Forum » Programska oprema » Primeren program za vodenje CNC stroja
Primeren program za vodenje CNC stroja
RokKmetic ::
Pozdravljeni!
Na vas se obračam z vprašanjem, kateri program izbrati za vodenje cnc stroja.
Delam diplomsko nalogo v kateri predelujem star cnc stroj znamke Prvomajska. Kartice za pretvorbo signalov in komunikacijo med PC-jem in Strojem sem izdelal sam, za vodenje pa sem izbral program Mach3.
Program me je razočaral samo pri tem, da ne podpira enkoderjev. Ima jih vnesene, nastaviš primerne vhode, a med delovanjem jih ne upošteva.
Zanima me katere programe uporabljate vi? Mora pa obvezno brati enkoderje, ker brez njih ni prave točnosti.
Najlepša hvala za odgovore =)
Lp Rok
Na vas se obračam z vprašanjem, kateri program izbrati za vodenje cnc stroja.
Delam diplomsko nalogo v kateri predelujem star cnc stroj znamke Prvomajska. Kartice za pretvorbo signalov in komunikacijo med PC-jem in Strojem sem izdelal sam, za vodenje pa sem izbral program Mach3.
Program me je razočaral samo pri tem, da ne podpira enkoderjev. Ima jih vnesene, nastaviš primerne vhode, a med delovanjem jih ne upošteva.
Zanima me katere programe uporabljate vi? Mora pa obvezno brati enkoderje, ker brez njih ni prave točnosti.
Najlepša hvala za odgovore =)
Lp Rok
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win XPOddelek: Programska oprema | 3911 (3496) | Han |
» | Trk orodij na CNC strojihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1282 (977) | Hebel |
» | CNC programiranjeOddelek: Programiranje | 6396 (4739) | integral15 |
» | servo motorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7261 (6533) | perooo25 |
» | CNC servisiranjeOddelek: Loža | 1579 (1451) | Pyr0Beast |