» »

Problem z računalnikom

Problem z računalnikom

Scylla ::

Lep pozdrav

Tale računalnik sem kupil malo več kot 5 let nazaj in do zdaj je delal brez ene same napake. No, približno 1 mesec nazaj pa se je pojavila težava. Ob vklopu računalnika se mi pokaže tisti črni zaslon "windows failed to start. a recent hardware or software change might be the cause". Potem kliknem repair in nekaj časa traja da najde napako in "popravi", toda čez nekaj časa se zgodba ponovi. Potem, ob prižganem računalniku se tisti krogec poleg miške neprestano vrti, kot da bi pc loadal v prazno. Pa še zadnje čase opažam če instaliram kak program ali pa igro traja instalacija dosti dalj časa kot prej. Sicer vse drugo deluje normalno, ampak glede na simptome predvidevam da je tu nekaj narobe s trdim diskom. Ali se motim? Prosim za pomoč

Hvala, lp

GTX970 ::

Disk.
CrystalDiskInfo in daj screenshot.

[IMG]http://i61.tinypic.com/a4peur.png[/IMG]

Javilo je 2 napaki?

GTX970 ::

Backup in menjaj.

Poženi tudi "chkdsk /f /r" in počakaj da zmelje (tu označi da naredi pregled ob naslednjem rebootu- If the drive is a system drive or has files in use, you'll be asked to schedule the check for the next reboot).
http://www.howtogeek.com/howto/windows-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Dobro, na računalniku nimam nič takšnega kar bi pogrešal, ker sem ga ves čas sproti pucal, tko da edino kar mam so tisti osnovni programi.
Torej, ta napake se ne da popravit? Menjava je edina opcija?

Lonsarg ::

Naredi po navodilih od GTX970 nato pa spremljal kaj se dogaja z to številko v tem programu. Če se številka ne spreminja potem je možno da bo disk še nekaj časa delal. Jaz imam na serverju zdaj 3 take diske in ker ni nič kritičnega gor jih bom lepo fural dokler ne crknjo oziroma dokler številka ne naraste tok da me postane strah. Eden je recimo nedavno zrastel iz 3 na 5, nek drugi je padel iz 350 na 345, me še ne skrbita:)

Ima pa tak disk(napake ki ne rastejo) PRECEJ večjo verjetnost da crkne, tak da to moraš vzeti v zakup, če boš to uporabljal. Moj nasvet? Če maš denar upgradi računalnik na SSD disk za OS in podatke. Medtem ko ohrani ta disk za filme ali pa kake inštalacije iger, ko na SSDju zmanjka placa.

P.S.: Tudi če se številka ustali je lahko delno ta napaka okvarila tvoj windows sistem in bo potrebna reinštalacija, če se pa ne ustali in/ali še vedno disk dela počasi da windows šteka pa bo pač treba menjati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Hvala vama za pomoč, bom videl kako pa kaj. Mislim da bo itak čas da zamenjam računalnik, temu bom pa spustil ceno da se bo prodal hitreje. Predvsem me je zanimalo koliko škode je na njem.
Računalnik ni slab, ima 6 jedrni 3.5 ghz proc, gigabyte windforce hd 6850, in pa 8gb rama. Če mi kaj ne bo jasno, bom tukaj še vprašal, sicer pa itak sporočim kako je šlo.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDD SMART atributi, kakšna je prihodnost teh treh trdih diskov

Oddelek: Strojna oprema
71205 (933) mizimasi972
»

1152: error exctracting to the temporary location

Oddelek: Pomoč in nasveti
292918 (2595) JOKER
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942267963 (67555) Seljak
»

Vista Upgrade ne gre na prazne diske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11815078 (10711) MrStein

Več podobnih tem