Forum » Kaj kupiti » R9 280X izkušnje
R9 280X izkušnje
ice t ::
Lep pozdrav! Sem pred nakupom nove grafične kartice oziroma rabljene 280X, prebiram malo tuje forume in razne spletne trgovine o mnenjih katero izvedbo vzet in opažam ,da ima ogromno ljudi probleme z artefakti , nekateri celo iz škatle. Najslabše bi naj bilo z asusovo direct cu 2 ,ki ima se mi zdi najvišji clock (downclock baje tudi ne pomaga), pravtako pa večina ostalih. Zato me zanima kake so vaše izkušnje s določenimi nereferenčnimi karticami oziroma na sploh z 280x.
lonewolf_ ::
Kupiš novo in imaš garancijo.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Assass1n ::
Sapphire dual X kupljene dve lani avgusta, bile so 2 meseca v mining rigu potem ko se ni več splačalo so rig podrli in vse prodali po delih.
Jaz sem jih kupil, dal v svoj gaming računalnik kateri mi do danes služita brez kakšnih težav.
Jaz sem jih kupil, dal v svoj gaming računalnik kateri mi do danes služita brez kakšnih težav.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Saj gledam tudi rabljene z garancijo. Zanima me tudi kak je z garancijo pri določenih proizvajalcih, če čakaš npr. 1 mesec na drugo kartico oziroma popravilo pol tudi nisi nič naredo.
N0t0ri0us ::
Prej sem imel 7970, katera je bila par let v mining rigu. Zadeva se je crashala parkrat dnevno, nato mi jo je prodajalec zamenajl z r9 280x. S to ni težav in ima garancijo do decembra.
Napajalc ::
Dejan99 ::
Asusova 280x je res obup. Dvakrat sem jo poslal na servis, dobil zamenjavo in še vedno sem videl artefakte. Po večkratnem teženju sem dobil povrnjeno celotno kupnino in kupil nekaj drugega. Po mojem se najbolje obnesejo čim manj navite z dobro hlajenim ramom, npr. xfx dd, sapphire dual x, itd. Pozabi tudi asusovo dc2 non-top.
Hvala za odgovore. Nekaj še me zanima katere od nereferečnih imajo najtišje hlajenje ? Sklepam da MSI zaradi največjih ventilatorjev.
dottor ::
Pred kratkim kupu rabljeno ASUS-ko pa jo že par dni gonim v igrah (Dirt Rally, Crysis 3, ...) pa ni problemov. Je pa stara 1,5 leta in ima še 1x tolko garancije.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
PacificBlue ::
Tud jaz imam asusko, mi je delal bp do pred kratkim, ko mi je odpovedal en ventilator. Imam še eno leto garancije, tako da ko grem v Lj jo nesem na servis. Drugače še dela, samo temperature so med igranjem do max 82 stopinj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
chucki ::
Jaz imam r9 280x sapphire vapor-x od oktobra in deluje B.P. Kakšen CPU pa imaš?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
chucki ::
Pol glej za kakšno rabljeno 290
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
zinedine ::
Zdravo,
da ne odpiram nove teme, bi kar tukaj napisal še svojo izkušnjo z r9 280x (Gigabyte Windforce OC)
Pred letom sem kupil rabljeno grafično kartico, in od začetka sicer nisem imel velikih problemov, oziroma me občasne težave niso motile, zadnje čase pa se vse pogosteje pojavljao neke čudne strukture v grafiki. Če prav razumem, so to artefakti? Za lažje razumevanje prilagam link z videom, kjer se lažje vidi, kakšne težave imam.
Te težave so se začele pojavljati v skoraj vseh igrah, katere sem igral; Far Cry 4, Dying Light, GTA5, Pro Evolution Soccer 2015, Pro Evolution Soccer 2016, včasih (dosti redkeje) pa tudi v videih ki jih predvajam v predvajalniku (pikice in črte v videu). V glavnem, zahtevnejša kot je igra, pogosteje se pojavlja problem.
Ko sem priklopil isti monitor z istim kablom na integrirano grafično na procesorju (Intel 4690K), se mi vsaj zaenkrat težava ni pojavila (video, PES15, PES16, ostalih iger tako ali tako ne požene ker je preslaba grafična).
Zamenjal sem tudi vsaj 3 različne drivere za grafično, problem ostaja enak.
Sedaj pa me zanima, kako lahko zadevo rešim?
Kartica je v garanciji še pol leta, kupljena je na mimovrste. Mi bodo upoštevali garancijo, glede na to da se problem pojavlja čisto naključno, in kakršno srečo imamo ponavadi kupci, se ravno na preizkusu pri serviserju tole ne bo pojavljalo?
LP
da ne odpiram nove teme, bi kar tukaj napisal še svojo izkušnjo z r9 280x (Gigabyte Windforce OC)
Pred letom sem kupil rabljeno grafično kartico, in od začetka sicer nisem imel velikih problemov, oziroma me občasne težave niso motile, zadnje čase pa se vse pogosteje pojavljao neke čudne strukture v grafiki. Če prav razumem, so to artefakti? Za lažje razumevanje prilagam link z videom, kjer se lažje vidi, kakšne težave imam.
Te težave so se začele pojavljati v skoraj vseh igrah, katere sem igral; Far Cry 4, Dying Light, GTA5, Pro Evolution Soccer 2015, Pro Evolution Soccer 2016, včasih (dosti redkeje) pa tudi v videih ki jih predvajam v predvajalniku (pikice in črte v videu). V glavnem, zahtevnejša kot je igra, pogosteje se pojavlja problem.
Ko sem priklopil isti monitor z istim kablom na integrirano grafično na procesorju (Intel 4690K), se mi vsaj zaenkrat težava ni pojavila (video, PES15, PES16, ostalih iger tako ali tako ne požene ker je preslaba grafična).
Zamenjal sem tudi vsaj 3 različne drivere za grafično, problem ostaja enak.
Sedaj pa me zanima, kako lahko zadevo rešim?
Kartica je v garanciji še pol leta, kupljena je na mimovrste. Mi bodo upoštevali garancijo, glede na to da se problem pojavlja čisto naključno, in kakršno srečo imamo ponavadi kupci, se ravno na preizkusu pri serviserju tole ne bo pojavljalo?
LP
zinedine ::
ok, hvala za odgovor.
mogoče še nasvet...
ko bom pošiljal nazaj na garancijo, je verjetno v pripisu dobro priložiti še tale video?
in pa če ima kdo izkušnje, kako dolgo ponavadi traja, da dobim grafiko nazaj?
LP
mogoče še nasvet...
ko bom pošiljal nazaj na garancijo, je verjetno v pripisu dobro priložiti še tale video?
in pa če ima kdo izkušnje, kako dolgo ponavadi traja, da dobim grafiko nazaj?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Radeon R9-2xx (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Strojna oprema | 297884 (157568) | next3steps |
» | Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 34261 (29043) | chucki |
» | Nakup druge grafičneOddelek: Kaj kupiti | 1528 (1315) | M-XXXX |
» | Grafična HD 7xxx ali R9? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8177 (6569) | hojnikb |
» | Katera R9 2XX (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9998 (8692) | Han |