» »

Miš in tipkovnica se občasno ne odzivata

Miš in tipkovnica se občasno ne odzivata

Glodko ::

Evo še en zanimiv problem, na sveže nameščeni Visti/XP/Server 2008 se mi pogosto zgodi da se miš ali tipkovnica nehata odzivat. Miško lahko po zaslonu premikam medtem ko gumbov v programih pa ne morem klikat, isto s tipkovnico vse tipke postanejo neodzivne. Probal sem 2 miški na obeh se zgodi enako (žična in brezžična). Najpogosteje se to zgodi takoj ob zagonu sistema, stvar deluje, sekundo zatem crkne miš, nakar prime kombinacijo [windows] + [L] tipke, da se odlogiram, ko se prijavim nazaj spet vse OK. Virus ne more bit ker sem preformatiral vse in gre za novo naložen sistem. Pogosto se zgodi tudi med brskanjem FF, čeprav zadevce ne ohromi čist, zavihke namreč lahko prestavlam, medtem ko vseh drugih gumbov ne morem pritiskat! Kaj bi lahko bilo tu narobe?

Glodko ::

Anyone? Sedaj se mi to dogaja v glavnem samo še takrat ko prižgem PC. Nakar se morem odlogirat in potem se da spet normalno klikat po gumbih v programih (z miško seveda). Zamenjal sem že miš, spremenil nastavitve v biosu iz full speed na hi-speed za USB. Odklopil sem pekač ki ga tud neki serje, prečekiral cel sistem za škodlivo kodo, preveru da imam vse driverje, zamenjal usb priklope, ponovno nalagal sistem pa nič od tega ne pomaga. Ima kdo kakšno idejo? Ker bom živčnega fasal. :8)

Han ::

Da ga plata slučajno ne serje, ali pa njen bios...

Glodko ::

Ne vem sicer kaj bi ga plata srala?? Gre za 2 mesca staro Rampage Formula. Sistem imam sicer navit na 3,2Ghz z Q6600, ampak prej se mi to ni pojavlalo, vse nastavitve za USB v biosu pa so na default.

Han ::

Z Asuskami sicer že nekaj časa nimam opravka, opazim pa pri Gigabytu, da občasno vrže ven nov bios, ki odpravi kakšno napako v zvezi s PS2 za tipkovnico... Napajalnik je v redu?

Glodko ::

Komponente so vse kul:

Napajalc Enermax Infinity 650W
Zvočna Creative X-Fi prof. titanium
XFX 9800GTX+
Velociraptor
OS Vista business 32-bit

in komplet Logitech Wave (brez nameščenega SetPoint - kar koinko dvomim da bi pomagal), probal sem pa tudi z HP-jevo standardno miško in isti problemi. BIOS plate je tazaden ki je stabilen. Komplet je priklopljen na USB in ne PS/2, je pa res v meniju solving computer problems sledeče, da nekak ne more naložit driverja za tipkovnico, samo zakaj imam v device managerju vse OK, brez kakršnihkoli rumenih klicajev??:

Han ::

Imaš v biosu nastavljeno USB tipkovnico in miško na "Legacy" ? Predvidevam, da tudi pri odviti mašini nagaja...?!?

Glodko ::

V BIOS-u nisem nikjer točno zasledil oz. najdu točno miške in tipkovnice, ampak imam USB legacy support na enabled! In še vedno je isto. Navitje ni vzrok, ker sem mel navito mašino že nekaj časa pa je blo vse OK. Potem pa sem šel enkrat zarad problemov z SW preformatirat disk, in od takrat ga serje miš (tipkovnica v glavnem dela). Sej miš tud strojno dela bp, samo gumbi v programih postanejo neodzivni, recimo start gumb se ne osvetli ko se gor postavim in ne reagira ko ga pritisnem, zavihki recimo v FF ne reagirajo..... dokler se seveda ne odlogiram in ponovno prijavim.

Han ::

Si naložil tudi zadnjo verzijo Intelovega chipset gonilnika?

Glodko ::

Jp!

Glodko ::

Hm bol za štos kot zares, sem šel še na intlovo uradno stran (prej sem nalagal driverje z asusove strani), prenesel driverje za X48 čipset in voila, kar dela. Zdaj sem 2x resetiral in miš in tipkovnica delata brez problemov. Zanimivo =o

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

Han ::

Heh, jaz sem imel pa obraten primer... Kot ponavadi sem naložil driver z Intelove strani, pa je tipkovnica bila občasno rahlo neodzivna. Potem pa najdem na Gigabytovi strani novejši uradni Intelov update in zdaj dela vse ok. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Glodko ::

Sem klinaca rešu problem. Do včeraj je stagniral, danes pa spet problemi. Začel se je isto, spet miš lahko premikam, gumbov pa ne morem pritisnit v programih. Mislu sem da se mu je že čist sfuzlal, ker sem parkrat nalagal driverje za čipset, pa sem v zadnji ideji hotu naložit visto na novo (licenčna zadevca), nakar pridem do okna kjer izberem jezik in lokalne nastavitve in evo spet, ne morem kliknt drsnika, ne morem klikn gumba next.... Resetiram, lepo pridem čez te nastavitve, se znajdem pri vpisovanju serijske, nakar spet gumb next ne zagrabi. Resetiram, grem v windowse, in voila spet ne dela start meni dokler se ne odlogiram in spet prijavim. ;(

Počasi bom pošizil. Bi lahko bil kriv BIOS, oziroma posodobitev le tega? Čeprav naj bi kao bil zadnji stabilni in namestitev je šla čez čist OK! Res ne vem kaj naj nardim še.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

Han ::

Ko si nazadnje naložil bios, si izbral zatem "optimal defaults" in ga šele potem nastavil "po svoje"?

Glodko ::

Ko sem naložil bios, je želel se resetirat, nakar sem po resetu stisnu F2 (prilagoditev nastavitev), F1 je bila default nastavitve in nadaljevanje. No stisnil sem F2 in takoj nastavil tako kot sem imel pred posodobitvijo! Sem zaj***? Ker sedaj mi ne pusti posodobit na starejšo verzijo, oz. nimam disketnika pri sebi da bi z AFUDOS-om downgradal bios. Kaj se lahko najnovejši bios kako povozi z istim?

Han ::

A ne moreš flešnat z USB ključa direktno iz biosa (Q-Flash press)?

Glodko ::

Hm... Posodobu sem bios še 1x in to z isto verzijo ki je že nameščena. Takoj po restartu sem naložil default vrednosti. Dosegel sem le to da mi zdaj takoj ob prihodu na desktop zdaj miš kdaj dela in kdaj sploh ne, tako kot je prej nagajala.

Kako pa se flasha bios iz usb kluča pa sploh pojma nimam. Poleg tega mam Sandiskov kluč, ki ima gor še nadležni U3, ki ga nikakor ne morem skenslat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

Han ::

U3 lahko začasno izklopiš, čeprav mislim, da ne bi smel vplivat na zmožnost branja biosa s ključka. Bios ponavadi posnameš v 'root' FAT ali FA32 particije na ključu... Ne vem, kako je na novejših Asuskah, a Gigabyte plošče imajo v BIOS vgrajen Q-Flash, ki omogoča zamenjavo biosa z USB ključa.

Na tvojem mestu bi si od nekoga sposodil disketnik in flešnil nazaj starejši bios.

Glodko ::

Evo sem z kluča zamenjal s starejšim biosom, je vse potekal gladko, takoj potem ko se je sam resetiral se je tole sranje ponovilo, orodna vrstica mrtva. Potem sem še 2x restartal in je obakrat delalo. Zanimivo. Očitno se mu dopade da me zaje***. =)
Pa lahko BIOS direktno vpliva na ta del oper. sistema, recimo da ti ohromi orodno vrstico in ne moreš pritisnit start gumba, ikon na desni strani orodne? Ker to je prav čudno. SW ni kriv, ker sem 3 OS sprobal in povsod je blo isto. HW ni, ker sem miš zamenjal in je blo isto.

Han ::

Seveda lahko BIOS vpliva, saj 'direktno komunicira' s hardverom. Kaj pa če spremeniš kakšne 'timinge'? PCI latency na to sicer ne bi smel imeti vpliva, a lahko poskusiš z 32, 64 in 128.

Glodko ::

Nič ne pomaga. Nimam več idej res. Praktično vse sem že probal. Vse je kot kaže v redu inštaliran, bios je brez problemov namestil, vse mi deluje perfektno, samo ko prvič zaženem/resetiram računalnik mi pogosto miš ne dela (ugotovu sem da tipkovnica dela OK), pa še to je problem samo pri orodni vrstici, ker gumbi in ikone programov sploh zaznajo ne da kažem z pointerjem na njih. Probal sem že posodablat gonilnike za miš pa tud nč bolš. Zanimivo pa da mi to potem nikol več se ne pojavi. Ko se odlogiram in nazaj prjavm, lahko prosto vse delam, kot da ne bi blo nič. =(

k4vz0024 ::

Gonilniki za miš se ne naložijo, zato ne dela. Sm sam to ugotovil.8-)

Glodko ::

???

Kako pa bi lahko zrihtal da se? Ker kdaj se, kdaj pa ne!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

k4vz0024 ::

Nimam pojma zakaj se gonilniki ne naložijo.

k4vz0024 ::

Hm, verjetno je problem v strukturi registra. Men pomaga sam reset potem pa stvar da nekaj časa mir. Je pa možn, da se gonilnik tepe z drugimi gonilniki in se zato ne naloži. Pozoren bi mogel biti, kdaj po kateri instalaciji se je stvar začela pojavljat.

Updatje gonilnike, tako da ročno ponovno updajtaš, se prav da izbreš gonilnik za miško, kar istega, ki je na disku.

Glodko ::

Šel sem v device manager ter napravo za napravo posodoblal kar driverje ki so bli že gor (čeprav iz tehničnega vidika ne vem kako korist ima to =). Resetiral in miš je iz prve delala, malo delal z pc-jem in potem spet resetiral in miš je bila zopet OK. Poleg tega sem naložil setpoint od Logitecha, ter posodobil firmware od mini receiverja (čeprav to dvomim da kej pripomore k rešitvi).
Skratka bom spremlal kako se bo tale parodija nadaljevala. V kratkem imam tko namen kupit nov komplet miš/tipkovnica, ter če mi bo uspel dokončno preformatirat vse in naložit sistem optimalno z kul driverji. Mogoče velja kako pravilo kako nameščat gonilnike, da je potem stvar čim bolj stabilna in deluje?

k4vz0024 ::

Smisel je v tem, da se v registru popravijo nastavitve.

Splošen nasvet je, da se najprej instalira gonilnike. Nato vklopi napravo, seveda če je to možno. Velikokrat, kar sama naprava zahteva priklop pri instalaciji gonilnika.

No mogoče, kdo ve kaj več o tem.

Glodko ::

Kupu sem nov kompletek od Logitecha MX3200. Naložil sem tudi nov OS (Server 2008). Lepo po vrsti sem šel inštalirat vse driverje in na koncu prišel do tega:



Za eno napravo nimam pojma kako naj jo namestim, našel sem neke driverje ko jih skušam namestit mi javi da imam že nameščene novejše gonilnike. Ne vem ali tole kaj upliva na miš in tipkovnico, po novi namestitvi sem mi je pripetilo da sicer vse dela OK, samo danes se je spet pojavilo "trokiranje" miške, kar ni se hotla premaknit oz. zelo počasi, potem pa kar poskoči, sedaj mi še tipkovnica 1x kar ni hotla dohajat kaj tipkam in je bla čist "gluha" na tipke ki sem jih pritisnil. Mislm WTF, že ene 3x sem šel v tem času nalagat OS, preobrnu vse driverje, nameščal vse mogoče in še zmerej mam sranje s to tipkovnico in miško.

Han ::

"Neznana" naprava nima nobene zveze z delovanjem miši/tipkovnice. Na tvojem mestu bi menjal mamaplato.

solatko ::

Si pred instalacijo viste, formatiral particijo C. Če ti je ostala mapa windows.old, je lahko kakšen problem iz stare instalacije. Sistem je najbolje naložiti na popolnoma čist disk.

Glodko ::

Bi lahko bil vzrok da imam receiver od miške in tipkovnice vtaknjen direkt v USB na računalniku, ker piše v navodilih da moreš dat na tist podalšek in vsaj 20 cm stran od PC-ja?
Problem je ugatavlat kaj točno bi bil vzrok, ker se mi samo kdaj pa kdaj pojavijo ti problemi. Na servis bi nesu, mi ni problem dat denar če res zrihtajo, samo je to tak problem da jim pol tam lahko vse bp dela, ko pridem domov pa spet štekne.
Plato na servis, sem pa spet par tednov brez plate in kompa.

Disk sem popolnoma preformatiral, podrl particije, vse!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

bluefish ::

Pišeš, da si naložil Server 2008. No, ko sem se jaz igral z njim sem tudi imel eno tako Unknown device, pa ni vplivalo na nič.

Glodko ::

Hm..... Zanimivo, dopoldne sem si prenesel Everest trial in ugotovil da gre za Asus ATK-110 ACPI Utility ki mi jo prikazuje kot unknown device. Naložil pa sem danes tudi SW od Logitecha SetPoint (tisti na priloženem CD-ju), zdajle pogledam spet v Everestu in imam že 3 unknown device:



Ima kdo kako idejo zakaj je prišlo do tega??

bluefish ::

poskusi še 3.60 setpoint driverje, ki naj bi še najbolje delovali na Serverju.

Glodko ::

Ne pomaga! Zgleda da bo treba nazaj na visto, ali vsaj virtualno jo u zagnat, da vidim če tam deluje.

bluefish ::

virtualno ti ne bo nič pomagalo, saj so tam uporabljeni driverji od programa za virtualizacijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero brezžično miško kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10028271 (9878) Kayzon
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143040 (1510) RutS
»

Nova kišta - reseti

Oddelek: Strojna oprema
251124 (759) Pesimist
»

Težava ob menjavi plošče

Oddelek: Pomoč in nasveti
171368 (1130) beni
»

Miška Razer Diamondback (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
533424 (2566) frudi

Več podobnih tem