Forum » Pomoč in nasveti » Dva problema z računalnikom
Dva problema z računalnikom
Gates ::
Pozdravljeni, pred kratkim sem sestavil nov PC. Pojavila sta se dva problema.
Prvi problem: ko ugasnem računalnik, se kar sam od sebe zažene. Je problem v povezavi osnovne plošče?
Drugi problem: rad bi prišel v BIOS, pa ne morem. Računalnik zaženem, pritiskam Del, ampak računalnik samo zažene Okna. Poskusil sem z dvema tipkovnicama (USB in PS/2. Rezultat je enak.
Kaj je vzrok teh problemov? Hvala za pomoč.
Prvi problem: ko ugasnem računalnik, se kar sam od sebe zažene. Je problem v povezavi osnovne plošče?
Drugi problem: rad bi prišel v BIOS, pa ne morem. Računalnik zaženem, pritiskam Del, ampak računalnik samo zažene Okna. Poskusil sem z dvema tipkovnicama (USB in PS/2. Rezultat je enak.
Kaj je vzrok teh problemov? Hvala za pomoč.
dj_uro ::
predlagam, da narediš reset BIOS-a; ven daj tisto okroglo baterijo na matični za 10 sec pa nazaj noter...
da ne moreš dostopati do biosa je najverjetneje kriv fast boot (win8)
da ne moreš dostopati do biosa je najverjetneje kriv fast boot (win8)
vw-klub.si
boogie_xlr ::
Probaj ob vklopu držat DEL oz F2.
Za samodejni vklop pa je verjetno kriva nastavitev biosa (ALWAYS ON).
Za samodejni vklop pa je verjetno kriva nastavitev biosa (ALWAYS ON).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boogie_xlr ()
MIHAc27 ::
Ali je napajalnik nov? Ker da se ponovno prižge je pogosto krivda v napajalniku (pri starejših računalnikih).
Glede bios-a... katero ploščo imaš? Ker bolj pogosto kot DEL je F2 za bios. Prenosniki imajo še včasih ESC ali F10.
Glede bios-a... katero ploščo imaš? Ker bolj pogosto kot DEL je F2 za bios. Prenosniki imajo še včasih ESC ali F10.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 10815 (8329) | krepki |
» | Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10887 (9478) | inbox |
» | Ne morem v BIOS :-(Oddelek: Pomoč in nasveti | 2491 (2163) | Spajky |
» | Črn zaslon ob vklopu. :SOddelek: Pomoč in nasveti | 1466 (1318) | solatko |
» | Miš in tipkovnica se občasno ne odzivataOddelek: Strojna oprema | 2433 (2102) | bluefish |