Forum » Navijanje » Ram in MHZ
Ram in MHZ
damirez ::
Eni simple vprašanje, kaj je fora, pri teh novih ramih kolko MHZimajo? A ni tko, da se pri navijanju itak samo množilnik in voltaža na procu spreminja, zakaj je potem bolje imeti več MHZjev? Včasih mi je bilo to logično ko si štelal FSB, zdej pa?
FX6300B ::
MHZ je FREKVENCA sepravi hitrost delovanja in ja če spreminjaš MNOŽILNIK ti poviša FREKVENCO , Voltažo se viša le zaradi stabilnosti CPU-ja, več MHz je bolje imeti pač zaradi višje hitrosti če si jaz prav predstavljam je to kolikokrat (M-Mega 10ˇ6) miljonkrat skozi spusti električni tok aja pa pri nakupu tudi glej da imajo čim nižje timingse pač odzivnost latenca itd... npr DDR3 1600 CL9 je hitrejši od DDR3 1600 CL11 . ps: tudi danes se štela FSB
gddr85 ::
danes je to base freq. in prek tega se bolj težko stabilno clocka razen mogoče pri amd, pa še tam pri odklenjenem multi. se ne splača, treba večat nb voltažo, cpunb voltažo itd. + bolj verjetna nestabilnost, ker povečuješ vse, ne samo cpu freq.
razen v kakih benchih ni prevelike razlike med freq. ramov
razen v kakih benchih ni prevelike razlike med freq. ramov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
res je sam treba je tut pazt da je po OC sistem stabilen in pognati kakšen strees test aja pa merkat da se kej ne skur (temp, prevelka voltaža itd...)
no jst sm govoru nasploh glede OCja je pa res ja da 1600 MT rami majo frekvenco okol 800MHz i/o bus clock in pa 200MHz memory clock MT je samo data rate
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FX6300B ()
hojnikb ::
>Ste 100% prepričani, da višja frekvenca pomeni boljšo zmogljivost?
Ne, pomeni samo višji bandwidth.
Ne, pomeni samo višji bandwidth.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 12336 (11048) | wate |
» | Problem pri navijanju INTEL E8500? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 10131 (9394) | Sibirc |
» | I7 sistem, nastavitve ramov (iz 1066 na 1600) (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 13560 (11358) | MonkeyHead |
» | Overcloking moje konfiguracije, prosim za pomoč!Oddelek: Navijanje | 1768 (1448) | particle |
» | AMD 3700+ pomoč navitiOddelek: Navijanje | 2415 (1683) | m0LN4r |