Forum » Šola » instrukcije fizika srednja šola
instrukcije fizika srednja šola
chrispy ::
Pozna kdo koga, oz. kdo tu obvalada toliko fizike, da bi mi znal malo razložiti o indukciji in atomiki (poglavja ki jih pišemo v naslednjem testu). Letos sem pri fizki malo zaspal pa moram zdaj nadoknaditi zamujeno.
Yacked2 ::
Tako, kar sem napis nalogo pa jo bomo skup rešil, to snov naj bi jaz znal, oz jo bom moral nasledni četrtek (atomiko)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
lokacija: okolica lj. To glede nalog je tako, da rabim nekoga da mi vsaj malo razloži zadeve itd... saj bi se lahko sam naučil, samo prišparam vsaj deset ur dela, če mam nekoga ki mi pomaga pri tem hehe.
lebdim ::
@chrispy, če bi šlo za matematiko, bi se ti javil, ker gre pa za fiziko, je pa ne znam tako dobro, da bi ti lahko pomagal. žal ...
zdravo :D če ste že ponudili bom pa izkoristil priložnost, tako da če ima kdo kaj časa mi lahko pomaga z naslednjimi nalogami:
Navpična komponenta zemeljskega magnetnega polja je 50 uT(mikro tesla). Kolikšna napetost se inducira v tuljavici z 10 oovoji in povrišino 1,5cm^2, ki jo postavimo tako, da je pretok skoznjo največji Zanko pri tem zasučemo za kot 90 stopinj okoli osi, ki je pravkottna na silnice v 0.05s. Kolikšna pa je napetost če v dvakrat daljšem času zasučemo zanko za 180 stopinj.
Kako moramo premikati kovinsko palico skozi magnetno polje, da se v njej ne inducira napetost (opiši, če se komu da risat, ma pa pri meni pir v dobrem).
Severni pol paličastega magneta približamo v vododarvni smeri navpično visečem obročku iz aluminija. V kateri smeri se inducira tok v obročku. Razloži lenzovo pravilo na osnovi tega poskkusa in sicer: kaj se zgodi z obročkom, ko prbiližamo magnet in kaj se zgodi ko magnet oddaljimo.
10cm dolga vodoravna prečka visi na L = 3,0m dolgih nitkah in niha v homogenem magnetnem polju z gostoto 1,2T. Silnice so navpične! Kako se v prečki inducirana napetost spreminja s časom, če niha orečka sinusno z amoplitudo 17cm? V kateri legi rpečke je napetost največja in kolikšna je?
Kolikšn aje induktivnost 25cm dolge prazne tuljave, ki ima prečni presek 25cm^2 in ima 25 ovojev.? Tok v njej je 2,11A. Koliko ovojev moramo tuljavi dodati, da se induktivnost podvoji? utemelji.
Navpična komponenta zemeljskega magnetnega polja je 50 uT(mikro tesla). Kolikšna napetost se inducira v tuljavici z 10 oovoji in povrišino 1,5cm^2, ki jo postavimo tako, da je pretok skoznjo največji Zanko pri tem zasučemo za kot 90 stopinj okoli osi, ki je pravkottna na silnice v 0.05s. Kolikšna pa je napetost če v dvakrat daljšem času zasučemo zanko za 180 stopinj.
Kako moramo premikati kovinsko palico skozi magnetno polje, da se v njej ne inducira napetost (opiši, če se komu da risat, ma pa pri meni pir v dobrem).
Severni pol paličastega magneta približamo v vododarvni smeri navpično visečem obročku iz aluminija. V kateri smeri se inducira tok v obročku. Razloži lenzovo pravilo na osnovi tega poskkusa in sicer: kaj se zgodi z obročkom, ko prbiližamo magnet in kaj se zgodi ko magnet oddaljimo.
10cm dolga vodoravna prečka visi na L = 3,0m dolgih nitkah in niha v homogenem magnetnem polju z gostoto 1,2T. Silnice so navpične! Kako se v prečki inducirana napetost spreminja s časom, če niha orečka sinusno z amoplitudo 17cm? V kateri legi rpečke je napetost največja in kolikšna je?
Kolikšn aje induktivnost 25cm dolge prazne tuljave, ki ima prečni presek 25cm^2 in ima 25 ovojev.? Tok v njej je 2,11A. Koliko ovojev moramo tuljavi dodati, da se induktivnost podvoji? utemelji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | asinhronski elektromotor kot generator (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25380 (10846) | A. Smith |
» | Razlika med B in HOddelek: Šola | 2289 (1240) | robertml |
» | Razlika med linearnim elementom in nelinearnim (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7129 (6240) | ZaphodBB |
» | El. nihajni krogOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2601 (2167) | Brane2 |
» | Fizika - elektromagnetizemOddelek: Šola | 1953 (1747) | BluPhenix |