» »

Linksys WRT54GL z DD-WRT kot repeater? Pomoč

Linksys WRT54GL z DD-WRT kot repeater? Pomoč

worteleven ::

Zdravo. Torej danes sem pri telemachu dobil nov router TP Link WL-1043ND (v nadaljevanju router). Ker signal ne doseže dnevne sobe, bi rad stari Linksys WRT54GL (V nadaljevanju repeater) uporabil kot repeater/ojačevalec signala... karkoli vam je ljubše.

Torej, kaj sem naredil do sedaj:
1.) Ustvaril WIFI na novem routerju z imenom "XYZ"
2.) Flashal sem DD-WRT na stari Linksys router/repeater
3.) Na repeaterju sem ustvaril nov WIFI z "Network mode: Repeater", z enakim imenom "XYZ", enakim geslom, poleg tega pa sem ustvaril tudi "Virtual interface" z enakim SSID in geslom kot je nastavljen na routerju
4.) Onemogočil DHCP na repeaterju
5.) Spremenil sem Local IP address na repeaterju. Če je router 192.168.0.1, je repeater 192.168.0.2.

Zdaj se pojavi problem. Ko zamenjam lokalni IP naslov na repeaterju, ne morem več dostopat do njega, tudi z novim IP-jem ne. Dokler je bil nastavljen na default 192.168.1.1 sem zlahka dostopal do nastavitev, takoj ko ga spremenim na 192.168.0.2 pa to ni več mogoče.

Več kot očitno delam nekaj narobe. V najslabšem primeru bom router prestavil na hodnik, tako da vsi kotički hiše pokriti z wifi signalom, vendar se temu želim izogniti. Vem tudi, da obstajajo temu namenjeni "ponavljalci signala" za cca 30€, vendar bi se tudi temu rad izognil, glede na to da imam doma 2 routerja, ki nista v uporabi.

Kakšna ideja kako odpraviti problem?

Pred nekaj meseci mi je uspelo vzpostaviti repeater-router povezavo, a le za nekaj minut, potem pa sta se podrla tako repeater kot router, ampak k temu problemu bi se vrnil ko bo problem z IP naslovom odpravljen. Torej, kakšna ideja?

roko granata ::

Poveži ju router LAN < - > repeater LAN in ne router LAN < - > repeater WAN

dela ::

Repeater ti ne uporablja DHCP serverja od routerja, posledično računalnik ne dobi pravega IPja, posledično ne moreš dostopat do 192.168.0.2. Če spremeniš računalnikov IP ročno na 192.168.0.X, boš verjetno lahko dostopal vsaj do repeaterja.

Drugače pa mislim, da moraš repeater dat na drug subnet (npr. 192.168.5.x) kot router in DHCP pustit vklopljen. Za na isti subnet se uporablja "repeater bridge" mode ali nekaj takega.

MTB ::

Na ddwrt strani so natančna navodila, zadeva špila bp.

spyker123 ::

Telemach prodaja tudi routerje? Koliko pa stane ta tp link wl-1043nd?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1822582570 (91) Ales
»

Wi fi ojačevalec

84730 (4491) Lujz113
»

Ojačanje WIFI signala z dodatnim routerjem?

134791 (4600) amacar
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

587095 (6074) ...:TOMI:...
»

Pomoč pri povezavi brezžičnega usmerjevalnika s Siol modemom

183379 (3247) Daniel

Več podobnih tem