Forum » Operacijski sistemi » Windows 7 + Ubuntu teĹžave dualboot
Windows 7 + Ubuntu teĹžave dualboot
zvitorepski ::
Pozdravljeni!
Na PC sem si namestiti Windows 7 ter Ubuntu 14.04, v dual boot načinu. Najprej sem namestil Windows , nato pa še Ubuntu, pri katerem sem ustvarli 3 particije (home, user, root). Po namestitvi sem si v Windows namestil EasyBCD programček, v boot menu dodal GRUB2...
Sedaj ko ponovno zaženem računalnik, mi ponudi izbiro op. sistema (windows/linux). Če izberem windows, zadeva funkcionira odliČno, če pa izberem ubuntu, se mi pojavi spodnja napaka
Če v boot managerju pritisnem ESC, me vrže v Ubuntu. Po celodnevnem googlanju, in tavanju po temi, se obračam na vas, ter vas prosim za pomoÄč.
ps: Windows repair ne pomaga
Lep pozdrav
Na PC sem si namestiti Windows 7 ter Ubuntu 14.04, v dual boot načinu. Najprej sem namestil Windows , nato pa še Ubuntu, pri katerem sem ustvarli 3 particije (home, user, root). Po namestitvi sem si v Windows namestil EasyBCD programček, v boot menu dodal GRUB2...
Sedaj ko ponovno zaženem računalnik, mi ponudi izbiro op. sistema (windows/linux). Če izberem windows, zadeva funkcionira odliČno, če pa izberem ubuntu, se mi pojavi spodnja napaka
Če v boot managerju pritisnem ESC, me vrže v Ubuntu. Po celodnevnem googlanju, in tavanju po temi, se obračam na vas, ter vas prosim za pomoÄč.
ps: Windows repair ne pomaga
Lep pozdrav
- spremenilo: zvitorepski ()
GTX970 ::
Za bootloader uporabi kar Ubuntujev grub2, s akterim boš lahko izbral bootanje v win oz Ubuntu.
http://askubuntu.com/questions/77439/ho...
http://askubuntu.com/questions/77439/ho...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows-linux!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1519 (1266) | kristjan007 |
» | Linux + Win7Oddelek: Operacijski sistemi | 1592 (1290) | Kiki1984 |
» | Ubuntu in Win7 Dual BootOddelek: Operacijski sistemi | 2143 (1778) | Icematxyz |
» | GRUB linux boot loaderOddelek: Pomoč in nasveti | 1828 (1542) | Icematxyz |
» | Namestitev GRUB-aOddelek: Operacijski sistemi | 1013 (844) | Blinder |