Forum » Pomoč in nasveti » Laptop servis - čiščenje, SSD,... kje v LJ?
Laptop servis - čiščenje, SSD,... kje v LJ?
Hair ::
Zdravo,
Imam HP Pavillion in zadnje čase ventilator ves čas dela na polno - to je bilo že pred poletjem.
Predvidevam, da bi problem morda rešil s čiščenjem? Računalnik je večino časa v prostoru, kjer se kadi.
Istočasno bi vgradil še SSD disk. Ali se lahko vse podatke skopira iz trenutnega HDD sistemskega diska ne da bi porušili sistem? Naložene imam licenčne Win7 (prišli naloženi na računalnik), kmalu se bodo upgradeali na Win 10.
Kje v Ljubljani lahko najdem zanesljiv servis, ki bi poštimal računalnik?
Lp in hvala!
Imam HP Pavillion in zadnje čase ventilator ves čas dela na polno - to je bilo že pred poletjem.
Predvidevam, da bi problem morda rešil s čiščenjem? Računalnik je večino časa v prostoru, kjer se kadi.
Istočasno bi vgradil še SSD disk. Ali se lahko vse podatke skopira iz trenutnega HDD sistemskega diska ne da bi porušili sistem? Naložene imam licenčne Win7 (prišli naloženi na računalnik), kmalu se bodo upgradeali na Win 10.
Kje v Ljubljani lahko najdem zanesljiv servis, ki bi poštimal računalnik?
Lp in hvala!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
Mare2 ::
HP Servisi:
http://www8.hp.com/si/sl/hp-information...
Jaz sem SSD kar sam vgradil po navodilih youtube in slo-teh-ovcev:
https://www.youtube.com/results?search_...
Jaz sem uporabil Acronis True Image.
Lahko probaš tudi z windows backup ampak se mi zdi da želi imeti isto velikost diska.
http://www8.hp.com/si/sl/hp-information...
Jaz sem SSD kar sam vgradil po navodilih youtube in slo-teh-ovcev:
https://www.youtube.com/results?search_...
Ali se lahko vse podatke skopira iz trenutnega HDD sistemskega diska ne da bi porušili sistem? Naložene imam licenčne Win7 (prišli naloženi na računalnik), kmalu se bodo upgradeali na Win 10.
Jaz sem uporabil Acronis True Image.
Lahko probaš tudi z windows backup ampak se mi zdi da želi imeti isto velikost diska.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
MIHAc27 ::
Čiki so smrt za računalnik... prenosnik pa še toliko bolj.
Na SSD se da pa brez težav prenest, da le ni količina podatkov na starem večja kot je velik SSD.
Na SSD se da pa brez težav prenest, da le ni količina podatkov na starem večja kot je velik SSD.
solatko ::
Če imaš namen menjat disk z manjšim, kot je sedaj, si naredi backup vseh podatkov, saj večina servisov tega ne dela in ti bo šlo vse v maloro.
Sistem samo po sebi, z vsemi nastavitvami in programjem ni noben problem prenesti, problem je, ker ima večina uporabnikov samo eno particijo in na tisti nekaj 100GB uporabnih zadev, brez katerih praktično ne morejo.
Tak računalnik je potrebno najprej urediti, prenesti podatke na drugo lokacijo, skrčiti disk na 120 ali 250GB, odvisno od tega, kakšen SSD gre not, potem pa se očiščen sistem enostavno prenese, zamenja disk in zadeva je urejena.
Samo čiščenje prenosnika pa bi osebno nesel mojstru, ki to naredi res kvalitetno in temeljito, torej računalnik razstavi, očisti vse dele, zamenja termalno pasto in termalni trak na grafiki in njenih RAM-ih, očisti ventilator, prostor med ventilatorjem in režami, tipkovnico in celotno ohišje.
Za tako opravljeno delo, bodi pripravljen dati 100€+ in računalnik bo kot nov. Vse ostalo je flikanje za nekaj mesecev ob strošku 50€+.
Sistem samo po sebi, z vsemi nastavitvami in programjem ni noben problem prenesti, problem je, ker ima večina uporabnikov samo eno particijo in na tisti nekaj 100GB uporabnih zadev, brez katerih praktično ne morejo.
Tak računalnik je potrebno najprej urediti, prenesti podatke na drugo lokacijo, skrčiti disk na 120 ali 250GB, odvisno od tega, kakšen SSD gre not, potem pa se očiščen sistem enostavno prenese, zamenja disk in zadeva je urejena.
Samo čiščenje prenosnika pa bi osebno nesel mojstru, ki to naredi res kvalitetno in temeljito, torej računalnik razstavi, očisti vse dele, zamenja termalno pasto in termalni trak na grafiki in njenih RAM-ih, očisti ventilator, prostor med ventilatorjem in režami, tipkovnico in celotno ohišje.
Za tako opravljeno delo, bodi pripravljen dati 100€+ in računalnik bo kot nov. Vse ostalo je flikanje za nekaj mesecev ob strošku 50€+.
Delo krepa človeka
Hvala vsem za odgovore.
100€ z veseljem, samo da poštimajo kot je treba...
Je še kakšen konkreten predlog razen Alarix?
100€ z veseljem, samo da poštimajo kot je treba...
Je še kakšen konkreten predlog razen Alarix?
dvihtelic ::
Zakaj pa sam ne poskusiš? Jaz sem popravil preko 50 laptopov in tudi disk zamenjat s ssd diskom ni težko
Naj bo vsak mojester za tisto, kar obvlada... aka... v tem času lahko več zaslužim s svojim poslom, kot bom plačal za servis :)
lp in hvala!
lp in hvala!
Zheegec ::
ali pa kontaktiraš kakšnega forumaša, ki ti to naredi ceneje ane ;) hehe
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
greatdrakon ::
enkrat sem bil len, pa sem dal funtechu za spucat in premazat cpu. spucal so sistem zadovoljivo (prah itd.), je pa CPU delal še slabše kot prej (še bolj se grel) - vse dokler nisem svoje paste nanesel noter... tako da nisem bil ravno navdušen nad njihovim delom kar se CPU tiče.
Mare2 ::
Dobro da si povedal. Da ne bomo še mi nasedli.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Medion Akoya E4214 - vredno nadgradnje z SSD in dodatnim ramom?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5933 (4054) | anddrej |
» | Kloniranje diska na SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 7704 (7179) | ST-777 |
» | Račnualnik nerazumljivo počasenOddelek: Pomoč in nasveti | 2702 (1941) | legice |
» | organizacija particijOddelek: Pomoč in nasveti | 3388 (2716) | solatko |
» | Nova namestitev Win 7 64 bitOddelek: Operacijski sistemi | 2069 (1932) | hojnikb |