Forum » Loža » Na delo v tujino
Na delo v tujino
SmeskoSnezak ::
Malta, otok! Na Malto se spravi. Poletje je, dela je vedno vec. Karta za letalo te bo se najvec stala, ker je poletje. Doli pa couchsurfing al pa ena pojstla prvo... magari na plazi spis sprva. Vsaj za par mesecev se da delat dobesedno bilokaj po besedah kolega tam. Od strezbe do friziranja, cistilcev pa do elektrotehnikov, racunalnicarjev in ostalega. Tocno ta kolega je sam sel s full malo kesa tja pa mu je slo tezko sprva, sedaj pa dela s HP partnerjem.
Si mlajsi od 30? AIESEC, Zavod Za novodobno izobrazevanje (lifelong learning neke)... najdi nacin iti v tujino z najmanj kesa. Obrni se na te organizacije.
Si mlajsi od 30? AIESEC, Zavod Za novodobno izobrazevanje (lifelong learning neke)... najdi nacin iti v tujino z najmanj kesa. Obrni se na te organizacije.
@ Pusti soncu v srce... @
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmeskoSnezak ()
stara mama ::
stara mama, -valvoline- - Namesto pametovanja, napišita konkretno firmo in kontaktno osebo, pri kateri naj se zglasi OP, da bo dobil eno od del, ki ga je po vajinem mnenju na kupe, samo delat iz zavoda noče nihče.
Da ne boš mislil da samo pametujem, ti povem da sem tud sam bil v tujini.
In ne, ne boš našel firme za zaposlitev v lokalnem časopisu, ker avstrijci ne delajo tako.
Njihov sistem je tak: organizirajo oglede (strokovna plat), imajo karierne sejme, skratka vse da privabijo čim boljši kader. Tam se jim gre za dober kader in oni že na nek način v štartu znebijo smetja.
Firme v avstriji vem da se dosti ponujajo na takšnih stvareh (na tehniških fakultetah vem da so karierni sejmi, treba mal pogledat okrog, js vidim vse polno priložnosti)
Naj podam konkretno firmo in konkretno osebo?
Ja kaj pa js vem, najboljš da mu najdem firmo, mu pošljem prošnjo in grem še na razgovor namesto njega!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Invictus ::
PrihajaNodi je izjavil:
http://www.rtvslo.si/tureavanture/glej-...
Tam vsaj delo je. Se mi zdi bolje kot Nemcija kjer vsi pritiskajo nanjo.
Pa se anglesko znajo.
Tudi o znanju angleščine bi se dalo debatirati. Nekih presežkov ni. Včasih ne znajo dovolj ua normalno komuniciranju za delo.
IBM recimo seli precej dela na Poljsko. Stranke zahtevajo da gre delo nazaj na Češko, ker se s Poljaki ne da delati. So preprosto slabši.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
solatko ::
stara mama - Večina, ki gre v tujino in je pripravljena poprijeti za kakršno koli plačano delo, ga tudi dobi. Po navadi na vratih firm objavijo, da rabijo delavca za pomivanje posode, čiščenje gostinskih sanitarij, pospravljanje dvorišča, skratka dela, za katera domačini nimajo interesa poprijet, tudi če je plača solidna.
Kar se tiče pa dela pri nas - podaj konkretno firmo, ki zaposluje (glede na to, da ne poznamo znanj OP), NKV delavce in jih ima namen tudi plačat.
Ne rabiš hodit tja, samo nekaj firm naštej, ki rabijo delavce, glede na to, da je po tvojem dela v izobilju. Sam ne vidim take situacije, nikjer v SLO. Vem pa da imajo nekatere firme problem pridobiti delavce s posebnimi znanji.
Najlažje je trditi delo je, samo nobenmu se ne ljubi delat - misliš, da res ni nikogar od 100k+, ki bi si želel zaposlitev?
Veš take trditve znajo biti zelo žaljive za iskalce zaposlitev, predvsem pa za prejemnike socialnih pomoči, od katerih živijo bogato in breskrbno življenje, tudi po mnenju nekaterih na S-T.
Kar se tiče pa dela pri nas - podaj konkretno firmo, ki zaposluje (glede na to, da ne poznamo znanj OP), NKV delavce in jih ima namen tudi plačat.
Ne rabiš hodit tja, samo nekaj firm naštej, ki rabijo delavce, glede na to, da je po tvojem dela v izobilju. Sam ne vidim take situacije, nikjer v SLO. Vem pa da imajo nekatere firme problem pridobiti delavce s posebnimi znanji.
Najlažje je trditi delo je, samo nobenmu se ne ljubi delat - misliš, da res ni nikogar od 100k+, ki bi si želel zaposlitev?
Veš take trditve znajo biti zelo žaljive za iskalce zaposlitev, predvsem pa za prejemnike socialnih pomoči, od katerih živijo bogato in breskrbno življenje, tudi po mnenju nekaterih na S-T.
Delo krepa človeka
facepalm ::
Dejstvo je, da delo je:) Vendar ga ni dovolj za vse.
Ne obstaja noben seznam, kjer bi bili brezposelni zapisani po vrstnem redu, kdo je prej zacel iskat zaposlitev. Zato, so eni brez sluzbe leta, drugi pa le kak mesec.
Zaposlitev je res kruto tezko najdet v nasi demokraticni drzavi, dosti lazje pa je najdet delo.
Nekoc sem jaz delal kot varnostnik preko podjemne pogodbe. Za cca redne ure sem dobil neto placilo cca 550eur na mesec, kar je zelo malo, ampak je bilo se vedno vec kot nic. Ko pa so mi vrnili dohodnino v vrednosti cca 100eur za vsak oddelan mesec, se je ze lazje zadihalo. Tako da neto sem imel 650eur prihodka.
Ne obstaja noben seznam, kjer bi bili brezposelni zapisani po vrstnem redu, kdo je prej zacel iskat zaposlitev. Zato, so eni brez sluzbe leta, drugi pa le kak mesec.
Zaposlitev je res kruto tezko najdet v nasi demokraticni drzavi, dosti lazje pa je najdet delo.
Nekoc sem jaz delal kot varnostnik preko podjemne pogodbe. Za cca redne ure sem dobil neto placilo cca 550eur na mesec, kar je zelo malo, ampak je bilo se vedno vec kot nic. Ko pa so mi vrnili dohodnino v vrednosti cca 100eur za vsak oddelan mesec, se je ze lazje zadihalo. Tako da neto sem imel 650eur prihodka.
epecar - Večina je služb tako, da ti prijatelj pove, v tej in tej firmi se javi tej in tej osebi, bodo čez nekaj dni dali ven razpis za viličarista, vzdržavalca,......
Če se javiš pred razpisom, je po navadi služba tvoja, če funkcionalno ustrezaš. Lahko pa hodiš od firme do firme in se ponujaš, po navadi ti rečejo, pusti prošnjo, te bomo obvestili, če bo kaj. Obvestila seveda ni.
Res je dela dovolj, nekateri celo pri 50-ih delajo na študentske napotnice, študent dobi 10% + delovna doba (kolikor se je nabere), tisti, ki dela pa delo in urno postavko.
Vse pošteno, tako s strani delodajalcev in študentov.
Če se javiš pred razpisom, je po navadi služba tvoja, če funkcionalno ustrezaš. Lahko pa hodiš od firme do firme in se ponujaš, po navadi ti rečejo, pusti prošnjo, te bomo obvestili, če bo kaj. Obvestila seveda ni.
Res je dela dovolj, nekateri celo pri 50-ih delajo na študentske napotnice, študent dobi 10% + delovna doba (kolikor se je nabere), tisti, ki dela pa delo in urno postavko.
Vse pošteno, tako s strani delodajalcev in študentov.
Delo krepa človeka
Solatko res je, vendar tusi vztrajnost se poplaca.
Kolega je posiljal prosnje na eno veliko firmo cca 2 leti.
Cisto vsak razpis, za cisto vsako delovno mesto (za katero je izpolnjeval pogoje). Na koncu je delo tudi dobil (so opazili, da je posiljal nonstop).
Nic vez in prijateljstev.
Pac pride kot pride, le doma ne smes posedat!
Kolega je posiljal prosnje na eno veliko firmo cca 2 leti.
Cisto vsak razpis, za cisto vsako delovno mesto (za katero je izpolnjeval pogoje). Na koncu je delo tudi dobil (so opazili, da je posiljal nonstop).
Nic vez in prijateljstev.
Pac pride kot pride, le doma ne smes posedat!
epecar - Če nisi opazil, se OP že nekaj časa trudi dobiti službo pri nas, niti ne piše, da bi bil zbirčen. To, da te v firmi opazijo, če pošlješ več prošenj, je tvoje prepričanje. Morda v kakšni manjši firmi, kjer iščejo točno določen kader imajo evidenco iskalcev, sicer pa ne, saj nebi delali razpisov, temveč bi poiskali v svoji bazi in povprašali, če je še interes, če ga nebi bilo, bi šli v razpis.
To, da se 100x pojaviš v eni in isti firmi, je za kadrovika samo znak, da si obupan, ni pa nujno, da si tisto kar iščejo. Prijatelj je imel pač srečo, da je ostal na rešetu.
Ko sem še sam zaposloval, sem iskal točno določene kadre in jih vedno našel v osebnem razgovoru in po preizkusu sposobnosti. Kandidatov, ki niso vprašali za kakšen denar bodo delali, nisem vzel v ožji krog.
Če te ne zanima, koliko boš zaslužil, te tudi dosti bolj ne zanima kaj boš sploh delal, s tem pokažeš, da ti je prvi interes, dobiti službo pa ti sploh ni važno, kaj in za koliko boš delal.
Take kadre lahko porabiš samo za lon posle.
Kdorkoli dela firmo na minimalnih plačah, je bolje, da je ne odpre, oziroma čim prej zapre, saj nima nikakršnih ambicij ustvarit dobro stoječe podjetje s perspektivo, temveč mu je samo za hiter zaslužek ali pa drugega ne zna.
To, da se 100x pojaviš v eni in isti firmi, je za kadrovika samo znak, da si obupan, ni pa nujno, da si tisto kar iščejo. Prijatelj je imel pač srečo, da je ostal na rešetu.
Ko sem še sam zaposloval, sem iskal točno določene kadre in jih vedno našel v osebnem razgovoru in po preizkusu sposobnosti. Kandidatov, ki niso vprašali za kakšen denar bodo delali, nisem vzel v ožji krog.
Če te ne zanima, koliko boš zaslužil, te tudi dosti bolj ne zanima kaj boš sploh delal, s tem pokažeš, da ti je prvi interes, dobiti službo pa ti sploh ni važno, kaj in za koliko boš delal.
Take kadre lahko porabiš samo za lon posle.
Kdorkoli dela firmo na minimalnih plačah, je bolje, da je ne odpre, oziroma čim prej zapre, saj nima nikakršnih ambicij ustvarit dobro stoječe podjetje s perspektivo, temveč mu je samo za hiter zaslužek ali pa drugega ne zna.
Delo krepa človeka
solatko slo se je za eno najvecjih firm v Sloveniji in to, da so opazili njegove prosnje, so mu omenili na razgovoru.
In seveda vztrajnost ni vedno znak obupanosti saj je ta kolega ze bil zaposlen drugje (dobra sluzba), medtem pa posiljal prosnje.
Pac si je zelel delat v tistem podjetju in mu je uspelo.
In seveda vztrajnost ni vedno znak obupanosti saj je ta kolega ze bil zaposlen drugje (dobra sluzba), medtem pa posiljal prosnje.
Pac si je zelel delat v tistem podjetju in mu je uspelo.
epecar - Ena lastovka še ne prinese pomladi. To, kar se je zgodilo tvojemu prijatelju, ni neko pravilo, ki bi na trgu dela veljalo. Gre samo zato, da dela ni in se na posamezen razpis prijavijo vsi, ki so se prvič in se bodo toliko časa, dokler se jih ne bo nekdo usmilil.
Še vedno se največ služb dobi na VIP in socialnih omrežjih. To je pravilo in dejstvo.
Še vedno se največ služb dobi na VIP in socialnih omrežjih. To je pravilo in dejstvo.
Delo krepa človeka
Ganon ::
Ce bi prisel k uni babnci v kadrovsko nasmejan in jo se malo pohecal bi imel bistveno več šans da bi se ji zdel vreden obravnave. In NI RES, da se vse službe dobijo prek vez!
stara mama je izjavil:
In žal, vsak s tako miselnostjo JE jamrač.
Period!
Žal tega avtor teme ne dojame. Gre za tipičnega jamrača, ki je prepričan, da vse naredi prav, a se revež izgublja v povprečju, zato tudi ni uspeha. Trg dela je neizprosen in sam si moraš najti svoje priložnosti. Če ne boš izstopil iz povprečja, če za delodajalca ne boš zanimiv, če mu ne boš pokazal, da si drugačen od ostalih, potem boš vedno capljal na mestu, se smilil samemu sebi in razmišljal o medu in mleku, ki se cedita v tujini. Tam te čakajo odprtih rok. Če verjameš.
Ganon - In tega tvojega, nekaj več, je sposobno koliko iskalcev zaposlitve. Ne gre za nikakršnega jamrača, temveč za povprečneža in za take je v tujini veliko služb, niso pa v okviru 2k€-5k€, temveč na njihovih minimalnih plačah, s katerimi se pa da prav lepo živet, saj stroški ne odstopajo toliko, nekateri so pa še nižji, kot pri nas.
Nikjer nikogar ne čakajo z odprtimi rokami, je pa vsekakor več možnosti za povprečneža, ki je pripravljen sprejeti vsako delo, več možnosti v A in D, kot pa v SI.
Ko bo dobil kakršno koli plačano delo, mu bo tudi samozavest zrasla. Tu se lahko samo iz dneva v dan počuti manj vrednega in se mu padanje v depresije in podobna stanja, samo še veča.
Nikjer nikogar ne čakajo z odprtimi rokami, je pa vsekakor več možnosti za povprečneža, ki je pripravljen sprejeti vsako delo, več možnosti v A in D, kot pa v SI.
Ko bo dobil kakršno koli plačano delo, mu bo tudi samozavest zrasla. Tu se lahko samo iz dneva v dan počuti manj vrednega in se mu padanje v depresije in podobna stanja, samo še veča.
Delo krepa človeka
Invictus ::
Kaj se je pa zgodilo s sezonskimi deli?
Včasih je folk masovno odhajal na Kanarske, Španijo in Portugalsko obirat sadje. Pa je bil kar v redu denar?
A je to preveč poniževalno delo za današnjo mladino?
Sicer bo pa zdaj sezona obiranja hmelja. Kmetje govorijo da ponujajo 5 EUR/h. Kar sploh ni slabo. Pa ne dobijo folka, in zato uvažajo Romune, ki rade volje pridejo. Že več let zapovrstjo k istemu kmetu ...
Včasih je folk masovno odhajal na Kanarske, Španijo in Portugalsko obirat sadje. Pa je bil kar v redu denar?
A je to preveč poniževalno delo za današnjo mladino?
Sicer bo pa zdaj sezona obiranja hmelja. Kmetje govorijo da ponujajo 5 EUR/h. Kar sploh ni slabo. Pa ne dobijo folka, in zato uvažajo Romune, ki rade volje pridejo. Že več let zapovrstjo k istemu kmetu ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
marvin42 ::
Sicer bo pa zdaj sezona obiranja hmelja. Kmetje govorijo da ponujajo 5 EUR/2h. Kar sploh ni slabo.
Sem popravil :)
Mostly Harmless
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smešni oglasi zavoda za zaposlovanje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 39130 (31541) | Vitez |
» | Lažne navedbe v CV-ju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22394 (17354) | PrihajaNodi |
» | Dopolnitev starosti 26 let (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 21640 (17835) | cegu |
⊘ | ZRSZ in denarna pomoč (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 41456 (38172) | solatko |