» »

Nova namestitev windows

Nova namestitev windows

Matlock11 ::

Zanima me kako se zbriše trdi disk? Kaj pomeni formatiranje diska? Imam operacijski sistem windows 7 home premium. Rad bi na novo namestil operacijski sistem. Kako se namesti vse potrebne gonilnike? Kje lahko dobim gonilnike? V kateri mapi so instalirani vsi gonilniki? Ali obstaja program za odkrivanje napak na trdem disku? Za vašo pomoč se lepo zahvaljujem.

Alcarin ::

Vse to kar sprašuješ najdeš na Google.si 10 minut dela maksimum, občutek imam da si zelo len.
Lep pozdrav/Kind regards!

broken/link ::

Formatiraš. Formatiranje diska = preprosto povedano izbris celotnega diska. Gonilnike lahko namestiš na več različnih načinov, eden izmed njih je ta, da klikneš na .exe datoteko inštalacijske datoteke. Gonilnike dobiš na obnakupupriloženemDVDju/na spletni strani proizvajalca. V primeru prenosa datotek z interneta so gonilniki v tisti mapi, v katero boš namestitveno datoteko shranil, če pa imaš proizvajalčev DVD, so datoteke na DVDju. Da, obstaja.

gusto ::

Res se vse najde na Googlu, pa dajmo mu vseeno malo pomagat.

Za začetek:
1) Zakaj bi na novo namestil Windowse, kakšne probleme imaš?
2) Kakšne so specifikacije tvojega računalnika?

Za test HDD-ja, takloe iz glave CrystalDiskInfo, nimam pa nobenih izkušenj z njim probaj. Večino gonilnikov ti bo (spet odvisno kakšen računalnik imaš) namestil Windows sam, ostalo ti vse najde Google. Važno je, da veš, kak hardware maš.

Epialt ::

Če slučajno ne veš kak hardware imaš je tukaj tvoj najboljši prijatelj "DXDIAG" komanda v Start > Zaženi.

7beams ::

Glede na podana vprašanja predvidevam, da je tvoje znanje dokaj skromno.
Priporočala bi ti ogled kakšnih video tutorialov na youtube, da razširiš obzorja preden se lotiš zamenjave operacijskega sistema, nameščanja gonilnikov, čekiranja diska itd. Za infor o hardware-u si morda lahko pomagaš tudi s CPU-Z.

Good luck! ;)
Expecting life to treat you well because you are a good person is like
expecting an angry bull not to charge because you are a vegetarian.
Shari R. Barr

Zgodovina sprememb…

• spremenila: 7beams ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po downgradu na Windows 7 prenosniku Lenovo začel utripat ekran

Oddelek: Operacijski sistemi
7948 (776) solatko
»

Grafična kartica