Forum » Strojna oprema » Težave z diskom v prenosniku
Težave z diskom v prenosniku
petron ::
Stvar je taka:
Naredu sem clean install win10 na prenosniku kar je trajalo celo večnost.
Po nekaj urni uporabi sem ugotovil da disk preneha delovati (vse zmrzne) in potem nazaj zlaufa.
To je trajalo dokler me ni vrglo ven in dalo napako (missing boot device). Tudi hd je izginil iz biosa.
Ko sem ga fizično izklopil in vklopil delalo za nekaj časa.
Disk sem priklučil na moj pc in pognal chkdsk mi je javilo: 4 KB in bad sectors.
Je mogoče to vir vseh težav?
Naredu sem clean install win10 na prenosniku kar je trajalo celo večnost.
Po nekaj urni uporabi sem ugotovil da disk preneha delovati (vse zmrzne) in potem nazaj zlaufa.
To je trajalo dokler me ni vrglo ven in dalo napako (missing boot device). Tudi hd je izginil iz biosa.
Ko sem ga fizično izklopil in vklopil delalo za nekaj časa.
Disk sem priklučil na moj pc in pognal chkdsk mi je javilo: 4 KB in bad sectors.
Je mogoče to vir vseh težav?
Riff ::
nagaja disk ker so se na njem pojavli slabi sktorji, sam ponavad disk prelocira slabe sektorje z rezervnmi če le teh ni preveč ? za kater model pa proizvajalca diska pa gre
TOP ::
Kaj je važno kateri proizvajalec in tukaj je sam opisal napako in ugotovil sam kdo je krivec.Kupi nov disk naloži sistem in zgodba zaključena.
petron ::
HDD je nek hitachi 60gb al neki.
Fora je ker prenosnik ni moj in me skrbi da je mogoče kaj s konektorjem na matični ali kaj drugega.
Naročit tipu disk za okol 50e in ugotovit da to ni to je malo šit ane (star acer dualcore z 1giga rama).
Sem imel diske s slabimi sektorji in nikoli ni bilo tako drastičnih problemov (bios ne zazna diska wtf).
Fora je ker prenosnik ni moj in me skrbi da je mogoče kaj s konektorjem na matični ali kaj drugega.
Naročit tipu disk za okol 50e in ugotovit da to ni to je malo šit ane (star acer dualcore z 1giga rama).
Sem imel diske s slabimi sektorji in nikoli ni bilo tako drastičnih problemov (bios ne zazna diska wtf).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: petron ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD garancijaOddelek: Pomoč in nasveti | 4411 (3826) | Xserces |
» | HDD SMART atributi, kakšna je prihodnost teh treh trdih diskovOddelek: Strojna oprema | 1199 (927) | mizimasi972 |
» | Zunnanji HDD počasen (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4393 (3415) | IcyFox |
» | Uveljavljanje stvarne napake - prenosnik (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16668 (15208) | St235 |
» | 120 GB WD z bad sektorjiOddelek: Strojna oprema | 1087 (964) | Daniel |