Forum » Operacijski sistemi » Linux shutdown umount
Linux shutdown umount
čuhalev ::
Kako naj v času systemd ugotovim, če mi Linux ob zaustavitvi vse pripete datotečne sisteme varno odklopi (torej da zapiše vse podatke, ki nameravajo biti še zapisani)?
Če namerno poženem /etc/init.d/umountfs stop, potem se ne zgodi nič, kajti vmes poseže systemd, ki kliče systemdctl. Datoteka /lib/systemd/system/umountfs.service pa kaže na /dev/null. Sistem sem tudi ugasnil z ukazom shutdown -hH now, da bi videl kakšen izpis na zaslonu, a ga prej ACPI ukaz dejansko ugasne.
Dejansko bi jaz ta systemd najraje zabasal kam ...
Če namerno poženem /etc/init.d/umountfs stop, potem se ne zgodi nič, kajti vmes poseže systemd, ki kliče systemdctl. Datoteka /lib/systemd/system/umountfs.service pa kaže na /dev/null. Sistem sem tudi ugasnil z ukazom shutdown -hH now, da bi videl kakšen izpis na zaslonu, a ga prej ACPI ukaz dejansko ugasne.
Dejansko bi jaz ta systemd najraje zabasal kam ...
boogie_xlr ::
V dokumentaciji piše, da systemctl halt umounta in zaustavi sistem, razen, če je uporabljen --force --force (ja, 2x --force). Sicer pa umount kliče sync preden odklopi fs. S sync pa znajo biti včasih težave (usb ključki predvsem).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux - prenosnik ne ugaša na novejših jedrihOddelek: Operacijski sistemi | 2404 (1544) | nergac |
» | Zaznavanje Arduina priklopljenega preko USB v LinuxuOddelek: Programiranje | 1595 (1089) | mojster_joni |
» | systemctl zagon programaOddelek: Pomoč in nasveti | 1161 (1122) | korenje3 |
» | systemd na Gentooju - se je kdo hecal s tem ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1290 (627) | hojnikb |