» »

Kaspersky za 2x uporabo?

Kaspersky za 2x uporabo?

Miro-Slav ::

Zdravo.
Situacija je sledeča:
Ob nakupu računalnika (Windows 8) sem zraven dobil Kaspersky z licenco za 91 dni. Ob prvi uporabi se nisem odločil za Kasperskega, ampak sem si inštaliral kar Avast. Potem sem po kakem letu naredil obnovitev sistema (tj. izbris vseh starih programov z interneta). S tem se mi je seveda izbirsal tudi Avast, tako da je po obnovitvi začel delovati Kaspersky, tokrat sem ga obdržal. Po 91 dneh se je iztekel, izbrisal sem ga in naložil spet Avast. To je bilo lani.
Danes pa sem ponovno obnovil sistem - zbrisal vse stare programe. Mislil sem si, da bom kot antivirusni program ponovno inštaliral Avast. Ampak - spet imam Kasperskega, in sicer deluje, ravno zdaj mi laufa. Mi pa ni jasno, kako je to možno, da ko sem brezplačno licenco Kasperskega enkrat že izkoristil, imam sedaj kar novo možnost? Mislil sem, da velja samo za enkrat. Ker če je tako, bi teoretično lahko na vsake tri mesece obnavljal sistem in koristil Kasperskega. To pa ni logično.
Ali je tu kak catch? Resda imam Kasperski Internet Security 2013. Ali ga sploh lahko posodobim v 2015? Ali 2013 sploh deluje zadostno in ščiti računalnik? Ali pa imam zastarelo verzijo, ki mi v resnici nič ne pomaga? Sicer mi v status report piše, da so databases up to date, ampak nisem šur...
A ima kdo izkušnje s "prednastavljenimi" antivirusnimi programi in obnovitvami Windowsov?
Se mi splača koristiti Kaspersky 2013 (je zastarel??) ali bi bilo bolje, da ga odinštaliram in si vzamem spet Avast free?
Sicer mi je Kaspersky ob prvi uporabi čisto ustrezal.

Potem pa še en offtopic, da ne odpiram nove teme. Zanima me, kaj je program PHotkey. Zgooglal sem različne, nasprotujoče informacije, pa ne vem. Naj ga zbrišem ali je nenevaren?

Hvala.

BorutK-73 ::

Oba sta ok antivirusna, tako da je odločitev na tebi, jaz bi obdržal Kaspersky.

Nekam veliko ti obnavljaš. Jaz še v 10 letih nikoli nisem uporabljal, zadnji par let je pa system restore off.

Glede PHotkey:
What is PHotkey?
The Pegatron Hotkey utility for the the wireless network key and GPU switch provides network connectivity and recognition through a hotkey configuration.

http://www.shouldiremoveit.com/PHotkey-...

Imaš prenosnik?

Zgodovina sprememb…

Miro-Slav ::

Hvala za odgovor.

Verjamem, da sta oba antivirusna ok, zato bi obdržal Kaspersky za te tri mesece, potem se pa itak vrnem na Avast. Samo ni mi jasno, kako je možno, da je ob obnovitvi sistema ponujena ta možnost, da uporabljaš Kaspersky, čeprav si brezplačno opcijo enkrat prej že izkoristil. Pa še stara verzija je, niti ne vem, če jo lahko nadgradim...

Glede PHotkey; ta link ( http://www.shouldiremoveit.com/PHotkey-... ) sem videl, ja, in kot kaže, je ok.
Ampak na tem linku: http://www.file.net/process/photkey.exe... je pa malo drugače rečeno.
Tako da ne vem, katera informacija je prava?

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miro-Slav ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496655375 (12912) Domini tm
»

NOD32 ali Avast?

368652 (7853) bluefish
»

Kateri AV je najbolje imeti?

202327 (1686) hamax
»

Intel vlaga v protivirusne programe

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
193889 (3048) nojus
»

Kaspersky in ostali AntiVirusni programi?

Oddelek: Pomoč in nasveti
102333 (2279) barabl

Več podobnih tem