» »

Lenovo BIOS rcovery

Lenovo BIOS rcovery

Compufreek ::

Lep pozdrav!
Imam prenosnik lenovo b5400 na katerem sem želel pred nadgradnjo posodobit bios (še ni bil od nakupa), prenosnik se je ponovno zagnal in med instalacijo v biosu "crashnil" sedaj se samo prižge in čez nekaj časa začne ventilator hitreje se vrtet in to je to. Poskusil sem vse ... od praznjenje prenosnika, baterije, baterije za bios in ram-a, nobene spremembe. Sem pogledal malo po spletu in nisem edini ki bi se mu to zgodilo. Pa me zanima če ima kdo kakšnje izkušnje ali pa kontakt od kakšnega lenovo serviserja da bi povedal kako narediš recovery. Lenovo uradno nima nobenih informacij (naprimer pri hp prenosnik posnameš bios na USB ključ in pred vklopom držiš 2 guma in računalnik sam v odzadju posname bios) pa sem našel nek starejši način kjer na USB ključ posnameš preko programa wincrysis:

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-U-a...

ampak tu pa nastane nov problem ... lenovo ma zapakiran bios v .fl1 datoteko ki bi jo s posebnim programom mogo razpakirat v .wph datoteko in tega programa ne dobim nikjer tistega ki pa sem dobil pa piše wrong header (najbrž za starejše file)

ma kdo kaki insight ali pa pozna koga ki dela an lenovo servisu pa bi mi mogoče lahko zrihtal pravi fajl ? prenosnik ni v garanciji in mi je res brezveze ga an servis nosit ... čeprav ... če ni druge pač ni


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se izogniti menjavi matične plošče ob firmwarski težavi na ThinkPadu P52

Oddelek: Strojna oprema
211512 (953) mojca
»

osvežitev BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
333236 (2733) gddr85
»

Windows clean install (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
577319 (6163) BorutK-73
»

Mobilni internet (Simobil) & Lenovo IdeaPad S10-3

Oddelek: Kaj kupiti
52130 (1861) bf4ed
»

Prenosnik Lenovo 3000 n500 tezava

Oddelek: Strojna oprema
497884 (4879) mare87

Več podobnih tem