» »

Youtube

Youtube

bizgech ::

Zanima me naslednje: Imam nekaj glasbe (gre za kakšne starejše skladbe, ki se danes težko dobijo) in to bi rad delil z drugimi, najboljše kar preko youtuba. Sedaj pa pridejo avtorske pravice... s tem ko naložim gor komad, kršim avtorske pravice, ker skladba ni moje avtorsko delo (enkrat sem že dobil opomin zaradi tega). Se mi pa zdi škoda, da bi imel to samo zase... mogoče še kdo rad posluša kakšne stare hite, ki jih ni na youtubu... sam namreč skrbno zbiram staro glasbo, da ne gre v pozabo in youtube se mi zdi odličen za deljenje glasbe. Kako sedaj to objaviti oz. bolje rečeno kaj pripisati posnetku na youtubu, da ne bo kakšnih opominov in kršitev avtorskih pravic.

Seljak ::

Karkoli boš napisal bo vseeno kršenje avtorskih pravic. Čudno se mi zdi,da te že prvi opomin ni prepričal. Seveda lahko nadaljuješ dokler ti ne bodo stopili na prste.

bizgech ::

Seljak je izjavil:

Karkoli boš napisal bo vseeno kršenje avtorskih pravic. Čudno se mi zdi,da te že prvi opomin ni prepričal. Seveda lahko nadaljuješ dokler ti ne bodo stopili na prste.


Za te avtorske pravice že dolgo vem. Nisem pa vedel, da je kršenje pravic, če izvirnik malo spremeniš... naredil sem remix in mislil, da ni nič narobe, ker se novi posnetek razlikuje od originala. Potem sem čez nekaj mesecev dobil opozorilo "copyright infringement" in posnetek je bil odstranjen.

V čem je potem smisel youtuba? Jaz ga uporabljam za predvajanje glasbe na pc-ju, telefonu, tablici... povsod. Včasih smo uporabljali e-mulo, danes najljubšo glasbo dobiš na youtubu... zato sem mislil, če drugi uporabniki delijo glasbo, bi tudi sam nekaj prispeval. Vsa glasba, ki je gor, pa je dejansko kršenje pravic (in čudno da je ne odstranijo), ker uporabniki zmontirajo sliko + glasbo in tak posnetek naložijo na yt. Potem edino uporabnost vidim, če snemaš sebe (za ostale stvari rabiš dovoljenje), kar pa je neuporabno.

usurp3r ::

Če se želiš izogniti temu, da bi ti youtube težil za avtorske pravice lahko tudi malo pohitriš komade. Videl sem, da je nekdo pri komadih od prodigy pohitril na x1.07, vse pod to mejo pa so mu skinili dol.

The Player ::

Karkoli boš napisal bo vseeno kršenje avtorskih pravic. Čudno se mi zdi,da te že prvi opomin ni prepričal. Seveda lahko nadaljuješ dokler ti ne bodo stopili na prste. 


V čem je potem smisel youtuba? Jaz ga uporabljam za predvajanje glasbe na pc-ju, telefonu, tablici... povsod. Včasih smo uporabljali e-mulo, danes najljubšo glasbo dobiš na youtubu... zato sem mislil, če drugi uporabniki delijo glasbo, bi tudi sam nekaj prispeval.


Hm, ne bi tuki pameti solil, ampak od vse avtorsko zaščitene navlake ki jo je možno dobit na youtubu, je malo neumno se znašat nad OP-jem. Filmov na youtubu recimo ni več tako veliko kot jih je bilo včasih, ampak glasba pa kar lepo še zmeraj kraljuje, tako, da ne vidim razloga zakaj bi se sekiral. Tudi ne poznam primera, da bi kdo kazensko odgovarjal, v najslabšem primeru ti odstranijo video in je to to.

Problem avtorskih pravic je prišel predvsem nekaj časa nazaj, ko so na YT uvedli copyright zaznavo (sm že pozabu kak točno se imenuje) in so potem na veliko blokiral avtorske videje, pa tudi če je bila notri glasba manj kot par sekund. Da bi bila stvar še bolj zabavna, so pa prišli še copyright troli, ki so si prilastil stvar ki sploh ni njihova.

Obstajajo tudi primeri ko so blokirali določen video in ga potem čez čas odblokirali.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je to legalno

Oddelek: Pomoč in nasveti
4612366 (9916) GupeM
»

Youtube in avtorske pravice

Oddelek: Sedem umetnosti
142296 (1678) easy
»

Studio Gong d.o.o. jemlje tuje videoposnetke za svoje

Oddelek: Loža
255191 (4004) čuhalev
»

YouTube opomin

Oddelek: Omrežja in internet
226117 (4890) SkyEye90
»

Spletna stran hadopi.fr krade pisave, "ponuja" iskanje po The Pirate Bay (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
13338779 (35262) kitaj

Več podobnih tem