» »

Izpitno učenje

Izpitno učenje

kitajc ::

Učim se (no vsaj poskušam) za moj zadnji izpit. Od rednega obiskovanja fakultete je minilo že nekaj let in opažam, da se precej težje zapomnim snov. Zadnja ovira na poti do diplome me čaka čez 15 dni. Pridobil sem že vsa standardna vprašanja in celotno snov skričil na okoli 50 strani. Težava pa je, da je vse precej zakomplicirinano. Zelo zelo filozofski pristop in razlaga. V bistvu se je potrebno le napiflati, a ker sem iz naravoslovnega faxa, mi je tole kar malo težko. Razumem bolj malo, ker je vsa snov sama sebi namen, a tako je bilo tudi, ko so se za ta izpit učili moji sošolci.

Dosti dolgovezenja....Kako bi vi zastavili učenje?

Če se učim vsako stran toliko časa, da jo bom znal, bom do konca rabil celo večnost. Če pa zadevo preletim npr. 2x dnevno, bom znal bolj tako tako. Iz te snovi ne morem spustiti praktično ničesar, kvečjemu še kaj dodam. Pri kakšnem drugem sistemu bi se takoj odločil za drugo variatno učenja, tu pa ne vem. Izpit je sestavljen in treh (3) vprašanj, ki skupaj nanesejo 10 točk. Potrebno jih je nabrati 6.

No, kako bi vi zastavili vse skupaj?

P.S.: Plonkanje odpade! :(

Yacked2 ::

Izpit iz ? kateri faks, kateri program ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

kitajc ::

FS LJ - Računalniško podprto konstruiranje.

lebdim ::

No, po mojem mnenju imaš zgolj tremo pred zadnjim izpitom, ker veš, da je tvoj zadnji. Jaz na tvojem mestu ne bi nič spreminjal učenja. Pač opraviš in se pripraviš nanj kot na vsakega drugega. :D
Tudi sam sem imel zelo veliko tremo pred zadnjim izpitom, ki je bila filozofija, hodil pa sem na MA-RA PEF.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strategija učenja in sprotnega dela na fakulteti

Oddelek: Šola
163641 (2807) Trupl0
»

Maturutetni tečaj

Oddelek: Šola
153540 (3171) trancer01
»