» »

Wifi se noče vklopit - Note 2

Wifi se noče vklopit - Note 2

N0t0ri0us ::

Pozdrav. Imam telefon note 2. Star je 2 leti in 1 mesec. Na njemu teče stock android in je prišlo do neke težave.

Približno 14 dni nazaj sem opazil, da me je začelo metati iz wifija. Sprva se je to zgodilo 1x dnevno in sem moral nazaj vklopiti wifi in je spet delovalo. S časoma me je vedno bolj pogosto metalo ven in sem se še vedno lahko normalno priključil nazaj. Potem se je začelo dogajat, da se je wifi vklopil ampak se ni hotelo povezat na wifi. Kak teden nazaj je pa prišlo do tega, da se wifi sploh noče več vklopit oziroma je tako, kot da bi zamrznil. Ko vklopim wifi, postane ikonca temno siva in je ne morem več premikat. Sčasoma se wifi izključi nazaj in jo lahko ponovno vključim ampak spet nastane isto.

Zadeva povzroča težave tako v nastavitvah, kot v "predalu" oziroma, ko odpreš obvestilno ploščo.

Kaj sem poizkušal narediti:
- Reboot
- Izvlekel sem baterijo med delovanjem in počakal par minut
- wipe data and chace
- Ponastavitev na tovarniške nastavitve
- Ponovno flashal android preko odina
- Odstranil zadnji pokrov in preveril kontakte
- zamenjal wifi in bluetooth anteno
- Preveril in očistil kontakte
- googlal za vsemi možnimi rešitvami
- Potegnil 3 wifi fixe iz play-a
- pregledal nastavitve wifija

Zadeva še vedno ne deluje.

Še slike

Še ena čudna zadeva.

Ko sem odstranil zadnjo plastiko katera prekriva matično ploščo, sem odstranil tudi wifi in bluetooth anteno, katera je pripeta v to plastiko. Ker sem menjal kamero (umazanija na leči), sem odklopil vse komponente, vzel matično ven in zamenjal zadevo. Nato sem telefon sestavil nazaj in preveril, če vse deluje in glej ga hudiča. Wifi je deloval. Nataknem zadnjo plastiko, privijačim nazaj vijake in zadeva ponovno ne deluje.

Govora je o tej plastiki. Wifi in bluetooth in wifi antena je levo zgoraj, tam kjer je malce bolj temna plastika

Torej brez antene zadeva deluje, ampak lovi 5m v okolici ruterja. Plastiko ponovno vzamem stran in testiram ponovno. Wifi se spet normalno vključi in deluje. Očistim kontakte in sestavim stvar nazaj, tokrat brez vijakov. Zadeva deluje. Privijačim vijak zraven antene in zadeva neha delovat. Ponovno vzamem plastiko stran in jo dam nazaj in ne privijačim nobenega vijaka. Wifi normalno deluje in tudi doseg je bil tak, kot mora biti. Nato sem odšel spat in je zjutraj wifi še deloval, danes dopoldne pa se je pojavil spet isti problem. Wifija ne morem vključiti. Kot sem že rekel, sem menjal tudi anteno ampak je na obeh težava enaka.

Problem se je pojavil med normalno uporabo in ne med menjavo kamere.

Ima kdo še kako idejo kaj bi lahko storil oziroma kaj je lahko narobe ?

Hvala za vsakršno pomoč.

LP

N0t0ri0us ::

Danes sem naložil še custum rom. Pojavi se podoben problem. gumb za vklop je na 1, spodaj pa piše, da če se želim povezati na omrežje moram vklopiti wifi

ima kdorkoli še kak predlog ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po menjavi mrežne RDP ne dela.

Oddelek: Operacijski sistemi
322030 (1045) WhiteAngel
»

TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
813171333 (36226) hojnikb
»

Prekoračitev omejitve in samodejno vklapljanje prenosa podatkov (Simobil/Samsung Gala

Oddelek: Mobilne tehnologije
143737 (3402) TAA66
»

Moč wifi signala

Oddelek: Pomoč in nasveti
152795 (2427) noob96
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
586877 (5856) ...:TOMI:...

Več podobnih tem