» »

Košarico nasvetov , prosim

Košarico nasvetov , prosim

Boltezar ::

Zadnje čase, mi računalnik odpoveduje poslušnost, to se lahko zgodi takoj po zagonu ali pa po dolgem nabijanju MW4, povsem brez pravila. Imam Abit BX 2.0 , 128 Rama, C2-566, Propheta 2 Mx. Računalo je bilo svoj čas navito na 850MHz , kartica 200-200, sicer mi je občasno zaškrtalo, a ne na tak način, ker se je procesor švical na 47-50 C, sem zadevo opočasnil, dokler si ne omislim kakšnega boljšega hlajenja.
Revolt poteka tako, najprej začne utripat monitor,močno, nato se pojavijo male pikice, ki jim sledijo zmešani kvadrtki in storijo britki konec. Kartico sem kupil poleti v ameriki, tako da garancija vrjetno ne velja. Preden se spravim masakrirati računalo, me zanima vaše mnenje oziroma nasvet, kako zadevo normalizirati na najhitrejši in za denarnico najmanj boleč način.
Vaše znanje bo prakticirano.

ChiefThunder ::

Nekje si sposodi grafično in probaj, če bo delovalo normalno.

Ribicija ::

Po moje je problem v grafiki. Probaj dati gor nove driverje. pri meni se na rivi TNT2 ultra tudi včasih dogaja. Z novejšimi driverji sem zadevo odpravil skoraj popolnoma.

lp

mmisv ::

pregrevanje kartice?? probi z ventilatorji in/ali hladilnimi rebri
Čist trivialna stvar...

VASkO ::

si ze razmisljal, da se ti graficna pregreca, ker mas fajn navito? pravis, da se ti pojavijo pikice, kvadratki... to je grafika prevec navita...

Boltezar ::

Kot sem že omenil, sem že upočasnil grafiko, ki sedaj teče na 166/175 namesto 183, kolikor potegnejo Propheti, imam DX 8 , vrjetno bi potreboval donatorje 10.8 , a jih ne najdem.
Sam pa nisem povsem prepričan , da je razlog grafika, saj za delo v Win ne poterbuješ nobenega besnega pospeševanja in kartica, tako rami kot hladilno rebro so povsem hladni, enako vela za Gorba pa mi procesor še zdaj švica na 40-45 pri 566 in 1,7 V, imam Abitov slot 3 , če ima kdo kakšno idejo kako izboljšati kontakt med procesorjem in Orbom, so ideje dobrodošle, brez bakrenih distančnikov in silikonske paste, sem že probal.
Havala za nasvete.

Pikachu ::

Naceloma (v igrah) so znaki pregrevanja ravno cudne bele pikice po ekranu, razne crte in podobno. To kaze na pregrevanje spomina na graficni kartici.

Koci ::

rpoblem je najbrž v grafični

Koci ::

ponavadi se to pojavi pri preveč navitih karticah, ker se pregrevajo

Boltezar ::

Sem zamenjal kartico, z neko staro na S3 vx čipu, računalniki deluje brez napak, si pridobil nove gonilnike za MX 11.00, jih namestil in upočasnil kartico na 155/155 , težave so ostale, če se komu sanja kaj bi bilo z kartico lahko narobe, naj kar zine.
Drugače pa prosim modre glave za nasvet kakšno kartico naj si kupim za do 25.000 Sit, rabljena ali nova.

Binji ::

Graficna. Isto je meni delalo pri navitem V2 brez dodatnega hlajenja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje starih grafik

Oddelek: Navijanje
221239 (915) sirotka
»

pregrevanje grafične ali...?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121247 (1089) DrBekunis
»

radeon 9800se oklepanje cevovodov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1389238 (5213) Tilen
»

radeon 9600(non-pro) koliko naviti?

Oddelek: Navijanje
271483 (1237) killah bee
»

Najbolj navite grafične kartice (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
675805 (4368) The B

Več podobnih tem