» »

Izguba podatkov

Izguba podatkov

Hoden ::

Pozdravljeni,

prijatelju se je odlomil konektor pri prenosnem disku (povsem mehanska poškodba, ker je disk skupaj s usb kablom nosil v torbi). Sam sem vzel disk iz ohišja, ter ga priključil na elektroniko mojega diska (prijateljev je Toshiba, moj pa WD). Disk mi je normalno zaznalo in datoteke sem skopiral na računalnik. Vendar so sedaj slike, katere sem prekopiral poškodovane (recimo vrhnji del slike je vredu, sredinski pas je negativ, spodnji zeleno obarvan ...). Ravno tako so poškodovani video posnetki.

Kaj bi bilo lahko krivo za to napako, ter ali je možno to napako tudi odpraviti?

Hvala in LP

MIHAc27 ::

Tak primer sem imel, ko sem reševal podatke iz RAID diska, nastavljen v stripe. Kar je bilo zapisano na drugem disku je potem manjkalo. Ampak tukaj imaš ti samo 1 disk.

Če imaš opcijo, priklopi disk direktno na osnovno ploščo preko SATA kabla, brez kakih vmesnikov.

Hoden ::

Hvala za nasvet! Disk sem priključil direktno na osnovno ploščo. Ob zagonu računalnika, se je zagnalo preverjanje podatkov in dejansko sedaj vse dela kot mora!

Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14010118 (8622) rzidar1
»

Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
507705 (5712) Icematxyz
»

Trdi disk WD My book Home edition 1Tb

81126 (982) gorski volk
»

WD My book 1TB nehal delati

203684 (3303) abaximan
»

Pomoč pri povezavi z router-jem