» »

Pomoč pri povezavi z router-jem

Pomoč pri povezavi z router-jem

obupana ::

Prvo en lep pozdrav!

Imam en problem,ki ga nekako ne morem rešiti,tud od teh ko so pisali na forumu mi ni pomagalo kaj bi lahko še storila da bo računalnik normalno deloval.

Namreč težava je v tem da je router povezan na dva računalnika in da eden dela normalno,drugi pa ima povezavo sam strani ni mogoče prikazati, s tem da napiše napaka v DNS-ju. Tko da ni mi več jasno kaj bi lahko še nardila,da bi to delovalo,a je mogoče mrežna kartica šla ali to nima veze,ker karkoli nardim je isto,ali pa celo ni povezave.

Ja da povem kaj vse sem probala,nastavitve obeh računalnikov za DNS sem spremenila tako da imava oba enako,sam zadnji dve sem spremenila,in nč.Pol sem mojega sam priklučila v modem,tud ni delalo.Nevem kolegi so mi pomagal pa nismo znali rešit,mogoče bi iz vašo pomočjo rešili tole zadevo,kaj vi mislite?

Hvala za v naprej
In lep dan naprej:)

astras ::

si probala pingat? (v cmd napisi ping 192.168.0.xxx pac po vrsti)
ce naredis mrezo se racunalniki med sabo vidijo?
ti zadaj na mrezni lucka utripa ali ne?
paketki v povezavi se ti posiljajo in prejemajo ali samo posiljajo?
... kaj vec napisi... ampak ce si preberes na forumu kar se tice routerjev potem bi moglo it...
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

nejcpirc ::

Mogoče ti bo kaj pomagalo...

Imam staticen IP. Nastavite za IP, subnet mask, gateway, primary&secondary DNS imam vpisane v routerju (LevelOne). Na router imam priklopljena 2 računalnika. Pri obeh imam (v omrežni povezavi - Internet TCP/IP protok) izbrano "pridobi IP, DNS avtomatsko". Obadva se povežeta na net brez problemov. Za delovanje torrent, DC++, emule in podobnih programov(low ID problem) v routerju za posamezn računalnik določiš svoj port (Vsak rač. ima svoj IP naslov. V routerju najdeš nastavitve "port forwarding" in določiš: ip računalnika - > št. porta(to si izbreš sam, recimo 15391 - za več kot 5 mestne številke nisem siguren).

Praviš, da si računalnik, ki se preko routerja noče povezati na net, priključila direktno na modem, pa tudi ni pomagalo?
Možno je, da je mrežna na računalniku fuč...

Druga možnost pa je mac naslov... Pred leti je bil moj ponudnik interneta Telemach. Takrat je bilo pri njih tako, da si imel "zakljenjeno MAC addresso" mrežne kartice. Če sem prikljucil direktno na modem kakšen drug raČunalnik, se ta ni mogel povezati na net. Če bi takrat kupil novo mrežno kartico ali pa novo osnovno plošco, katera ima ponavadi že onboard mrežno, bi moral na Telemach sporočiti MAC addresso nove naprave... Router ima možnost(verjetno jo ima tudi tvoj oziroma skoraj vsak), da mu spremeniš MAC naslov(mu dolociš tega, ki ga ima mrežna kartica računalnika, ki se poveže na net).

Prvo preveri povezavo z mrežno kartico, za katero si 100%, da deluje(testiraj na drugem računalniku...). Nastavi IP, Gateway, DNS naslove v routerju in na obeh računalnikih določi, da pridobita IP in DNS avtomatsko. Če pa tudi to ne pomaga, spremeni MAC naslov na routerju (prvo se pri svojemu ponudniku interneta pozanimaj o tem ali imajo zaklenjen MAC naslov naročnika...kar malo dvomim v to).

LPN

obupana ::

Tudi tebi en lep pozdrav nazaj.

Tko je da mi ne sprejme avtomatcki ali samodejni DNS.Karkoli dam ne pomaga,tudi če dam direktno na madem me sploh ne poveže,skos neke številke in napake,na nek način opozarja da ne deluje tko kot bi moralo.Zanima me zakaj je prej delalo vse normalno,ko pa je omrežje nehalo delovati,pa ni moj delal tko kot je delal na začetku.A je router tko za nč da je izgubil nastavitve v mojem računalniku?
Možno da je res mrežna fuč :-(


Nekako sm se odločila da nebi zdej kupovala mrežne kartice,ker je ta računalik ki ga imam js kr nekaj let dal skozi,(če veš ko so bili računaliki v ležečem položaju)tako da ima malo vrjetnosti da bi doila tako mrežno kartico za moj računalik,ne vem no.Vrjetno se bom odločila kr za novi računalnik,mislim da je ta zadeva ki bi jo js morala popravit zelo zahtevna zame.

Hvala ti Nejc ker si mi želel pomagat,mogoče bom povprašala za ta mag naslov,glede routerja pr svojem ponudniku.

krneki007 ::

probaj še ta programček:

http://www.majorgeeks.com/download4372....

lp

obupana ::

A bi js morala to kej dol vlečt,to se mi zdi ne smisleno res,brez veze da bi to delala.Že tko mam mal placa na računaliku me skos opozarja da mam poremalo placa na disku.

lp

krneki007 ::

če nimaš na računalniku še 1,4 mb prostora ti pa res ni rešitve :) Če te opozarja,preberi napotke,kako se očisti disk in sledi navodilom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z dostopom do interneta

Oddelek: Omrežja in internet
142238 (2035) solatko
»

Internet preko routerja dela zelo počasi, drugače pa OK

Oddelek: Omrežja in internet
71581 (1488) blackbfm
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

Oddelek: Omrežja in internet
384728 (4247) SasoS
»

Triera kabel preko routerja?

Oddelek: Omrežja in internet
202832 (2588) boych
»

KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??

Oddelek: Omrežja in internet
211806 (1391) kajak33

Več podobnih tem