» »

Problem z vžigom

Problem z vžigom

dice7 ::

Imam Polota 6n '95 in se mi včasih zgodi, da ne zalaufa v prvo. Ko ga prižgeš dela kake dve sekundi, obrate lahko nabiješ tam do 5k, potem ga pa kar zmanka. Zdaj ne vem a je to placebo ampak če ga udarim pod volanu ene parkrat in potem zamenjam kluč bo vžgal, drugače pa zajebavata oba ključa.

Kaj lahk tukaj zdej nardim sam, brez da bi mehaniku vozu? Nočem met nekih ekstra stroškov še posebi če bi bila samo kakšna banalna stvar. Neki sem bral, da bi lahko ta imobilizator nagajal in da se menda dajo tudi dobit zadevce, ko ga obidejo. Bi se splačalo kupit OBD2 in dat na prenosnika, bi mi tist diagnostični scan sploh povedal kaj pametnega?

hvala

Robi :P ::

če imaš OBD2 potem se iz kitajske dobijo adpatri za slabih 5EUR in se prek bluetootha povezes z računalnikom ali telefonom. Sam imam ta OBD2 in zadeva deluje dobro za 5EUR je recimo sekundi zamik obratov po števcu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Robi :P ()

steev ::

Tok star avto nima OBD2
:|

sandmat ::

dvomim, da ima polo 95 letnik obd2 ...

v vsakem primeru pojdi k mehaniku - nasveti preko foruma ti bodo bolj malo pomagali, saj potrebuješ vsaj nekaj predznanja za šarjenje po avtomobilu brez negativnih posledic.

sicer pa: kako vžiga? vergla ali pač ni nobenega zvoka? morda je problem v LMM senzorju (ampak je čisti blind shot).

duque ::

imel sem Pola Classic 96; v kolikor ti nabija obrate in ni nobene moči, je problem v motorčku prostega teka. Gre za standardno težavo. Pomaga že čiščenje z namenskim sprejem (sorry, sam sem pozabil kaj je že ... neka kislina), drugače menjava. Imaš težavo, ko stojiš na mestu (semafor) in obrati nikakor ne padejo po 3k ... bodi pozoren še na to.

Polo 95 še nima LMM senzorja, isto je z OBD2.

SkIDiver ::

Spucaj dušilno loputo pa bo nehal ugašat;) Strošek enega spreja za čiščenje vplinjačev, ene stare cunje, ki ti jo ni škoda umazat in mogoče kake ščetke, da res temeljito očistiš loputo. Pa ne bo škodlo še spihovanje s stisnjenim zrakom, da odpihneš morebitna vlakna in ščetine, ki bi ostale v notranjosti lopute.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

obd2 star avto

Oddelek: Na cesti
71452 (1023) mirancar
»

Priklop na tester in oderuštvo (strani: 1 2 )

5316344 (14147) krneki0001
»

Prevelika poraba goriva

255505 (4414) Scorpia
»

PROSIM ZA POMOČ _ Kaj pomeni ta rumena opozorilna lučka? Opel Vectra B+

3044725 (40934) GupeM
»

Avti, ki nimajo potovalnega računalnika (strani: 1 2 )

5615108 (12742) Spajky

Več podobnih tem