» »

IP hišna centrala

IP hišna centrala

gzavec ::

Nisem prepričan, če sem to temo odprl v pravi rubriki...

V podjetju želimo staro analogno telefonsko centralo zamenjat z ip centralo. Zanima me, če ima kdo kakšen nasvet glede tega: kakšno centralo, na koga se obrnit, itd.

Drugače imamo okoli 15 telefonov.

Hvala.

sajmon ::

Pri nas smo v podobni situaciji in skoraj zagotovo bo nova centrala http://www.3cx.com/.
Imamo pa precej več telefonov (cca 60), tako da mogoče ta centrala ponuja preveč. Cena po drugi strani pa je odvisna od števila možnih sočasnih klicev.

gzavec ::

Kolikor vidim, je to mnogo več kot samo telefonija. Vi rabite vse te funkcionalnosti? Kakšna je pa kaj cena tega za vaše število telefonov? Odgovorov bom vesel tudi v ZS. :)

AndrejS ::

Obstaja tudi http://www.asterisk.org/ , ki namestiš na PC.

SeMiNeSanja ::

Raznoraznih central imaš kot listja na drevju od takih z bolj zvenečimi imeni kot npr. Avaya, pa tja do praktično nepoznanih kitajskih poceni škatlic.

Mislim pa, da sama izbira opreme (ob znanem budgetu) ne bo največji problem, ko boš enkrat našel ustreznega 'konzultanta', ki ti bo zadevo znal spraviti v življenje. Za tak prehod je željeno, da se izvede v čim krajšem času, z čim manj težavami. Zato se verjetno OP ne bo želel sam zabavati z nastavitvami ampak potrebuje nekoga, ki se s tem ukvarja vsak dan.

Žal pa je OP pozabil omeniti od kje je, da bi se mu lahko oglasili kakšni ponudniki v njegovi bližini.

Lim00n ::

Če boš zadevo postavljal sam morda poglej še FreePbx. Je pa odvisno od tega kaj želiš da ti zadeva nudi (funkcionalnost), bolj kot bo zadeva komplicirana, boljše je da nekomu plačaš postavitev, ker se boš sam (v kolikor se s tem še nisi nikoli ukvarjal) preveč zafrkaval.

Kaj pa naprimer Amis Xpert+, T-2 Biznis IP telefonija, Telekomov Centreks?

Če kupiš strežnik za IP PBX in 15 telefonov si takoj čez 1000€, s tem da moraš zadevo še postaviti. Če vse skupaj vzameš pri kakšnem podjetju je cena primerno višja. V kolikor ti crkne telefon ga moraš menjati sam (oziroma plačati novega). Če vzameš pa eno od teh "cloud" rešitev in telefone od ponudnika, ti načeloma vse vzdržujejo oni, vključno z okvarami na telefonih. Je pa zadeva seveda funkcionalno omejena. Odvisno od tega kaj pričakuješ da ti bo centrala nudila.

Trancedeejay ::

Lahko se me kontaktira pa bomo zrihtali. Večinoma je odvisno od želja stranke - predvsem kaj mora sistem omogočati. Velik del naših sistemov je tudi v najemu, kasneje pa se marsikdo odloči za simboličen odkup opreme, tako preide v last stranke. Montiramo pa sisteme od nekaj uporabnikov do več tisoč, nekateri želijo še DECT sistem ali WI-FI telefone, aplikacije...
Music is the key

peterdrobnik ::

Nam je znanec svetoval fante iz poceni telefonije, ki imajo različne rešitve, od 3cx, asterisk in Lync. Mi smo manjši (30 uporabnikov) in so nam zrihtali asterisk centralo, ki dela super in smo dobili ogromno funkcionalnosti za mali denar - najprej smo mislili, da jih sploh ne rabimo, potem pa vidiš, kaj lahko vse dobiš. So pa fantje tudi dobri sistemci in poskrbijo za mrežno varnost in backup. Znanec je pri njih vzel rešitev na dveh ločenih PC-jih - če se ne motim, se v primeru težave na eni, vse prestavi na drugo in sploh ni izpada.
Sem pa sedaj zasledil na njihovi strani, da imajo ravno akcijo za centralo za do 50 uporabnikov za 390€. To imamo mi.

gzavec ::

Fantje, hvala vsem za pomoč. Če ima še kdo kakšen namig, bi ga bil vesel. Mislim, da bo asterisk najboljša rešitev za nas. Te fante iz poceni telefonije bom zagotovo kontaktiral in vam poročal.

twosocks ::

Pred 2 leti zamenjal staro analogno centralo z novim sistemom:
- 15 telefonov Yealink
- asterix centrala na rasbery Pi
- analogni vmensik za faks
- POE switch ...

Dal zunanji firmi da je uredila, cca 4.000 je bil strošek za vse, delo in material, približno 50%/50%...
kar pomeni da če sma zrihtaš in vse nastaviš pride HW cca 2000€.

Čar je, da maš rasberry Pi poceni na rezervi in pa kopijo sistema na SD kartici. Karkol odelti, se smao zamenja. Minimalno vzdrževanja.

lp
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

gzavec ::

Sem dobil ponudbo od fantov iz Poceni telefonije in je investicija manjša od 3k, imajo tudi možnost najema, ki pride na 60 mesecev le okoli 60€.

Hvala vam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asterisk VoIP - izkušnje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11416955 (2602) webbacklink
»

Asterisk telefonska centrala

Oddelek: Omrežja in internet
152576 (2045) klemenst1
»

SIP trunk

Oddelek: Omrežja in internet
336409 (4966) #000000
»

IP telefonija

Oddelek: Mobilne tehnologije
212716 (2245) Blisk
»

Kateri VoIP program ?

Oddelek: Omrežja in internet
102261 (2064) mile

Več podobnih tem