» »

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje, delavec v tujini

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje, delavec v tujini

mirch ::

Mogoče če zastavljeno vprašanje.

Imaš kakšne prednosti ali ugodnosti če plačuješ dopolnilno zdrastveno zavarovanje v Sloveniji in si zaposlen v tujini (npr. Avstriji). Se sploh splača? Namreč gospodična na hotlinu od Vzajemne mi je zatrdila, da je to popolnoma nesmiselno, medtem ko je kolega zatrdil da plačuje omenjeno zavarovanje, ter da je kot tako (brez osnovnega oziroma ima le tega urejenega v Avstriji) ga že koristil.

Sedaj pa ne vem ali naj plačujem ali ne? Namreč stalno prebivališče imam še vedno v Sloveniji. Hvala za odgovore!

Bob Rock ::

Ce koristis usluge zdravstva v Sloveniji, ki so v obsegu osnovnega zavarovanja, potem izstavi SLO zavarovalnica Avstrijski racun, ki ga ta krije.
Ce koristis v Sloveniji storitve, ki jih pokriva dodatno zavarovanje in ne placujes dodatnega zavarovanja v Sloveniji, moras sam doplacat.
Ce si placujes dodatno zavarovanje v Sloveniji, tega doplacila nimas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bob Rock ()

Hvala;)

Cr00k ::

Evo, jaz delam v Avstriji ze nekaj let. Če si redno zaposlen, si preko delodajalca tudi zdravstveno zavarovan in si dobil zeleno kartico (e-card) in si tako zavarovan... Ce si nisi uredil statusa v Sloveniji, ti Vzajemna posilja racune (kljub temu da nimas obveznega zavarovanja) in v kolikor plačuješ, zgolj brezobrestno financiraš Vzajemno (dokler ne ugotovis in zahtevas vračilo denarja), saj ti slovensko zavarovanje ne velja... Been there, done that! :)

Stalno prebivalisce je pa pomembno bolj zaradi davcnega vidika > davčno rezidenstvo in plačevanje davkov :)

Ne saj sem prekinil takoj ob prehodu v tujino. Vendar vprasam zaradi razlicnih primerov, katere sem slisal da delajo v Avstriji ter hodijo k zdravniku v Slovenijo :)

Invictus ::

Cr00k je izjavil:

Stalno prebivalisce je pa pomembno bolj zaradi davcnega vidika > davčno rezidenstvo in plačevanje davkov :)

Po zadnjih infotih, ki jih dobim od izseljencev, odjava stalnega bivališča ni več pogoj za odjavo davčnega rezidentstva.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davčno svetovanje - delo/selitev v tujino (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12134281 (18917) SmeskoSnezak
»

Davkarija ob vrnitvi v Slovenijo

215957 (4267) t550
»

Delo v Avstriji (Graz) (strani: 1 2 )

6228619 (19570) sampi
»

Delo v tujini nasveti (strani: 1 2 3 4 )

18752344 (22480) DOOM_er
»

Državljanstvo v Avstriji

2213696 (10898) andyrozman

Več podobnih tem