Forum » Izdelava spletišč » Inline frame v Dreamweaverju MX ??
Inline frame v Dreamweaverju MX ??
erik ::
Žio...
Zanima me kako (če se da) narediš v Dreamweaver-ju znotraj celice tabele inline frame kakor ima FrontPage 2000. Mislim, da je to v Dream. floating frame, vendar je ukaz osenčen (izklopljen). Kakšen je pogoj da ta ukaz deluje?
Hvala za odgovor.
Zanima me kako (če se da) narediš v Dreamweaver-ju znotraj celice tabele inline frame kakor ima FrontPage 2000. Mislim, da je to v Dream. floating frame, vendar je ukaz osenčen (izklopljen). Kakšen je pogoj da ta ukaz deluje?
Hvala za odgovor.
alesrosina ::
preklopi na source in vpisi notr tole:
<iframe src="fajl.html" width="585" height="321" frameborder="0"></iframe>
<iframe src="fajl.html" width="585" height="321" frameborder="0"></iframe>
erik ::
Hvala, deluje ! Bi ti pa zastavil še eno vprašanje glede tega, če lahko. Kako pa recimo izključiš drsnik, ali ga celo pobarvaš v drugo barvo??
Hvala za odgovor....
Hvala za odgovor....
Cokolesnik ::
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
tec ::
# SRC=URI (URI of frame content)
# NAME=CDATA (name of frame)
# LONGDESC=URI (link to long description)
# WIDTH=Length (frame width)
# HEIGHT=Length (frame height)
# ALIGN=[ top | middle | bottom | left | right ] (frame alignment)
# FRAMEBORDER=[ 1 | 0 ] (frame border)
# MARGINWIDTH=Pixels (margin width)
# MARGINHEIGHT=Pixels (margin height)
# SCROLLING=[ yes | no | auto ] (ability to scroll)
# NAME=CDATA (name of frame)
# LONGDESC=URI (link to long description)
# WIDTH=Length (frame width)
# HEIGHT=Length (frame height)
# ALIGN=[ top | middle | bottom | left | right ] (frame alignment)
# FRAMEBORDER=[ 1 | 0 ] (frame border)
# MARGINWIDTH=Pixels (margin width)
# MARGINHEIGHT=Pixels (margin height)
# SCROLLING=[ yes | no | auto ] (ability to scroll)
tomitza ::
cokolesnik, a ti znaš to napisat v dreamweaver?
a mi lahko pošlješ celo kodo od ene strani k ima ta scrolbar.
doma nared, če se ti da eno barvo za ozadje pol pa ta scroler.tko da vidim kako je napisano.
Please?
Thx
Lp
a mi lahko pošlješ celo kodo od ene strani k ima ta scrolbar.
doma nared, če se ti da eno barvo za ozadje pol pa ta scroler.tko da vidim kako je napisano.
Please?
Thx
Lp
www.at-crew.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomitza ()
Cokolesnik ::
Če boš editiral html datoteko, potem lahko vanjo kot primer neposredno vrineš tole:
Če boš enake parametre vključeval v CSS datoteko (ta vsebuje le podatke o stilih in lastnostih prikaza), potem v njej izpusti ukaza STYLE v prvi in zadnji vrstici zgornje slike.
Vse parametre za scrollbar pa lahko najdeš za linku, ki sem ga dal v prejšnjem prispevku.
Stran, od kjer sem ti potegnil barvni drsnik:
http://www.radiofantasy.com.
Barvni drsniki tudi niso standardizirani ampak privilegij IE-ja. Ta podatek za tiste, ki se grejo profesionalne in html pravilno narejene strani.
Mislim, da bo dobro, če začneš z temeljitim učenjem html kode bolj natančno in se ne zaganjaš preveč v Macromedia produkte, ker so namenjeni tistim z določenim predznanjem (oz. jih je mogoče le s predznanjem učinkovito izrabiti). In celo brez Macromedije lahko zagotavljam, da se neka stran naredi profesionalno z uporabo text editorja.
Če boš enake parametre vključeval v CSS datoteko (ta vsebuje le podatke o stilih in lastnostih prikaza), potem v njej izpusti ukaza STYLE v prvi in zadnji vrstici zgornje slike.
Vse parametre za scrollbar pa lahko najdeš za linku, ki sem ga dal v prejšnjem prispevku.
Stran, od kjer sem ti potegnil barvni drsnik:
http://www.radiofantasy.com.
Barvni drsniki tudi niso standardizirani ampak privilegij IE-ja. Ta podatek za tiste, ki se grejo profesionalne in html pravilno narejene strani.
Mislim, da bo dobro, če začneš z temeljitim učenjem html kode bolj natančno in se ne zaganjaš preveč v Macromedia produkte, ker so namenjeni tistim z določenim predznanjem (oz. jih je mogoče le s predznanjem učinkovito izrabiti). In celo brez Macromedije lahko zagotavljam, da se neka stran naredi profesionalno z uporabo text editorja.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 347423 (6560) | sunniegoldie |
» | ocenite stranOddelek: Izdelava spletišč | 2041 (1724) | Sivina |
» | Eno ali pa več vprašanj v html-juOddelek: Izdelava spletišč | 1844 (1450) | pivmik |
» | IFRAME heightOddelek: Izdelava spletišč | 1062 (1024) | pivmik |
» | Barva drsnika v FrontPageOddelek: Izdelava spletišč | 1315 (1208) | Cokolesnik |