Forum » Strojna oprema » WD RMA - da ali ne? Izkušnje?
WD RMA - da ali ne? Izkušnje?
max00slo ::
Pozdravljeni
Imam disk ki se precej bogo že obnaša in garancija je bila žal le 2 leti od slo. uvoznika.
WD zagotavlja RMA 5 let in ta rok še ni potekel.
Disk je WD Black 750GB in sem bil kar zadovoljen z njim... vprašanje je pa predvsem - se izplača pošiljat v RMA ter preko česa - katera dostavna služba? RMA naslov je nekje na letališču v Nemčiji.
Ima kdo izkušnje s tem? Pošljem? Preko koga? Ali pozabim na disk zaradi stroškov poštnine?
Imam disk ki se precej bogo že obnaša in garancija je bila žal le 2 leti od slo. uvoznika.
WD zagotavlja RMA 5 let in ta rok še ni potekel.
Disk je WD Black 750GB in sem bil kar zadovoljen z njim... vprašanje je pa predvsem - se izplača pošiljat v RMA ter preko česa - katera dostavna služba? RMA naslov je nekje na letališču v Nemčiji.
Ima kdo izkušnje s tem? Pošljem? Preko koga? Ali pozabim na disk zaradi stroškov poštnine?
Si non confectus, non reficiat.
Miha 333 ::
Imam izkušnje, načeloma je izvedljivo brez problemov.
Pri WDju je tako, da moraš pregledati disk z njihovim programom (WD Data Lifeguard Diagnostics - najbolje kar z DOS verzijo), ki v primeru odkrite napake sporoči kodo napake, ki jo potem vpišeš v RMA obrazec.
Nadalje, WD zahteva, da disk zapakiraš v antistatično vrečko in primerno obložiš s peno (imajo navodila za pakiranje, ampak načeloma ne komplicirajo preveč).
Najceneje je pošiljanje preko Pošte Slovenije, in sicer kot priporočeno pismo (ne kot paket), kar je mogoče do teže 2 kg, in sicer te to stane v primeru, da malo paziš pri pakiranju in spraviš skupno težo pod 1 kg, točno 9,77 €.
Pazi, da pravilno napišeš RMA številko (mislim da lahko sprintaš celotno oznako z naslovom). Po kakšnih 10-20 dneh boš prejel drug disk (refurbished).
Pri WDju je tako, da moraš pregledati disk z njihovim programom (WD Data Lifeguard Diagnostics - najbolje kar z DOS verzijo), ki v primeru odkrite napake sporoči kodo napake, ki jo potem vpišeš v RMA obrazec.
Nadalje, WD zahteva, da disk zapakiraš v antistatično vrečko in primerno obložiš s peno (imajo navodila za pakiranje, ampak načeloma ne komplicirajo preveč).
Najceneje je pošiljanje preko Pošte Slovenije, in sicer kot priporočeno pismo (ne kot paket), kar je mogoče do teže 2 kg, in sicer te to stane v primeru, da malo paziš pri pakiranju in spraviš skupno težo pod 1 kg, točno 9,77 €.
Pazi, da pravilno napišeš RMA številko (mislim da lahko sprintaš celotno oznako z naslovom). Po kakšnih 10-20 dneh boš prejel drug disk (refurbished).
MIHAc27 ::
Jaz nisem nič pregledoval z WD- diagnostic (se pa ne spomnim, ali je bil tudi čisto mrtev disk).
Pomembno je, da lepo zapakiraš in to je to. Mislim da je mene poštnina prišla nekaj podobnega med 6-10€.
Za 10€ se ti seveda splača uveljavljati garancijo. Če ga ne rabiš ga pa potem prodaj.
Pomembno je, da lepo zapakiraš in to je to. Mislim da je mene poštnina prišla nekaj podobnega med 6-10€.
Za 10€ se ti seveda splača uveljavljati garancijo. Če ga ne rabiš ga pa potem prodaj.
driver_x ::
Na WD sem pošiljal diske že štirikrat. Vedno brez problemov. Nekaj časa je bila možnost (lahko da sme jo nazadnje spregledal), da ti pošljejo nov disk še preden dobijo tvojega.
GTX970 ::
Ta opcija obstaja če imaš kreditno kartico, na kateri rezervirajo protivrednost zamenjanega diska.
MIHAc27 ::
Ja. še vedno obstaja ta opcija, ampak kot GTX pravi... naredijo rezervacijo v vrednosti diska, da se zavarujejo.
max00slo ::
Super. Hvala za informacije. Kaj pa glede diska, ki ga prejmeš? Je to kaj garancije na to?
Si non confectus, non reficiat.
Miha 333 ::
N0t0ri0us ::
Pozdrav. Imam eno vprašanje glede uveljavljanja RMA.
Če hočem poslati disk na RMA, moram sprintati tole in priložiti v škatlo, ter se podpisati spodaj?
Potem kliknem na print RMA label, skopiram 2x kar mi je izpisalo, ter nalepim 3 nalepke na 3 stranice škatle
Sem kaj zgrešil oziroma ali je kaj pri mojem postopku napačno ? :)
LP
Če hočem poslati disk na RMA, moram sprintati tole in priložiti v škatlo, ter se podpisati spodaj?
Potem kliknem na print RMA label, skopiram 2x kar mi je izpisalo, ter nalepim 3 nalepke na 3 stranice škatle
Sem kaj zgrešil oziroma ali je kaj pri mojem postopku napačno ? :)
LP
solatko ::
Glej samo to, da boš disk dobro spakiral in obložil s peno ali balončki. Potem nalimaš kode, napišeš naslov in to je vse.
Delo krepa človeka
N0t0ri0us ::
disk sem dobil prejšnji petek, danes se je status rma šele spremenil oziroma sem dobil mail, da so disk posredovali naprej in da bom v kratkem dobil tracking number
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pošiljanje WD HDD v garancijo v NemčijoOddelek: Pomoč in nasveti | 1785 (1068) | Vaseer |
» | Seagate RMAOddelek: Pomoč in nasveti | 2495 (1722) | 2x'=2 |
» | Western Digital disk RMAOddelek: Pomoč in nasveti | 3098 (2338) | Skyman |
» | RMA za WD diskOddelek: Strojna oprema | 4267 (3922) | ender |
» | Paket v nizozemskoOddelek: Loža | 1614 (1487) | misso |