, ker oni b-max je dober samo v reklami. Za opel merivo sem tudi razmišljal, vendar nisem še raziskal nič kako je napram c-maxu.
Pri c-maxu je težava ta, da nov je malo drag za moje trenutno finančno stanje, tako da bi moral vzeti rabljenega. Načeloma to ni problem, vendar pri takih avtih radi zbivajo kilometre, tako da je težko dobit nekega zanesljivega.
Pri c-maxu je težava ta, da nov je malo drag za moje trenutno finančno stanje, tako da bi moral vzeti rabljenega. Načeloma to ni problem, vendar pri takih avtih radi zbivajo kilometre, tako da je težko dobit nekega zanesljivega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Netrunner ()
Meriva je manjša od C-maxa, narejena je na osnovi Corse, C-max pa na osnovi Focusa.
Tast jo ima, pa ni povsem navdušen, glede na to, da je prej vozil Astro, ki je rang C-maxa.
Kakšen je pa tvoj proračun za avto? Novega C-Maxa (star model, do 2015) dobiš za dobrih 16kEUR http://ford.si/assets/C-MAX.pdf
Tast jo ima, pa ni povsem navdušen, glede na to, da je prej vozil Astro, ki je rang C-maxa.
Kakšen je pa tvoj proračun za avto? Novega C-Maxa (star model, do 2015) dobiš za dobrih 16kEUR http://ford.si/assets/C-MAX.pdf
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: videc ()
Proračun ni točno določen, vendar tam okoli 15k še gre.
Malo si moram pogledat v čem so razlike med verzijami: TREND, BUSSINES, TITANIUM in TITANIUM X. Če se mogoče splača dati malo več da se dobi nevem kaj :)
Obvezno pa mora imeti 6 prestav. Kar se dizla al bencinarja tiče pa preferiram dizla... čeprav še nevem če je to najboljša odločitev.
Malo si moram pogledat v čem so razlike med verzijami: TREND, BUSSINES, TITANIUM in TITANIUM X. Če se mogoče splača dati malo več da se dobi nevem kaj :)
Obvezno pa mora imeti 6 prestav. Kar se dizla al bencinarja tiče pa preferiram dizla... čeprav še nevem če je to najboljša odločitev.
Zgodovina sprememb…
Za 15k ne vem, če boš dobil povsem nov avto.
Lahko pogledaš, neke akcije so.
1.6TDCi motor je soliden, 1.0 bencinarja pa še nisem vozil, tako da ne morem komentirat.
V ceniku za model avta je na 2. strani navedeno, kaj dobiš v posameznem paketu opreme. Mogoče se bi dalo še kje, pri kakšnem trgovcu, dobiti kaj popusta za modelno leto 2014, nisem pa prepričan. Opozoril bi te, da dobiš el. pomična vsa štiri stekla šele pri Titanium opremi.
Lahko pogledaš, neke akcije so.
1.6TDCi motor je soliden, 1.0 bencinarja pa še nisem vozil, tako da ne morem komentirat.
V ceniku za model avta je na 2. strani navedeno, kaj dobiš v posameznem paketu opreme. Mogoče se bi dalo še kje, pri kakšnem trgovcu, dobiti kaj popusta za modelno leto 2014, nisem pa prepričan. Opozoril bi te, da dobiš el. pomična vsa štiri stekla šele pri Titanium opremi.
no 15k je osnova nekje .. zdaj pač če moram dati 2k več ni take panike ... ne bi pa dal 5k več.
Kaj osnovni model zadnjih stekel nima elektičnih? .. kaj imajo še ono old school ročico za vrtenje ?
Kakorkoli videl sem da na izbrani model lahko po želji dokupiš opremo, tako da če bi kaj ključnega manjkalo se načeloma lahko dokupi.
Kaj osnovni model zadnjih stekel nima elektičnih? .. kaj imajo še ono old school ročico za vrtenje ?
Kakorkoli videl sem da na izbrani model lahko po želji dokupiš opremo, tako da če bi kaj ključnega manjkalo se načeloma lahko dokupi.
Zgodovina sprememb…
Kot rečeno, poglej si cenik in na 2. strani imaš napisano, kaj je v posameznem paketu opreme. http://ford.si/assets/C-MAX.pdf
Piše takole:
Paket Titanium: Električno pomična stekla spredaj in zadaj z globalnim zapiranjem/odpiranjem
Za 17k€ bi menda že dobil 1.6TDCi C-Max, modelno leto do 2015.
Pa malo pokliči po salonih.
Veliko sreče.
Piše takole:
Paket Titanium: Električno pomična stekla spredaj in zadaj z globalnim zapiranjem/odpiranjem
Za 17k€ bi menda že dobil 1.6TDCi C-Max, modelno leto do 2015.
Pa malo pokliči po salonih.
Veliko sreče.
hvala..
Ja saj sem gledal da bo tam nekje okoli 17k. Z nakupom se mi ne mudi tako bom spremljal za kako dobro ponudbo.
Ja saj sem gledal da bo tam nekje okoli 17k. Z nakupom se mi ne mudi tako bom spremljal za kako dobro ponudbo.
puginho ::
hvala..
Jaz mam c-maxa, starega 4 mesece, vzel sem v akciji pred prihodom novega modela. Če bi rad še star model moraš pohitet ker jih praktično več ni, novi so pa cca 2 jurja dražji kot "stari". Na rabljene ne računaj kaj dosti, ker slovenskih praktično ni, ostalo pa je vse zgonjeno iz uvoza z magičnimi kilometri. Če boš jemal bencinarja pa obvezno model s 125 km, poraba 6,5 povprečno, pospeški solidni.
Kaj si vzel dizla? ..koliko ima kaj porabo ? Nekako enoprostorec in bencin mi ne gre skupaj .. pa čeprav je majhen, tako da se bolj nagibam k dizlu.
puginho ::
Vzel sem 1.0 ecoboost, turbo bencinar, 125 konjev. Poraba trenutno 6,4L. Zakaj bencinarji in enoprostorci ne grejo skupaj? Če delam 20.000 na leto se mi dizl ne splača. Dizli so v osnovi 2 jurja dražji. Poleg tega je ta 1.0 ecoboost bil 3 leta motor leta, navora ima kot dizel, 6 prestav, skratka podobne karakteristike kot dizel.
...Zakaj bencinarji in enoprostorci ne grejo skupaj...
ah samo moje mnenje... Včasih so bili samo dizli če se ne motim, saj se gre za večje avtomobile oz. mini kombije kateri so namenjeni prevozu težjih tovorov kot osebni avtomobili... in dizel je za tako bolj primeren .. vsaj bil je.
c-max pa je bolj večji avto kot pa mini kombi kot je npr S-max, tako da verjamem da se bencin dobro obnese.
LordNacho ::
Pri fordu preveri za popuste. Sem dobil jeseni 2013 na ceno v ceniku še 3 jurje popusta (za nov avto (tud novo modelno leto)).
Also ecoboost motor je zakon. Ga mam tud sam, pogrešam sam 6. prestavo.
Also ecoboost motor je zakon. Ga mam tud sam, pogrešam sam 6. prestavo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj kupiti: Toyota Auris 2013 (dizel) ali VW Golf 7 2013 (dizel) (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13789 (9045) | m0LN4r |
» | qashqai poraba ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 16890 (14403) | polde66 |
» | Par vprašanj pred nakupom avtomobila. (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20396 (17846) | Miha 333 |
» | Nov avto za 15000€ (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 65816 (49582) | kljhjkhkjh |
» | Nakup novega enoprostorcaOddelek: Na cesti | 7971 (6855) | Malajlo |