Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kje dobiti programiran čip TDA9345
Kje dobiti programiran čip TDA9345
primozve ::
Rabim ga za TV MATRIX T21 FLAT 56cm in sicer ta čip nadzira vse in mikrokontroler je v njem, ki mora biti programiran.
Ali mogoče kdo ve, kje dobiti firmware za ta čip za to TV, potem bi ga mogoče sprogramiral kar sam, bi enkrat nabavu programator
Sicer sem kupil 5 teh čipov za prazen nič, preden sem dokončno ugotovil, da ga je le treba sprogramirat.
Sem zalotal v TV podnožje DIL64, da bi enostavno menjaval čipe, zdaj pa to ugotovil
TV dela na star čip, sicer je pokvarjen SCART in malo za kanale iskat. Na nov čip se ne odziva na pilota, niti na gumbe ob strani, lučka pa se prižge.
Sicer pa je celo ime čipa, ki je sicer od PHILIPSA, moji pa so NXP-jevi "TDA9345 PS N3 3 1913"
Aja in TV je star 10 let in je katodni zaslon, ne LCD.
Prosim, pomagajte
Ali mogoče kdo ve, kje dobiti firmware za ta čip za to TV, potem bi ga mogoče sprogramiral kar sam, bi enkrat nabavu programator
Sicer sem kupil 5 teh čipov za prazen nič, preden sem dokončno ugotovil, da ga je le treba sprogramirat.
Sem zalotal v TV podnožje DIL64, da bi enostavno menjaval čipe, zdaj pa to ugotovil
TV dela na star čip, sicer je pokvarjen SCART in malo za kanale iskat. Na nov čip se ne odziva na pilota, niti na gumbe ob strani, lučka pa se prižge.
Sicer pa je celo ime čipa, ki je sicer od PHILIPSA, moji pa so NXP-jevi "TDA9345 PS N3 3 1913"
Aja in TV je star 10 let in je katodni zaslon, ne LCD.
Prosim, pomagajte
- spremenil: primozve ()
Highlag ::
Tole boš pa težko dobil. Program bi ti mogoče že kdo naložil samo kje boš pa program dobil?
Drugače pa je NXP Philips z novim imenom.
Drugače pa je NXP Philips z novim imenom.
Never trust a computer you can't throw out a window
Hvala za odgovor, no sej jz bi tud najrajš program dobil, neki si downloadam, če bo tam, drgač bi bil pa tudi zelo vesel, če bi mi kdo potem to sprogramiral, ker programatorji so pa kar dragi
Najtežji je, kje naj dobim presneti program
Najtežji je, kje naj dobim presneti program
Malo sem šaril po forumu in nekje zasledil nekaj o branju čipov s programatorjem. A to pomeni, da bi lahko vsebino starega TDA prebral in zapisal to na novega in bi delalo. Takorekoč naredil kopijo čipa ?
boogie_xlr ::
Načeloma so produkcijski čipi zaklenjeni, torej se program gor zapeče in ga ne moreš več ne spremeniti, ne prebrati. Ob programiranju se nastavi t.i. varovalka oz. "fuse" in čip zavrača interakcijo s programatorjem.
Aha, torej tako, no sej se mi je zdelo, da bo nekaj takega, žal.
Ko misliš načeloma, to pomeni, da so lahko zapečeni programi tudi nezaklenjeni. Se da to ugotoviti brez programatorja ?
Hvala za odgovor :)
Ko misliš načeloma, to pomeni, da so lahko zapečeni programi tudi nezaklenjeni. Se da to ugotoviti brez programatorja ?
Hvala za odgovor :)
#000000 ::
Obstajajo finte kako se to zaobide, seveda ne pali vedno, ampak glede na to da je tvoj čip star ko metuzalem bi lahko komot obstajal kak software v navezi s programatorjem ki pa mogoče bi lahko zadevo of+dklenil ali celo preflešal, ampak to je vse ali ali.
A ma kdo progamator in bi to zame naredil. Če mu uspe, seveda če bi šlo, bi mi potem sprogramiral 5 čipov in jaz bi pošteno plačal, če ne bi preveč zahteval Pošljem po pošti recimo 5 praznih čipov in original čip in lahko upam
Hvala vsem, ki ste mi pomagali do sedaj,
Primož :)
Hvala vsem, ki ste mi pomagali do sedaj,
Primož :)
#000000 ::
To gotovo ima kdo na elektronik forumu, so sicer isti ljudje tukaj ampak vprašanje če bodo vidli temo. Vprašaj tam garant ga ma kr neki folka, morda je kdo celo blizu tebe lociran.
VolkD ::
Lahko vprašaš tudi na www.s5tech.net
Verjetno ne bo problem tole sprogramirati, bolj bo problem dobiti sw za vpis v ta čip. To bo treba iskati na kakih bolj specializranih forumih v tej smeri. electo tanja recimo....
Verjetno ne bo problem tole sprogramirati, bolj bo problem dobiti sw za vpis v ta čip. To bo treba iskati na kakih bolj specializranih forumih v tej smeri. electo tanja recimo....
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bios bad flash - programatorOddelek: Pomoč in nasveti | 1317 (1144) | matter |
» | ProgramatorjiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1621 (1144) | mirch |
» | Programiranje BIOSAOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1961 (1443) | simimedi |
» | Rabim nasvet štromarjev - težave z BIOS čipomOddelek: Strojna oprema | 1432 (1217) | Alec999 |
» | Potrebuje HEX v BIN pretvornikOddelek: Programiranje | 1871 (1724) | roscha |