» »

Na delo v tujino

Na delo v tujino

«
1
2

bizgech ::

Ker se pri nas dela ne dobi več, razmišljam o tujini. Iščem nekaj preprostega z minimalnim zaslužkom (z delom za tekočim trakom bom več kot zadovoljen), toliko da se postavim na svoje noge. V mislih imam bližnje države - avstrija ali nemčija. Nemško sicer ne govorim, angleščina pa je na nekem osnovnem nivoju. Ker vem, da je veliko slovencev v tujini, me zanima, kako to sploh poteka.

1. Kako do primernega dela sploh pridem? Kje naj iščem? Iščem predvsem tako delo, ki se ga hitro priučiš in ne nekaj takega, kjer rabiš dolgoletne izkušnje in ne vem kakšno izobrazbo.
2. Kako najdem sobo za bivanje? Nemško absolutno nič ne razumem, kako bom potem rezerviral sobo? Kako bom podpisal kakšen list ali kaj nujnega za zaposlitev, če ne razumem?
3. Kako sploh v tujino prideš? Sem brez lastnega prevoza (posledica tega, da sem brezposeln) in si ne predstavljam, kako bi šel na razgovor in kasneje v mesto, kjer bi bival.

Isotropic ::

graz, magna
raje se preseli v mb in začni od tam. recimo vsak dan vozi bus tja gor.

zee ::

Kaj znas? Imas kak poklic?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

po preteklih temah je neki govoril, da ni dokončal fri in mu ne odgovarja delat iz ljudmi

noraguta ::

Jezike mal prakticno poslihtaj pa se rentaj. Avstrija je meka za to.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

drugace pa ne it v tujino na vrat na nos, ker bos prisel nazaj kvečjemu še bolj bankrot.
predlagam najprej mb in magna.
ena fabrka, kjer sestavljajo avto motorje je tut na mađarskem.

Zgodovina sprememb…

Dolgo nazaj sem bil na friju, vendar sem popolnoma zapustil to področje, pozabil sem še to kar sem se naučil, tako da sem na začetku - verjetno ima kakšen bruc veliko večje šanse od mene. Kmalu bo že drugo leto mimo, odkar iščem delo. Če fri odmislim stran, drugih izkušenj nimam, časa za učenje pa tudi ne, ker bom bankrot, preden se bom kaj naučil.

Ne vem kako poteka ta selitev v tujino. Vsi mi pravijo, naj iščem delo v tujini (predvsem A in GER), ker pri nas ni ničesar. Po mojih opažanjih se v zadnjih dveh letih stanje na trgu dela ni izboljšalo in tudi ne verjamem da se bo v bližnji prihodnosti. Ker vidim, da naša prelepa slovenija počasi propada, bi jo rad čim prej zapustil in nekje čez mejo začel na novo. Zgubit skoraj nimam kaj, saj že tako nič nimam.

MarStre ::

bizgech je izjavil:

Dolgo nazaj sem bil na friju, vendar sem popolnoma zapustil to področje, pozabil sem še to kar sem se naučil, tako da sem na začetku - verjetno ima kakšen bruc veliko večje šanse od mene. Kmalu bo že drugo leto mimo, odkar iščem delo. Če fri odmislim stran, drugih izkušenj nimam, časa za učenje pa tudi ne, ker bom bankrot, preden se bom kaj naučil.

Ne vem kako poteka ta selitev v tujino. Vsi mi pravijo, naj iščem delo v tujini (predvsem A in GER), ker pri nas ni ničesar. Po mojih opažanjih se v zadnjih dveh letih stanje na trgu dela ni izboljšalo in tudi ne verjamem da se bo v bližnji prihodnosti. Ker vidim, da naša prelepa slovenija počasi propada, bi jo rad čim prej zapustil in nekje čez mejo začel na novo. Zgubit skoraj nimam kaj, saj že tako nič nimam.

V sLOVEniji 'ni dela' za take kot si ti (govorim za slovence), isto kot v Avstriji ni dela za take avstrijce kot si ti. Ampak kot slovenec si dovolj dober/priden za delo v Avstriji, isto kot so za tako delo dovolj dobri bosanci pri nas. Kapitalizem.

Bud_Bundy ::

Imam podobne želje kot ti.. sicer imam neko glupo delo, ampak bi skoraj raje isto delal na drugem koncu(razvitega) sveta. Rad potujem, tako, da mislim, da bi imel več od življenja, če bi šel malo po svetu. Velika prednost bi bila tudi ta, da ne bi rabil spremljati te duhomorne situacije v državi.

Invictus ::

In kaj pol čakate vsi ki bi radi šli v tujino?

Da pride nekdo na vaša vrata in vas odpelje nekam skupaj z vašo mamo ter vam da službo?

Iskanje službe v tujini je lahko zajebano brez pravih znanj. Ni pa nemogoče.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Bud_Bundy ::

Jaz ne razmišljam ravno dolgo o tujini, in vsekakor nočem zvenet kot nek jamrač(ker bi dejansko lahko bilo precej slabše). Ampak se bom raje zadeve lotil s pomočjo kakšne dodatne izobrazbe(programerje bi najbrž iskali, tako, da najbrž v tej smeri)

GTX970 ::

Ganon ::

bizgech je izjavil:

Ker se pri nas dela ne dobi več

Tukaj sem nehal brati. Očitno si se napačno lotil iskanja dela. Zdaj pa naivno pričakuješ, da bo pa v tujini vse drugače. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Ganon
Ok , nima pravega pristopa.
Torej mu pomagaj s konstruktivnim nasvetom, če ga seveda imaš.

če boš v slo bankrot, boš v tujini še bolj. preseliš se tko, da imaš kakšnih 10k prišparanih, si zrihtaš stanovanje in najdeš službo. brez jezika bo vse skup bolj težko.
raje povej s kje si

Ganon ::

GTX970 je izjavil:

Ganon
Ok , nima pravega pristopa.
Torej mu pomagaj s konstruktivnim nasvetom, če ga seveda imaš.

Naj kliče delodajalce, naj gre osebno tja, naj vpraša prijatelje, sorodnike itd. Pri iskanju zaposlitve moraš biti aktiven. Jaz poznam precej ljudi, ki jamrajo, da ne najdejo službe in potem jih vprašaš, kako jo iščejo in od vseh enak odgovor: "Sem poslal že toliko prošenj, pa nič!" In tudi ne bo nič. Jaz sem pred kratkim zamenjal službo. Kako sem našel novo? "Tečen" sem bil. Imel sem željo delati v določenem podjetju in sem jih zato večkrat klical, tudi osebno sem šel tja. Na koncu mi je uspelo in sem več kot zadovoljen, oni pa tudi. :)

CMpunk ::

gagnon jaz tako delam z ženskami. in nikoli se ne konča dobro. (za njih) večkrat kličem, grem osebno do nje in na koncu mi uspe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CMpunk ()

Moj pristop je že v redu - to mi jamčijo na zavodu za zaposlovanje.

Tipičen primer: Pred časom sem izvedel, da v bližnji firmi (okolica GO) nameravajo zaposlovati. Seveda sem napisal prošnjo in jo osebno odnesel v kadrovsko službo. Ženska, kateri sem prošnjo izročil, ni niti pogledala kaj je v kuverti, samo odložila na kup, kjer je že bilo nekaj drugih kuvert. Kolikor se spomnim se je nasmehnila in rekla "ja, bomo poklicali, če bo potreba" (takrat naj ne bi zaposlovali, čeprav sem jaz slišal drugače). Ta ista firma, ki naj ne bi zaposlovala, je pred kratkim zaposlila nekaj novih, mene ni bilo med njimi. Poklical sem, ker me je zanimalo stanje in so me odslovili z besedami, naj pokličem naslednji dan, ker trenutno nimajo informacij. Pokličem drugi dan in govorim z nekom drugim, ki mi reče, naj pokličem čez kakšen mesec. V tem času ko sem jaz tečnaril in čakal njihov odgovor, se jih je nekaj na novo zaposlilo. Iste izkušnje ima še nekaj mojih znancev.

Prav tako me tudi na zavodu sprašujejo, če razmišljam o tujini. Zakaj bi me to nekdo vprašal, če bi delo bilo pri nas? Do zdaj sem se tujine na daleč izogibal, ker sem upal, da se bo prej kot slej nekaj dobilo pri nas, ampak napredka ni videti.

Problem na slovenskih tleh je v tem, da je dela manj, kot je iskalcev zaposlitve, zato drug drugemu postavljajo stolček pod rit. Jaz se lahko nekaj naučim, lahko naberem izkušnje, ampak delo rabim zdaj, ne čez 5 let, zdaj pa so moje izkušnje precej omejene, preživet je pa treba - z iskušnjami ali brez. Vglavnem, ne mi solit pamet s takimi. Res da nimam ne vem kakšne izobrazbe, nisem pa včeraj prišel na svet, da ne bi poznal situacije. Mogoče pa se ne razumemo zato, ker vi še niste občutili prave brezposelnosti... stolček imate in zdaj vas boli K, najlažje je nekomu pametovat. Če nimaš pametnega nasveta, ne piši, saj nikjer ne piše, da moraš nekaj napisat. Temo sem odprl zato, da bi dobil kakšen nasvet od človeka, ki me razume, ki je doživel podobno in ki je v tujini dobil delo.

PrihajaNodi ::

Najbolj smešno je da te tu obravnavajo kot popolnega idiota. Kakorkoli pametnih odgovorov ne pričakuj tu.
Res pa je da za tujino potrebuješ najman 10k in znanje tujega jezika, drugače boš pogorel med skupinami romunov, bolgarov, albancev, bosancev.

tut zato, ker moraš plačati stanovanje za vsaj kakšne pol leta vnaprej, brez stanovanja nimaš naslova, brez naslova pa ne boš zanimiv za delodajalce.
ne se zajebavat v glavnem, pejt do svetovalke na zavodu, da ti izboljša prijavo za zaposlitev.
drugače, če si iz blizine GO, je v postojni par kolektorjev. če si blizu idriji, maš tam tut hidrio in kolektor. stanovanja so pa pocen.

Okapi ::

Iskanje službe v tujini je lahko zajebano brez pravih znanj. Ni pa nemogoče.
Pred davnimi leti sem šel s kolegom na oktoberfest. Prideva v Munchen, jaz sem usedem na klopco in odprem piksno pira, kolega je pa kar tako mimogrede začel mimoidoče spraševati, če vedo, kje bi se kakšno delo dalo dobiti. Na prvi pogled je bilo videti skrajno "čefursko" (OK, ne samo videti, dejansko je bilo tako;) ), ampak v desetih minutah je dobil dva naslova, kam naj gre vprašati.

In kaj hočem pravzaprav povedati? Če hočeš dobiti delo, ne smeš na klopci piti pira, ampak moraš v akcijo, brez strahu in sramu.

O.

bizgech je izjavil:

Moj pristop je že v redu ...
...
Če nimaš pametnega nasveta, ne piši, saj nikjer ne piše, da moraš nekaj napisat.
No, tak pristop ni ravno v redu. Če ti komentar ali nasvet ni všeč, ga preprosto prezri, ne pa se začeti kregati.

solatko ::

MarStre - Ti seveda poznaš veliko delovnih mest, za ljudi, ki niso taki. Nisi pa napisal kje in kakšne iščejo, morda pa še kdo na S-T išče službo, pa je zaposljiv, ker morda ni tak. Kakšen sicer nisi napisal, pa tudi kaj drugega pametnega ne.
Delo krepa človeka

3man ::

Bizgec, ti nisi debil.
Nisi nesposoben ampak se znaješ in hitro učiš.
Na svetu in pri nas je mnogo slabsih, kot si ti in imajo dobro delo in plačo.
Lahko delaš tako, da si koristen za delodajalca in zase.
Si posten in delaven ter vztrajen pri tem.
Znas pregrist težke situacije in si izborit boljše mesto, ko se te končajo.
Ane?
Če ni tako ali pa v to ne verjameš, te ne bo nihče vzel, ker se kupa nesreče izogibamo. Doma in v tujini.
Najprej moras sam verjet, da je mozno dobit službo in šele nato boš postopal tako, da bos privlačen za delodajalce. Ce bi prisel k uni babnci v kadrovsko nasmejan in jo se malo pohecal bi imel bistveno več šans da bi se ji zdel vreden obravnave. In NI RES, da se vse službe dobijo prek vez!

Težko je verjeti v to, ko čepiš mesece doma in se ti ze malo kisa a kapitalizem je pac tak da neaktivne izloči ali zasužnji.

Vztrajaj in boš rešil to svojo jebo. Srečno!

Blinder ::

Nimas sans. Za enostavna dela je konkurence ogromno. In izmed par 10.000 kandidatov ne bodo izbrali ravno enega, ki ne zna nemsko. Poleg tega, ce je res da si hodil na faks itd, potem sledi, da imas toliko pa toliko let, delovnih izkusenj pa nimas. To delodajalce odvraca. Ce imas 28 let in 10 let izkusenj je v redu. Ce imas 18 let in 0 let izkusenj je tudi uredu. Ce imas 24 let pa samo 2 leti izkusenj pa nivec v redu, ker se delodajalec vprasa ja kaj si pocel ostala leta? Zakaj te noben ni hotel zaposlit?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

user-pass ::

Ce si si zadal iti v Nemcijo ...
Cisto odvisno od tega, kaj znas. Ce znas karkoli, kar se isce, potem se lahko prodas tudi brez znanja nemscine. Poiskati si moras sam sluzbo, pac za svoja znanja, za izhodisce ti je lahko nemski Arbeitsamt: https://jobboerse.arbeitsagentur.de/ ali pa Eures: https://ec.europa.eu/eures/page/index
Ce nimas nekih specificnih znanj, potem je se najbolje, da svoj cas vlozis v znanje nemscine, se pa da dobiti tudi brez znanja, samo v tem primeru moras racunati, da je vse tezje, poleg tega pa tudi place niso nevemkaj za taka dela. Naslednja stvar so najemnine, v Münchnu npr. res dobis sluzbo v eni uri, ne pa tudi stanovanja, ponavadi (ja, so izjeme) je tako, da ljudje obupajo po kaksnem mesecu iskanja in enostavno placajo agenciji, da jim ona najde. V kaksnem malo manjsem mestu je sicer malenkost tezje dobiti delo, ti pa potem na koncu meseca vec ostane v zepu. Po zelji pac.
Za start ne rabis imeti 10000€, ene dva tri jurje pa ze, ce hoces iti na komot. Lahko pa gres tudi s par sto evri in imas pac samo sobo (google: wg suche), ostali si pa delis, za npr tri mesece - za toliko ponavadi hocejo imeti najemodajalci placilnih list - po tem casu si najames stanovanje - ce nisi v Münchnu :D
Bottom line je, da se vse da, ce se hoce in ponavadi je samo tukaj problem. Pa se nekaj, ko si enkrat naredil prvi korak, je cisto vsak problem resljiv, se noben ni sel gor pa bil brezdomec ali kaj podobnega.
V primeru, da pa imas kaksna znanja in izkusnje, potem za vso logistiko in stroske poskrbi tvoj nov delodajalec. Itak jim gre vse v olajsave.

stara mama ::

bizgech je izjavil:

Če fri odmislim stran, drugih izkušenj nimam, časa za učenje pa tudi ne, ker bom bankrot, preden se bom kaj naučil.

Ne vem kako poteka ta selitev v tujino. Vsi mi pravijo, naj iščem delo v tujini (predvsem A in GER), ker pri nas ni ničesar. Po mojih opažanjih se v zadnjih dveh letih stanje na trgu dela ni izboljšalo in tudi ne verjamem da se bo v bližnji prihodnosti.

Wait WHAT?
Nimaš časa za učenje, obenem pa nimaš tudi denarja? (torej nisi zaposlen)
Kaj pa sploh počneš v svojem času?

Poleg tega pa delo vedno je. Če ga le vidiš.
Če ga pa ne vidiš pri nas, ga pa ne boš videl niti v avstriji, nemčiji ali kjerkoli na svetu.

In žal, vsak s tako miselnostjo JE jamrač.
Period!

Zgodovina sprememb…

facepalm ::

ce je OP res na robu bankrota, bi se verjetno za zacetek zadovoljil tudi z minimalno placo, da bi priplezal na zeleno vejo. Tako sluzbo pa lahko dobi dokaj hitro (ce je zdrav).
Pac zacet je treba nekje (na dnu) in ko ze imas nek dohodek, takrat lahko isces boljse opcije.
Poznam tudi jaz take primere, ko "ne najdejo" sluzbe vec let, poznam pa tudi take, ko so jo dobili v dveh tednih (prva zaposlitev).

Za sluzbo dobit je treba uporabit kaj vec kot le tipkovnico.

Fritz ::

Gorica..znanje italijanščine..Italija?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Ne mislim se zdaj prepirat, kdo ima prav, ker nisem še bil na vašem položaju, vi pa verjetno na mojem ne. Nimam se za lenobo, sem pa bolj kratke pameti (to priznam), saj bi drugače imel narejen faks in dobro službo. Ampak tako pač je, niso vsi pametni.

Mislim da celotni postopek (od pisanja prošnje do izročitve ali pošiljanja delodajalcu) kar dobro obvladam. Svoje prošnje sem že dal prebrati različnim ljudem, v različnih starostnih skupinah, takim ki me poznajo že vse življenje in takim, ki me poznajo samo preko papirja (svetovalka na zavodu). Prebral sem tudi prošnje svojih kolegov, takih ki so delo že dobili in takih, ki še iščejo. Pregledal sem že kar nekaj literature... od raznih nasvetov, ki jih dobiš na zavodu, do kakšnih "trikov", ki jih vidiš v TV oddajah in so se v praksi dobro izkazali. Upoštevam tudi nasvete s strani delodajalcev (recimo intervju z direktorjem nekega uspešnega podjetja). Vprašam se, kaj bi moral napisati in kakšen pristop imeti, da bi bil za delodajalca bolj privlačen. Skratka ogromno časa namenim temu, da sem na tekočem in težko bi rekel, da nekaj delam narobe. Res pa je, da nimam izkušenj, nimam znanja in nimam vez... sem čisto na začetku, tako kot je bil enkrat vsak. Delodajalec od mene dobi samo list papirja. Prepriča ga lahko samo vsebina na papirju in prvi vtis, več pa jaz nimam kaj narediti.

Poznam nekaj ljudi, ki so šli v tujino (predvsem nemško govoreče dežele) in so tam še zdaj, zaradi česar sklepam, da je življenje gor bolj kakovostno oz. se bolj splača ostat tam. Žal pa nimam s temi ljudi nikakršnih stikov, drugače bi vprašal njih.

Človek s končano 3-letno poklicno šolo in 20-letnimi izkušnjami v proizvodnji verjetno ni govoril angleško ali nemško. Pa študent, ki je komaj dobro končal študij in čez mejo dobil svojo prvo zaposlitev, si tudi verjetno ni prihranil 10k. Znanec je šel pred leti v francijo, takoj po končanem faksu. Dvomim, da je govoril francosko ali imel velik prihranek, vem pa, da ga od takrat v slo nisem več videl.

Sklepam, da ti nameravas it na "vse ali nic". Nekateri pravijo, da je v zivljenju treba rizkirat, vendar mores bit dovolj bister v glavi, da se zavedas kaksne posledice lahko nastanejo ce gres v tujino "kar tako".

Tudi sam sem razmisljal o tujini (sedaj ne pride vec v postev) in bi na tvojem mestu izbral drugo taktiko.
Jaz bi si zrihtal delo (zaposlitev al na crno) v sloveniji za cca eno leto. Ta cas bi sparal kolikor bi lahko in bi se v prostem casu ucil nemscino. V enem letu bi lahko tudi pretipal "teritorij" kamor bi rad odsel. Pozanimal bi se kako je s stanovanjem in kaksno je povprasevanje po delovni sili. Zadnje pol leta, pa bi ze aktivno iskal sluzbo.

Glede tvojih prosenj pa..
glavno stvar razumes: delodajalec te spozna le preko texta!

Torej, ko pises prosnjo, omeni zakaj bi ti rad delal v dolocenem podjetju, ter kaj bi oni pridobili, ce bi te zaposlili (kratko in jedrnato). Glede na to, da nimas izkusenj pa lahko tudi napises da si iskalec prve zaposlitve.
Upam pa, da nisi izbircen glede dela. Lahko zacnes v kaksni trgovini, restavraciji, skladiscu.. Samo da je dohodek:)

-valvoline- ::

Za tistega k bi rad delal in ni zbircen se sluzba vedno najde,tudi pr nas. Place so boge, ampak za zacetek kot so ti povedal nekaj cekinckov je, pa se delovno navado in kaksne taksne izkusnje si bos nabral.

Najbolj si zapomneš izkušnje z (NE)delovanjem pravne države :D.

stara mama, -valvoline- - Namesto pametovanja, napišita konkretno firmo in kontaktno osebo, pri kateri naj se zglasi OP, da bo dobil eno od del, ki ga je po vajinem mnenju na kupe, samo delat iz zavoda noče nihče.

Dejmo si nalit čistega vina
Francl x, podjetje n, išče dva delavca v proizvodnji olagum. Izkušnje niso potrebne, pogoj za zasedbo delovnega mesta je nekajletna brezposelnost.

Bi šlo, ali se boste še naprej delali pametne, kao služb je kolikor hočeš, samo delat se nobenemu ne ljubi.
Razpis za snažilko v kakšni firmi, za minimalno plačo, je par sto prijav.

bizgech - Poizkusi navezat stik s kakšnim znancem, ki se je odločil za pot v tujino in ga poprosi, da ti, če drugače ne, z nasvetom pomaga kako se zadeve lotiš.
Vsak začetek je težak, še težji bo začetek v tujini, vendar se moraš odločit sam. Najslabše je cincanje. Zaposlitev je v tujini veliko več na voljo, kot pri nas in to je dejstvo. Tudi plače za kakršno koli delo so višje, kot pri nas. Pomembno je, da prideš v kolesje, ki žene politiko zaposlovanja v neki drugi državi, ko si enkrat not, je veliko lažje.
Odločit se moraš tudi ali nameravaš začasno ali za stalno, priporočam ti drugo, torej za stalno.
Kolega je šel pred časom v Nemčijo, nekam na sever, kjer je žena, ki ima medicinsko smer, takoj dobila delo, on pa je nekaj počel na neki večji kmetiji v okolici, sedaj pa mi je na hitro sporočil, da je dobil lepo službo v neki fabriki, solidna plača in dokaj enostavno delo. Ves čas se intenzivno uči nemščino, tako, da si je OS že upal namestiti v nemškem jeziku. Niti enkrat ni zajamral, da bi mu bilo slabše, pogreša samo malo toplejše vreme.

Velja pa reklo - cagav fant ne bo pri punci spal, torej korajžo v roke in pot pod noge. Če greš pometat ceste nekje v tujini, ti bo bolje, kot ti je sedaj.
Delo krepa človeka

Pero_SLO ::

Nehi jamrat in pojdi delat. Greš do privatnika(s.p.), rečeš da iščeš delo in da si pripravljen dobro delat, tudi nadure in da ti naj da priložnost za preizkus za dan, dva, tri dni dela. Če se boš izkazal ti bo plačal na roke za teh par dni in pogodbo boš dobil v kratkem.... Sam ne mi jamrat da ni dela. In nehite iskat delo po velikih tovarnah, kjer je logično da iščete varnost in za podpiranje lenobe.... Sami izgovori na državo, da nič ne zrihtajo,... Vsi privatniki delajo od zore do noči. Noben si ne bi več mazal rok z težkim zahtevnim delom, ki je tudi kdaj nevarno.

Iz lastnih izkušenj vam povem da sem sam šel čez to izkušnjo in sem sedaj lepo v novi službi v pisarni kjer vam to sedaj pišem. Prej sem pa skoraj 4 leta delal pri s.p.-ju vsak dan po 12 in več ur in pri minus 15 stopinjah in pri plus 38 stopinjah ter za minimalno plačo.... Sedaj pa uživam :) .

Akcija, gremo delat!
LP

Uf fantje vi pa zadnje case niste prav prizemljeni. Dajte imena konkretnih firm ali jih posljite op-ju.

Delo na crno? Malo morgen, prej bo dobil kako podjemno pogodbo in delal cel mesec za 350e ce odstejes prispevke in ostala jajca cca 280, toliko kot bi dobil od zavoda brez dela. Ali pa placila sploh ne bo. Imas ogromno delodajalcev na zrzs v rdecih stevilkah.

Ta tema nima smisla ali mu dajte imena podjetij ali pa se spravite pripovedovat te storije drugam.

Drugace imas v policiji sedaj razpis.

Zgodovina sprememb…

Ne vem, kako bi mu lahko predlagali konkretna podjeta, ce sploh ne vemo, cesa je OP sposoben in kaksna znanja ima. Ne vemo niti ce ima izpit za avto/tovornjak/kolo...
Sama izobrazba ne pove dosti:)

Tako, na pamet bi mu rekel naj poslje prosnje vsem vecjim trgovcem v slo.
Aja.. pa naj se prijavi na zaposlitvene agencije..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Konkretna podjetja kjer zaposlujejo. Vemo da ne govorimo o microsoftovih podruznicah, odvetniskih firamah itd.
Izpit za tovornjaka?A da bi se sel tovornjakarja spilat? Za minimalca po celi Evropi 24\dan?
Nevem ce so zaposlitvene agencije pametna ideja, bolje obvoz od njih.

Mogoce bi se raje naucil kak programski jezik, photoshop in cad pa poskusil na Poljskem. Drzavi gre odlicn, nizje najemnine, anglesko govoreca druzba.

Invictus ::

PrihajaNodi je izjavil:

Mogoce bi se raje naucil kak programski jezik, photoshop in cad pa poskusil na Poljskem. Drzavi gre odlicn, nizje najemnine, anglesko govoreca druzba.

Plače pa totlano v podnu. Zato jim pa gre odlično in ni bilo tam nobene krize. Lon arbajt za Švabe. Ampak znajo se pa bolj hvaliti kot Slovenci, to je pa dejstvo. Izplen je pa bolj bogi ...

Prostitutke, dobre, dobiš tam za tretjino cene slovenskih. Mislim da to dovolj pove o standardu folka ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Pero_SLO - Ti spodbujaš zaposlovanje na črno. Noben delodajalec, ki je kolikortoliko rese, te brez pogodbe ne bo vzel niti za eno uro, kaj šele za tri dni. Ti sploh veš kaj govoriš?
Ne vem kaj počneš v pisarni in kako si do tja prišel, po predlogih, ti kakšno večjo količino znanja in pameti nebi pripisal.

Poznam kar nekaj takšnih privatnikov, ki delajo od jutra do noči, potem pa čakajo na plačila leto in več, ali pa jih sploh ne dobijo. Taki tudi delavce težko plačujejo, torej bi šel OP iz dežja, pod kap.

Pri nas dela, ki bi ti omogočal preživetje in bi bilo vse po reglcih, enostavno ni in ga še lep čas ne bo. Dela zastonj pa kolikor hočeš, samo kaj, ko ga lahko upravlja samo nekaj preskrbljenih posameznikov (volonterstvo).

PrihajaNodi - Za to kar predlagaš, OP nima pogojev - izpit in šola.
Lepo je napisal, da se težko uči, ti pa programiranje, ACAD in PS. Dejte se naučit čitat vsaj tiste poste, ki jih da OP v posamezni temi in potem komentirajte, če imate kaj pametnega za povedat.
Tudi, če se nauči špilat klavir ima možnost v kakšnem ansamblu, če se nauči delat peči, pečarjev po celi EU primanjkuje, zaslužki pa astronomski.
Delo krepa človeka

Invictus je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Plače pa totlano v podnu. Zato jim pa gre odlično in ni bilo tam nobene krize. Lon arbajt za Švabe. Ampak znajo se pa bolj hvaliti kot Slovenci, to je pa dejstvo. Izplen je pa bolj bogi ...

Prostitutke, dobre, dobiš tam za tretjino cene slovenskih. Mislim da to dovolj pove o standardu folka ...

http://www.rtvslo.si/tureavanture/glej-...

Tam vsaj delo je. Se mi zdi bolje kot Nemcija kjer vsi pritiskajo nanjo.
Pa se anglesko znajo.

Lepo je napisal, da se težko uči, ti pa programiranje, ACAD in PS. Dejte se naučit čitat vsaj tiste poste, ki jih da OP v posamezni temi in potem komentirajte, če imate kaj pametnega za povedat
.

Se strinjam v dolocenih tockah. Ampak za ucenje photoshopa ne potrebujes sole prav tako cada. Dokler ne najde sluzbe je to vse kar lahkonaredi. Sluzbe pa tako se nekaj casa ne bo nasel.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi - Seveda mu predlagaš travniško verzijo obojega in piratsko potegnjene videe, da se bo učil iz tega.
Pa pojdite enkrat v realnost in nehajte s takimi nesmiselnimi predlogi.
Sicer bi pa rabil nekoga, ki te programe dobro obvlada in bi ga bil pripravljen naučiti določene teme, vendar se bojim, da to brezplačno ne bo šlo, kaj meniš.
Se javiš prostovoljno, da ga v nekaj tednih naučiš uporabljat nekaj programov?
Delo krepa človeka

Na yotubu imas vse navodila, vse lepo obrazlozeno. Odvisno kaj potrebujes. Step by step.
Glede na to da je brez virov mu drugo kot travniska verzija ne preostane. Imas boljso resitev? Rabijo kaksnega kuharja kje?

PrihajaNodi je izjavil:

Konkretna podjetja kjer zaposlujejo. Vemo da ne govorimo o microsoftovih podruznicah, odvetniskih firamah itd.
Izpit za tovornjaka?A da bi se sel tovornjakarja spilat? Za minimalca po celi Evropi 24\dan?
Nevem ce so zaposlitvene agencije pametna ideja, bolje obvoz od njih.

Jaz mu svetujem, kako naj se izvlece iz trenutne situacije (bankrot). Zakaj izpit za tovornjak? Posta, dostava (mercator/mlinotest/hofer... u name it) ce potrebujejo seveda. Ampak z raznimi izpiti se odpirajo nove zaposlitvene moznosti.

Zakaj agencije? ker je verjetnost, da bo tam hitreje nasel delo. Seveda ne super placano, bo pa nekaj.
Jaz mu svetujem kratkorocno. Za nekaj dolgorocnega, bo pa potrebno malo vec truda.

Jaz mu svetujem, kako naj se izvlece iz trenutne situacije (bankrot). Zakaj izpit za tovornjak? Posta, dostava (mercator/mlinotest/hofer... u name it) ce potrebujejo seveda. Ampak z raznimi izpiti se odpirajo nove zaposlitvene moznosti.

Mogoče si pozabil, da je šlo en kup prevoznih podjetij v stečaj, kar pomeni da je šoferjev za C+E preveč.

Sosed je pred kratkim dobil posel voznika pri LEDO, 12 ur in več, za minimalca. Prej je bil pri Pivki, PP,..... potem pa nekaj mesecev brez. Privatniki za katere je vozil, so mu še sedaj dolžni nekaj plač.
Šoferska je jeba, ker večina firm tera logistiko preko privatnikov - bivših zaposlenih, te pa najemajo voznike.
Delo krepa človeka

Saj nisem rekel, da mora narediti izpit za tovornjak. Pravim le, da ne vemo, ce ima OP se kake druge kvalifikacije, ki bi ga naredilo bolje zaposljivega v dolocenem segmentu.
Ce ne vemo nic, mu lahko svetujemo le o "splosnih" delih, za katere je pa OGROMNO kandidatov.
Tudi CV izgleda dosti bolj mamljiv, ce je nekaj napisano pod "ostala znanja" :)

Zavod za zaposlovanje plača različne tečaje/izpite - viličarist, traktorist ... Koliko takih tečajev je opravil OP, in zakaj ne?

m0LN4r ::

Zadnji dve deli, ki sem jih prejel na mejl iz zavoda, sta imeli ustanovi zaprte vse račune, prvi 2012, drugi 2013, tretji zaprt 2014.
Eno je bilo isto za truckerja, drugo pa za prevajalca gori v nemčiji (zelo verjetno eno izmed podjetij, ki ne plačuje plač gori).
Predev greš nekam preveri ozadje podjetja (ajpes, supervizor), da pol neboš tu čez polo leta, da nisi dobil plače in ti bodo rekli, da si si sam kriv, ker si tam delal.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Okapi - Si gdaj uporabljal storitve zavoda?
Pošljejo te tja, kamor se dogovoriš s svojim zaposlitvenim svetovalcem. Verjetno se tem vsaj približno sanja, za kakšen tečaj je primeren OP.

m0LN4r - Če že nameravaš iskati delo v tujini, ne greš preko naše firme, saj je možnost natega zelo velika. Tuji delodajalci so, kar se tiče plač, točni.
Delo krepa človeka
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smešni oglasi zavoda za zaposlovanje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15639131 (31542) Vitez
»

Lažne navedbe v CV-ju (strani: 1 2 )

9122394 (17354) PrihajaNodi
»

Dopolnitev starosti 26 let (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10621642 (17837) cegu

ZRSZ in denarna pomoč (strani: 1 2 3 4 5 )

20041456 (38172) solatko

Več podobnih tem