» »

Tablica za branje

Tablica za branje

Cotnik7 ::

Pozdravljeni. Imam majhen problem in bi rad prosil za vase nasvete. Bliza se rojstni dan od punce in zelo si zeli tabljico za branje,in jast nimam pojma o tem kaj naj gledam,izbiram,kaj je boljse. predvsem pa me zanima ali je tabljica samo za branje namenjena ali se jo da uporabiti se za kake druge namene,npr za muziko,igrice...itd... Hvala za odgovore. Lp.
  • spremenil: bluefish ()

St235 ::

Tablica je primarno namenjena precej drugim stvarem pred branjem. Če je govora o tem da rabi tablico za branje, potej glej ebralnike tipa kidnle, nook...

stapler rump ::

Kot je rekel Lakotnik29, obstajata dve precej različni kategoriji.

Na eni strani imaš bralnike elektronskih knjig, kot sta Kindle in Nook. Ti imajo običajno črno-bel e-ink zaslon, ki je bolj podoben izgledu papirnate knjige in je večini prijetnejši za branje. Poleg tega tudi precej dolgo držijo z enim polnjenjem baterije (več tednov pogoste uporabe). Po drugi strani pa so v praksi precej neuporabni za kaj drugega. Običajno sicer podpirajo npr. predvajanje glasbe in brskanje po spletu, vendar je to precej neprijetno početje, ker so te naprave tipično precej počasi odzivajo, črno-bel zaslon pa tudi ni primeren za kaj drugega kot prikaz besedila.

Druga kategorija so tablice tipa iPad ali Nexus 9. Na teh se da početi praktično vse, kar lahko počneš na računalniku ali pametnem telefonu: brskanje po spletu, igranje iger, gledanje filmov ali poslušanje glasbe, itd. Na njih lahko naložiš tudi aplikacije za branje knjig (npr. Amazon ima Android aplikacijo, ki ti omogoča branje knjig iz njihove knjigarne). Odvisno od človeka, nekaterim je to všeč, za druge je svetleč barvni zaslon pri daljšem branju moteč. Za ilustrirane knjige ali stripe je pa taka naprava gotovo bolj primerna. Se pa tukaj življenjska doba baterije meri v urah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15142981 (24281) AgiZ
»

Branje knjig na tabličnih računalnikih

Oddelek: Strojna oprema
389525 (8216) enadvatri
»

eknjige v sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7624921 (21979) Ales
»

Barnes & Noble predstavil oskubljeni in cenejši e-bralnik

Oddelek: Novice / Android
327204 (6008) karafeka
»

Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13428864 (22119) trnvpeti

Več podobnih tem