» »

Testna vožnja

Testna vožnja

finpol1 ::

Me zanima, kje v LJ in okolici lahko probaš katerokoli znamko osebnega avta za vsaj kakšno uro. Vem za salone, ki ponujajo testno vožnjo z njihovim prodajalcem in take, kjer voziš samo v njihovi ograji, ampak jaz bi želel sam dobro testirati vozilo za malo daljšo vožnjo (po možnosti brez nadzora prodajalca), preden ga kupim. Nekje sem prebral, da dajo testno vožnjo tudi za cel vikend, ampak to je bilo napisano na enem od štarejskih forumov.

St235 ::

Večina salonov, kjer sem kdaj gledal avtomobile ni imela težav s tem, da avto dajo na preizkušnjo vožnjo za uro dve (preverjeno kia BTC, mazda BTC, Škoda verovškova, VW letališka. Luxus in Jaguar sta oba omogočala tudi viked test. Je pa seveda dosti odvisno od pristopa.

eric_cartman ::

Res je..

Novo Mazdo 3 (BTC) imel na testni vožnji 2 uri brez prodajalca. Prišel nazaj oddal ključ, se malo še pogovoril s svetovalcem in odšel. Pa nekaj časa nazaj vozil še Chervolet Cruze-a 1.8 16V (AC Ahac&CO), pa je res poceni narejen notri..Polno čričkov pa plastika ko jo primeš škripa. Tko da sem ga hitro nazaj pripeljal.

Je pa res, da znajo takoj ocenit kdo je potencialni kupec za avto in kdo se misli pridt samo malo vozit. Tko da če je razlog samo to, da dobiš pod rit kakšen hud avto za vozit v smislu 100k EUR vrednega AMG Mercedesa ali pa čisto novega Jaguarja, ti ga niti približno ne bodo dali, če vidijo da nisi resen.

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Po moje je tudi večinoma odvisno od tega kako te ocenijo prodajalci.
Se spomnim, ko je mama kupovala nov avto, je dobila testni avto, brez da bi sploh pokazala dokumente :P
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

mitja73 ::

Če te prodajalec oceni kot resno ali potencilano stranko boš avto dobil tudi za vikend, odvisno je pa tudi od tega koliko bi/bo prodajalec zasluzil s prodajo.

mailer ::

Prodajalci se včasih tudi zafrknejo. Poznam primer, ko se je kupec pripeljal s traktorjem in gumijastimi škornji pa ker ga niso jemali resno se je odpeljal drugam in kupil avto za 60k€.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

M-XXXX ::

mailer je izjavil:

Prodajalci se včasih tudi zafrknejo. Poznam primer, ko se je kupec pripeljal s traktorjem in gumijastimi škornji pa ker ga niso jemali resno se je odpeljal drugam in kupil avto za 60k€.

Hehe, tole je pa lepa (99.99%) izmišljena zgodbica oziroma šala, ki kroži naokrog.

eric_cartman ::

Je pa zanimivo kako poniževalno te prodajalci v takih "finih" salonih gledajo..S kolegom sva enkrat šla firbce past za Bežigrad, kjer so včasih še stali Ferrariji in Masseratiji, dokler jih niso pokradli. :)

Seveda nisva mela denarja pri 20 letih za take stvari. Pravzaprav ga še danes nimava... :D Ampak vseeno..Un prodajalc je bil tok, da je reku, da če nisva resna naj kar takoj zapustiva salon, češ da niti gledat nimava pravice. In tko res sva bla edina v celem mesecu verjetno k sva bla tm notr poleg njega. Sam se je pa obnašu lih tko, kt da so njegovi avti.

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

To je velika napaka prodajalca. Očitno nima pojma da so tudi smrkavci lahko nekoč potencialne stranke. Res da exotic avtomobilov si ne more privoščit vsak ampak še vedno če že znanca poznaš ki ga kupuje mu boš odsvetoval tisti salon. In tudi sem 100% da če bi ti danes želel kupiti Ferrarija, ga ne bi kupil tam.

tomaz- ::

Hmmm, povem svojo zgodbico:

Pred leti sva se odločala med Scenicom in Picassojem.. Sam sem prišel pred Renaultov salon z zlizano Škodo favorit.. Parking je bil tik pred vhodom.. Ko sem vstopil, sem bil kooomaj deležen pozdrava.. Pa sem bil sam noter. Malce si ogledujem, nihče niti ne pristopi.. Po cca 15 minutah se pripelje žena, ki je takrat vozila družinskega Scenica, starega 2 leti, z vso opremo. Seveda je takoj ob vstopu bila deležna pristopa kar dveh prodajalcev.. Ko so ugotovili, da sva v bistvu skupaj, sem ji vpričo njih razložil, da mene žal nihče ni niti povohal, zato greva pač drugam pogledat avto.. Takoj je bilo kup kao opravičevanja in podobno.. Ker je tudi moja boljša polovica dokaj občutljiva na take zadeve, je bila seveda takoj za..
Ja, res, da moja polovička zgleda zlo OK, ampak jebemtiš no, hehe
Skratka, šla sva potem res v drug salon in tam dejansko čez nekaj časa naročila avto :-) .. Pa jim je spolzel kar lep kupček gotovine takrat..

anko ::

Podobno se je zgodilo, ko sva z ženo kupovala prvi skupni avto. V Opel salonu sva lepo po pravici povedala, da sem jaz uradno še študent, ona pa pripravnica... So nama hitro rekli, da lahko kupiva maksimalno Corso in vidno izgubili interes. Ne vem sicer koliko je bila Corsa takrat, mislim pa, da okoli 1 Mio SIT. Na koncu sva kupila Citroen Xsaro za več kot dvojno ceno Corse.
Tudi kasneje, ko sva kupovala večji avto zaradi povečanja družine, so me v drugem Oplovemu salonu precej ignorirali... Res, da nisem prišel v salon v kravati, ampak tudi kot klošar ne. In spet so stranko dobili v drugem salonu :)

mitja73 ::

Ma kakor kdo, jaz raje vidim da ko pridem v salon da si v miru ogledam avto ki ga želim videt in ne maram da prodajalec zraven stoji in sprašuje/razlaga.
Če že rabiš konkretno ponudbo ko si praktično odločen za tip avta pa se že začneš pogovarjat.

Furbo ::

Ja eni si v avtomobilskih salonih želijo klečeplazenja okoli njih, drugi pa si želimo samo mir, da si pogledamo zadevo. Če se prodajalca rabi, ga pa res ni problem poklicati k sebi.
Zato so mi take zgodbice o užaljenih kupcih precej smešne, oziroma ljudje smešijo sami sebe, ko užaljeni odcepetajo drugam.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

driver_x ::

Nekatere mednarodne trgovske verige prodajalce trenirajo, da morajo očesni kontak s kupcem vzpostaviti najkasneje v nekaj sekundah. Očitno vedo zakaj. Tudi če želiš mir, je naloga prodajalca, da te pride vprašati, če kaj potrebuješ. Če mu odgovoriš, da bi si rad avto v miru ogledal, te mora pustiti pri miru. Kjer prodajalci ne pokažejo interesa za stranko, grem tudi jaz drugam (se mi je zgodilo v pohištevenem salonu).

anko ::

Ni fora v tem, da hočeš da se prodajalec slini okoli tebe, ampak samo en normalen odnos do potencialne stranke. Se pravi, da te pozdravi in vpraša, če lahko kaj pomaga. Potem pa je odvisno od stranke... Če hoče da se prodajalec slini okoli, ok, drugače pa ne. Tako kot je sammy73 napisal - interes za stranko je potrebno pokazat, ne pa da dobiš občutek, da si mu odveč.

tomaz- ::

Vsak ima pravico do svojega mnenja, absolutno.. Sam pač menim, da je lep in prijazen pristop zlata vreden. Prodajalec naj lepo pristopi, če ga ne bom želel takrat ob sebi, mu bom prijazno razložil, da potrebujem čas za ogled brez njega, potem pa ga pokličem.. tako mi nakloni vsaj kanček spoštovaja, konec koncev pa je to tudi njegova služba, drugače lahko noter poleg avtomata za kavo postavijo še avtomat za naročilo avta.. Ni to nikakršna užaljenost, kot praviš, samo in zgolj pričakovanje mene kot kupca, ki ima namen skeširat kar zajetno vsoto denarja. Ko sva prišla v drug salon, se je točno to tudi zgodilo. Pristopil je prodajalec, naju povprašal, če lahko pomaga, sva mu povedala začetno željo in zelo nevsiljivo in prijazno se je umaknil za 10 minut, potem pa smo se praktično vse lahko zmenili.. Pač, vsakemu svoje...

Bellzmet ::

Eh jaz imam pravilo, da ko grem "čisto zaradi firbca" v avtosalon se lepo oblečem in potem se lahko vsedeš v katerikoli avto:) Pa vprašaš kakšno trivialno stvar kot npr. "kakšen je dobavni rok" pa ti že kataloge turijo v roke. Skratka mal jih je treba obrnit. Je pa to zame večinoma sluzasta golazen in mi grejo na živce :)

gruntfürmich ::

eh, ravno v avtosalonih se vidi vso hohštaplerstvo in debilizem slovenčkov, ko ti folk za 600 plače viha nos ker nisi lepo oblečen... slovenčki pač, ki niso rojeni za prijaznost in prodajo ampak za klečeplazenje in maltretiranje sebi enakih... na srečo imam v salonu kjer sem kupil avto dokaj uredu mnenje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

finpol1 ::

eric_cartman je izjavil:

Res je..

Novo Mazdo 3 (BTC) imel na testni vožnji 2 uri brez prodajalca. Prišel nazaj oddal ključ, se malo še pogovoril s svetovalcem in odšel.


Kaj pa če zamudiš čas, ko moraš vrnit ključ (npr. zaradi gneče na cesti)?

Olórin ::

finpol1 je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Res je..

Novo Mazdo 3 (BTC) imel na testni vožnji 2 uri brez prodajalca. Prišel nazaj oddal ključ, se malo še pogovoril s svetovalcem in odšel.


Kaj pa če zamudiš čas, ko moraš vrnit ključ (npr. zaradi gneče na cesti)?


saj imaš mobitel. pokliči jih.

gruntfürmich je izjavil:

eh, ravno v avtosalonih se vidi vso hohštaplerstvo in debilizem slovenčkov, ko ti folk za 600 plače viha nos ker nisi lepo oblečen... slovenčki pač, ki niso rojeni za prijaznost in prodajo ampak za klečeplazenje in maltretiranje sebi enakih... na srečo imam v salonu kjer sem kupil avto dokaj uredu mnenje.


ne bom pozabil prizora, ko sva s prijateljem brez vozila prišla v trgovino Oplov in si hotel ogledati Insignio pa nisva bila deležna niti pozdrava niti pomoči. Pač sva se ob kavi pogovarjala o trgovinah kjer bi lahko si ogledal vozila, ki so mu bila všeč in sva bila oblečena povsem primerno priložnosti pitja kave.

Ko sva prišla v trgovino Škode, so se obnašali kot da prodajajo Jaguarje, ne pa neke trapaste Škodilake. Hotel si je ogledati Octavio, pa so se obnašali kot da mu delajo uslugo ker lahko govori z njimi.

Seveda sva odkorakala ven po nekaj minutah in prijatelj je kupil novo Mazdo 6. Tudi v trgovini VW so bili zelo korektni do naju, tako da izbira med Mazdo in VW ni bila lahka.

Absurdno se mi zdi kako lahko bebavi slovenceljni vihajo nosove nad strankami in se posmehujejo podjetjem, ki ustvarjajo nenormalno ogromne denarce medtem ko sami služijo med 600 in 900 EUR v povprečju. Hja prav, pa bo situacija v državi ostala točno takšna kot je zdaj..vse bo polzelo v prepad.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

SaXsIm ::

Sam imam zelo dobre izkušnje z VW salonom v Brežicah. Tudi vikend test ni bil noben problem.
SaXsIm

Martin Krpan ::

Pred leti je moj malce neresni prijatelj kupoval nov avto in me je povabil z seboj , češ ti se bolj spoznaš na avte.

Vstopiva v KIA salon in si začnemo ogledovati en avto.
Čez par minut pristopi prodajalka in vpraša če želiva pomoč , pa prijatelj zine nekaj v stilu "Avto bi kupil".
Pa prodajalka reče "A ga kar zavijem"?

Jaz sem se od smeha skoraj poscal , prijatelj pa je imel faco dolgo kot konj.:))
Sem najprej mislil , da ga prodajalka pozna , pa ga ni.

Avto je potem kupil drugje.:P

TehDucky ::

@AnS, dobra :) "In potem svizec zavije čokolado."

Sestra imela podoben primer, a pri mazdi. Kupila je Mazdo 2 zase, nato pa je čez eno leto prišla v isti salon in si ogledovala Mazdo 6. Ko jim je omenila, da bi ga rada dobila za testirat, so rekli ni problema, vas pokličemo. Ker pa so dvomili, da bo v enem letu kupila dva nova avtomobila, jo enostavno niso poklicali in se potem po kakšnem mescu ali dveh, odloči da gre v drug salon, kjer ga je pa dobila takoj. Seveda je bil drugi avto mišljen za fanta. Potem sta pač vzela v drugem salonu.

johanblond ::

Malo off topic:
Bil v Celovcu, ne vem kaj točno že počel, po naključju se ustavil V Bauhusu. Hodim po trogovini, nekaj primerjam s Slo ponudbo in mi en tip ~ 60 let pade v oči, če lepo zapakiram, izstopal je v trgovini po svoji preprosti, tako da sem ga med vsemi ljudmi opazil.

Ko grem ven, ga dohitim na parkirišču, ko ravno sede v nov CLS.

On topic:
Se dogovoril po telefonu za testno vožno novega mondeota (Summit LJ), prišel tja z punco (ob oblečena casual), dali ključe in rekli ko pridete nazaj, ga kar parkirajte tja, če pa ne bo prosto pa lahko na to rezervirano mesto in prineste ključe notri.
Imel pripravljeno vozniško, osebno (punca tudi), da je deponiram, ne spomnim da bi si kaj kopirali, še imena ne vem če je prepisal, še za uro se nismo zmenili kdaj naj prideva nazaj, itak sem povedal da nimam ravno veliko časa, on mi je samo rekel da kakor želim.
Vem, da sem bil presenečen, kako lagano je bilo vse skupaj.

Bolj kakor samo oblačila, se mi zdi da je splošen odnos, bonton, besednjak bolj pomemben kot sama oblačila (problem je če vsega tega ni ali pa je prisiljeno).

Sriple Tix ::

Fotr nabaše v žep 35 jurjev in želi kupiti mazdo pri enem izmed gorenjskih pooblaščencev, za moralno podporo vzame s seboj še mene. Naletela sva najbrž na gazdinega sina, kajti za mizo sedeči zavaljeni mulac je na moje vprašanje, kje bi si lahko ogledala dizel model šestice, zgolj pomignil z glavo, da ena stoji na dvorišču in se ponovno posvetil brskanju po netu. Očetu sem svetoval, naj se čim prej pobereva od tam, saj bo sprejem ob prvem servisu verjetno še bolj srčen in tako stari vozi Hondo Accord, kajti prodajalcu teh vozil v sosednji ulici je bilo čisto vseeno, da sva se naokrog sprehjala v kavbojkah. Zaradi podobnih razlogov že 20 let ne vozim več BMW motorjev, saj so se na bivšem Tehnounionu prodajalci do mene obnašali kot bi bili lastniki te bavarske firme, kako je z novimi pa me ne zanima več, kajti japonci dovolj dobro opravljajo svoje poslanstvo. In da ne bom povsem off, v moji okolici je precej prodajalcev vozil in niti pri enem nisem imel težav, ko sem želel testni avto zapeljati naokrog, velikokrat so mi ga ponujali sami, ko sem se sprehajal po salonu in se "iz firbca" kakšnemu modelu malce bolj posvetil.

mitja73 ::

Tale zadnja je pa bosa, na TU sem namreč kot mulo dobil na test takrat R1150GS in čez eno leto še Adveture model, brez težav. Ko mi nekak nista sedla, so mi ponudli še R model.
Ta isti ljudje sedaj delajo na moto odelku a-cosmosa in dobit testno je brez problema.

Sriple Tix ::

Prosim, preberi moje pisanje še enkrat, kajti v prvem delu ne govorim o testni vožnji, temveč o odnosu prodajalcev nekaterih znamk vozil do, na videz, preveč plebejskih kupcev.

mitja73 ::

Sem ti. "plebejski" kupec in v zadnjih 4 letih dobil cca 5 avtov brez težav, tudi za vikend test.
Dandanes avto trgovci ne gledaj kako prideš oblečen ampak kako se obnašaš.

To da te ne šmirglajo so pa bolj kot ne stare gostilniške rekla kazala štorje.

Sriple Tix ::

Ne vem, kaj si mi.
Oproščam se, če sem dregnil v ljubitelja beemvejev, ki gre vsako leto na preizkusno vožnjo z enim izmed njihovih vozil. Zaradi hohštaplerskega prodajalca sem se pred leti pač nehal zanimati za njihove motocikle in ker niso neka ekskluziva na svojem področju, njihove prisotnosti v svojem življenju ne pogrešam, zato bom na tej točki, upam dovolj razumljivi, zaključil to neplodno debato.

mitja73 ::

Ne, nisem še vozil bmw avta v življenju ;-) samo motorje :-))

Furbo ::

Madonca se vsi prodate za en prijazen dober dan, ko sem jaz kupoval pleh, sem gledal samo na to, kje mi bodo dali boljši popust.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

kixs ::

Glede odnosa. Sicer sem redko pri kaksnem uradnem prodajalcu... vendar enkrat pripeljem na servis svojega Opla v Avtohiso Vis na Celovski. Avto je bil se pod garancijo. Torej, pridem takoj zjutraj po prejsnjem dogovoru z vodjem servisa. Avto prevzame in moram malo pocakati. Cakam na servisnem delu in pride notri en mozakar... vidi, da cakam in me takoj vprasa, ce kaj potrebujem in koga cakam...povem pac, da je vse v redu, samo da cakam papirje. Ponudi kavico in sedez... kar sicer odklonim, ker bom itak kmalu sel. Malo kasneje vidim, da je clovek direktor prodaje. Name je pustil dober vtis.

mitja73 ::

Res so noro hecni tisti ki si kupjo drug avto kot so ga hoteli, zato ker jih nekdo ni lepo pogledal.
Sej ja kupujete zase in za svojo uporabo!!!

videc ::

Meni z ženo se je podobno zgodilo v Celju, v Peuget salonu.
Razmišljala sva o 508SW, prideva v salon, se oba prodajalca ukvarjata z eno žensko srednjih let, ki je gledala 208.
Čakava kakšnih 10 minut, da se bo kdo spomnil, da sva prišla v salon, ni bilo nič. Sva samo odkorakala ven.
V Mazdin salon par ulic stran. Kaj naj rečem... Odnos popolnoma drugačen. V plus.

Olórin ::

mitja73 je izjavil:

Res so noro hecni tisti ki si kupjo drug avto kot so ga hoteli, zato ker jih nekdo ni lepo pogledal.
Sej ja kupujete zase in za svojo uporabo!!!


Ce je odnos trgovca beden, je moje mnenje o tej znamki bedno in je ne bom niti povohal.
Dodatno pa mojega denarja nekemu vzvisenemu trgovcu ne bom dal nikoli.

CMpunk ::

V Mazdin salon par ulic stran. Kaj naj rečem... Odnos popolnoma drugačen. V plus.

In...sta kupila novo šestico ki je znotraj ravno tako utesnjena kot kakšen 208?

mitja73 ::

Nekateri ločimo med:
- proizvajalcem
- produktom
- prodajalcem

Vozit se z bednim avtom namesto s tistim ki si ga želel kupit zarad mrkega pogleda prodajalca je bedno.

Tomi ::

VW Bravničarjeva, zelo korekten sprejem, prav nič vsiljivi, in se res potrudijo.

Jaz sem sicer vedel, kaj hočem in sem samo hotel testirati menjalnik. Dali so mi dve uri, 100 km (čeprav je prodajalec pred vožnjo naročil, naj dolijejo še 5 l, tako da je ta številka bolj tako...). Za moje potrebe popolnoma dovolj.
metrodusa.blogspot.com

Scorpia ::

Zanimivo kaksne zgodbe imate eni... Sam veckrat grem v salone in nisem niti 1x dozivel, da me prodajalec ignorira. Res je, da so mi avtomobili hobi in veckrat pridem vsaj po svoje ceneno oblecen npr. V bmw-jev salon in podobne premium znamke. Sploh v oplu so se mi en za drugim limali za ovratnik, tudi ce sem bil v trenerki. Se pa vozim v 17 let stari laguni :). Je pa res, da bo v kratkem prisel nakup novega avtomobila in ocitno dober vohajo. Samo problem je, da ze tri-stiri leta traja nakup in vedno bolj gledam po visji ponudbi, zdaj zacel o druzini razmisljat...:D. Je pa tko, da se marsikater prodajalec ne spozna toliko na avto, oziroma mu papirji boljse lezijo. In ne maram da me ovirajo pri ogledu, sploh ker znajo samo gledat obliko... Pri tehnicnih detajlih se hitro izgubijo, ocitno se ne posvetijo tistih 15 min, pa preberejo vsaj teste revij.
1x sem se zanimal za en x avto in mi ni bilo vsec, da je avto za svojo velikost, zajetno tezek. Prodajalec pa je odvrnil, da raje da na varnost, kot na lahek avto... Sem raje bil samo tih, ker ocitno je samo en njegov model varen v ponudbi...
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

balluf ::

driver_x je izjavil:

Nekatere mednarodne trgovske verige prodajalce trenirajo, da morajo očesni kontak s kupcem vzpostaviti najkasneje v nekaj sekundah. Očitno vedo zakaj. Tudi če želiš mir, je naloga prodajalca, da te pride vprašati, če kaj potrebuješ. Če mu odgovoriš, da bi si rad avto v miru ogledal, te mora pustiti pri miru. Kjer prodajalci ne pokažejo interesa za stranko, grem tudi jaz drugam (se mi je zgodilo v pohištevenem salonu).


Se podpišem .


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali bi bilo ilegalno, če bi ponaredil ponudbo za nov avto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
536215 (4174) Stikalo
»

Najem Focus RS / Megane RS Trophy (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8812157 (8618) KAVINSKY
»

Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10425055 (20305) St235
»

Avto star mesec dni s kupom problemov

Oddelek: Na cesti
317690 (5535) Vikking

Več podobnih tem