Forum » Omrežja in internet » T2 - katere UTP parice za TV in stacionarni telefon
T2 - katere UTP parice za TV in stacionarni telefon
p-l-unk ::
Lep pozdrav!
Torej, zanima me katere parice iz UTP kabla uporablja T2-jev hdtv komunikator in katere potrebujem za stacionarni ISDN telefon. Problem je da je odjemalec za tv in telefon v sosednji hiši kjer biva modem. En UTP kabel smo že potegnili čez tako da TV že dela, priklopiti pa moram še telefon ampak bi se rad izognil vlečenju še enega kablja če je le mogoče.
Hvala za pomoč!
Torej, zanima me katere parice iz UTP kabla uporablja T2-jev hdtv komunikator in katere potrebujem za stacionarni ISDN telefon. Problem je da je odjemalec za tv in telefon v sosednji hiši kjer biva modem. En UTP kabel smo že potegnili čez tako da TV že dela, priklopiti pa moram še telefon ampak bi se rad izognil vlečenju še enega kablja če je le mogoče.
Hvala za pomoč!
...:TOMI:... ::
Če je le mogoče, uporabi še en kabel samo za telefon. Najmanj težav.
Drugače pa že 100x napisano tu na forumu, kako se razdeli pare, poglej si stare teme, uporabi iskanje.
Drugače pa že 100x napisano tu na forumu, kako se razdeli pare, poglej si stare teme, uporabi iskanje.
Tomi
Invictus ::
Tisto ni parica, ampak je Ethernet kabel ki vsebuje 4 parice.
Če si previden, daš lahko 4 za TV in 4 za telefon. Pazi na barve, pa poišči kak vodič na netu ...
Če si previden, daš lahko 4 za TV in 4 za telefon. Pazi na barve, pa poišči kak vodič na netu ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
sajmon ::
Predvidevam, da za tv rabiš 100 mb linijo. To pomeni, da so v uporabi priključki 1,2,3,6. Za telefon pa uporabiš 2 od prestalih 4 pinov.
Sam sem enkrat za te potrebe predelal dva takšna adapterja.
Sam sem enkrat za te potrebe predelal dva takšna adapterja.
p-l-unk ::
Najlepša hvala za odgovore, sem uporabil nastvet iz prvega in poiskal teme za nazaj (se opravičujem, sem nov na SloTech) in zadeva deluje, samo prestavijo mi še številko iz telekoma na t2. Sicer pa ja, uporabil sem 1, 2, 3 in 6 pine za TV in 4 in 5 za telefon.
Hvala in lep pozdrav!
Hvala in lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razdelitev UTP kabla (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 25307 (10269) | Daniel |
» | Televizija in internet preko enega UTP kabla?Oddelek: Omrežja in internet | 11534 (5826) | rogerg |
» | DATA in TV po enem UTP kablu (siol)Oddelek: Omrežja in internet | 4465 (3517) | r0b3rt |
» | Kako deliti IP TV s sosedom?Oddelek: Omrežja in internet | 2431 (2011) | ...:TOMI:... |
» | Dve linije po enem ethernet kabluOddelek: Omrežja in internet | 7427 (5860) | Pesimist |