Forum » Pomoč in nasveti » Wd elements
Wd elements
xmedox ::
Pozdravljeni. Za hobi popravljam in sestavljam računalnike. Včeraj sem spet enega dobil in ko sem nanj prklopil zunanji disk(wd elements 1tb), se navidez ni zgodilo nič, šele kasneje sem ugotovil, da mi diska sploh ne zazna. Disk sem nato priklopil na moj računalnik, pa nič, ga ne zazna več. Diska ne vidiš ne v disk meneđmentu, niti v bios-u. In kako to da na tem panelu dela normalno. Na drugih vratih pa ne, računalnik mi sporoči da usb device ne deluje vredu, zato ga je windows ustavil. Poskusil sem vse od menjave gonilnikov, do menjave usb vrat, a nič ne pomaga. Plata ima zadaj tudi 6 usb 3. 0 vrat, a tudi tam ga ne zazna, razen na prednjem panelu, ena vrata usb3, (dodatno vgrajeno). Poskusil sem tudi na drugih računalnikih, a ni odziva. Mislim da je na starem računalniku kakšna napaka na usb-ju, zato se bojim da mi je uničilo disk. Prosim za pomoč. Lp
- polepsal: bluefish ()
MIHAc27 ::
Ni mi jasno... a na enem sprednjem usb-ju ti disk dejansko deluje?
Ali ti v bistvu nikjer ne dela normalno. Ker če je slednje je šel disk. Videno že 100x. Razstavi zunanje ohišje in probaj disk priklopit še direktno preko SATA kabla.
Če ne najde je šlo ohišje, drugače je pa disk ali celo oboje.
Ali ti v bistvu nikjer ne dela normalno. Ker če je slednje je šel disk. Videno že 100x. Razstavi zunanje ohišje in probaj disk priklopit še direktno preko SATA kabla.
Če ne najde je šlo ohišje, drugače je pa disk ali celo oboje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MIHAc27 ()
xmedox ::
Ne vem,je pa še v garanciji,tako da ga bom raje poslal na servis,čeprav imajo kar zapleten sistem.Kupil sem ga namreč na Amazon.de.Ne bi rad šaral že prej po njem.Vseeno hvala za trud.Lp
MIHAc27 ::
Ja, če je v garanciji ga ne odpiraj. Zelo verjetno ti ga bodo zamenjali za drugega, edino ob podatke boš.
FX6300B ::
nč čudnga le zakaj bi bil usb 3.0 ker lahk da vn večjo amperažo očitno je da je 2.0 prešvoh za napajanje tega diska samo če ti ga tudi na zadnjih ne zazna so je problem disk vrjetno samo krmilnik usb-> sata
May the force be with you!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FX6300B ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik ne zazna prenosnega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3913 (2935) | Karen |
» | USBOddelek: Pomoč in nasveti | 2900 (1754) | Dzhimen |
» | usb device not recognizedOddelek: Strojna oprema | 3146 (1616) | RutS |
» | Zunanji trdi disk USB 3.0Oddelek: Pomoč in nasveti | 879 (734) | floyd1 |
» | Zunanji Disk Se Ne OdzivaOddelek: Strojna oprema | 7578 (6412) | Lyon |