» »

Sprejem v študentski dom

Sprejem v študentski dom

zanibani ::

Pozdravljeni,

odpiram novo temo, ker nisem našel nobene, ki se ubada s podobnim problemom kot je moj. Stvar je sledeča, zaključil sem prvi letnik na FMF-ju, letos sem bival pri zasebniku, a nisem koristil subvencije. za naslednje leto sem oddal prošnjo za sprejem v študentski dom in se bojim, da ga kljub uspešno zaključenem letniku ne bom dobil sobe v študentskem domu.

Klical sem v pisarno in sem vprašal, če mogoče imam kaj prednosti pred novo vpisanimi, pa so rekli da prav nič, da grem skozi isti postopek kot oni. Prvo vprašanje je torej, če je kdo imel oz. pozna koga, ki je bil v podobni situaciji kot jaz in koliko časa je čakal na dom.

Drugo vprašanje je namenjeno za bivajoče v študentskih domovih, kaj priporočate? Zaradi bližine mi odgovarja Mestni log, zanima pa me, kako je tam z mirom...

In zadnje vprašanje, kam (čim bolj poceni), če doma ne dobim? Morda kakšen dijaški dom?

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.
  • spremenilo: zanibani ()

r00k ::

Mesto na čakalni listi je odvisno od tega koliko točk zbereš, te so pa najbolj odvisne od finančne situacije v družini in takih stvari. Tako da se zna zgodit da boš sprejet takoj oktobra ali pa šele marca.... Za bivanje bi priporočal Rožno dolino, katerikoli dom razn 4. Drugače maš pa v Mestnem logu dijaški dom kjer so notri tudi študentje, tako da bi morda tam dobil če ne boš tu.

zee ::

DD Vic je (bil) hrupen.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zanibani ::

zee je izjavil:

DD Vic je (bil) hrupen.


Kakšne pa so sobe, kuhinja, stranišča? Nudijo tudi enoposteljne (samo informativno me zanima).

zee ::

zanibani je izjavil:

zee je izjavil:

DD Vic je (bil) hrupen.


Kakšne pa so sobe, kuhinja, stranišča? Nudijo tudi enoposteljne (samo informativno me zanima).


DD != hotel. V sobah sta tipicno po dva.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

otago ::

Sprejem v dom na podlagi zbranih točk(družinsko finančno stanje, število članov, oddaljenost od kraja študija). Če boš imel dovolj točk, boš v prvih mesecih ali v prvem tednu.

Karkoli napovedovati sprejem, tudi ob znanem številu točk pa je ugibanje. Vsako leto je drugače, se drugačen kaliber ljudi prijavi in število točk, ki je bilo predlani dovolj, za sprejem v prvem tednu oktobra, je morda lani zadostovalo za sprejem v decembru.

Upoštevaj še, da bo veliko študentov in absolventov dalo vloge za podaljšanje, kljub temu, da ne ustrezajo pogojem, da uprava zavoda to obdela, nato izda sklepe ... nato se študenti pritožijo ... še en sklep zavoda/ministrstva in nato ponovna pritožba ...se lahko zavleže mesec dni ali do pol leta, odvisno od števila prosti sob/čakalne dobe.

Ko boš enkrat v študentu, bo tudi postopek podaljševanja bivanja bolj ugoden.. vsi first-timerji pač čakajo.

Večina sob je dvoposteljnih, zadnje triposteljne so bile menda na Poljanski- pa so še te preurediili v dvoposteljne. Nekateri domovi imajo še enoposteljne sobe, kjer je dodatna čakalna vrsta, prednost imajo študenti, ki so dlje v študentu, starejši letnik študija itd ...

Strošek bivanja ŠD; http://www.stud-dom-lj.si/domovi/strosk...

Če je pa cilj živeti v izolaciji, v miru, da ti kdo drug čisti... pa je zate hotel (mama) ali privat. V študentu je dovolj drugih plusov za bivanje, da te tisti nemir izven izpitnega obdobja ne moti (preveč).

neboben ::

r00k je izjavil:

.... Za bivanje bi priporočal Rožno dolino, katerikoli dom razn 4. Drugače maš pa v Mestnem logu dijaški dom kjer so notri tudi študentje, tako da bi morda tam dobil če ne boš tu.


4 je čist vredu, pa še varnostnika imamo. Meni mestni log ni odgovarjal. Rožna je bolš opcija.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanja glede študentskih domov

Oddelek: Šola
246299 (3860) Groot
»

študentski dom lj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12144485 (22217) Marat
»

Študentski domovi v LJ (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7730663 (18288) St235
»

Študent v dijaškem domu?

Oddelek: Šola
196176 (5351) žana
»

Študentski domovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6817334 (14812) tattoo

Več podobnih tem