» »

Internet povezan, spletnih strani ne odpre

Internet povezan, spletnih strani ne odpre

Tink09 ::

Živjo!

Potrebovala bi pomoč na področju internetne povezave. Problem je sledeč:
1. Ruter je vklopljen in dela vsem, razen meni na prenosniku (toshiba, windows 7)
2. Internetna povezava je povezana, ampak mi ne odpre splenih strani (poskusila sem na firefox, ie, chrome)
3. Preverila sem že CMD in naj bi bila DNS napaka (pojma nimam kaj mi je to povedal)

Prosim za pomoč :)

shadeX ::

Kako veš da si povezana na ruter?

Poskusi tole:

Pojdi v CMD. Napiši "ipconfig" (brez navednic). In poišči kjer piše "Default Gateway". Mora pisat nekaj v stilu "192.168.1.1" ali kaj podobnega.

Če piše, potem si povezana na router, ampak to še ne pomeni da si na internetu. Poskusi za naslednji ukaz tole "ping google.si" (brez navednic). Če piše timeout ali nekaj podobnega potem res nimaš povezave na računalniku. Potem gremo naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

dope1337 ::

Probaj odpreti CMD (kot administrator) in skopiraj tole spodaj:

ipconfig /flushdns

Pa povej ce je kaj bolje. Lahka da se ti je zafilal dns cache.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

SeMiNeSanja ::

Povedalo ti je, da nimaš DNS pravilno nastavljen.

Preveri nastavitve omrežja. Če samodejno pridobivaš naslov preko DHCP, vključi tudi samodejno pridobivanje DNS strežnikov.

Če niti potem zadeva ne bo delovala pravilno, potem imaš na routerju narobe vnešene podatke za DNS strežnike. Ker pa vsem razen tebi dela pravilno, predvidevam, da je na routerju vse pravilno postavljeno.

Torej, sm dala "ipconfig" in mi je v "Default gateway" napisal 192.168.0.1. Za ping google.si pa mi je napisal ping request could not find host google.si

Se pravi lokalni IP imaš, ampak internet ne deluje. Hmm..

Si v zadnjem času inštalirala kak antivirusni? Nisi povedala koliko časa internet ne deluje in kdaj se je to pojavilo, si nameščala kakšne programe, itd.

Kateri windows maš? A maš wireless al na kabel..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

Internet mi ne dela zdaj ene 3-4 dni. Ni blo neke prelomne točke, da bi lahko rekla da mi je zarad nečesa določega nehal odpirat strani..
Antivirusni mam avg2015, pa inštaliran mam program CCleaner ampak že kar nekaj časa, tko da nevem kaj bi lahko vplivalo na to.
Imam windows7, wireless.

Jarno ::

Slika

Slika

Poglej pod nastavitve omrežne kartice ali je na samodejnih nastavitvah, sem imel podoben problem nekaj časa nazaj na enem prenosniku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

Kje pa najdem tole omrežno kartico? (človek bi kr reku da sm stereotipna ženska, k je sam za v kuhno dobra :D)

Na tej povezavi bi moralo biti razloženo dovolj dobro.
Sicer pa (alternativa):
1. Desno spodaj desni klik na ikonico "za internet" -> Odpri središče za omrežja in skupno rabo
2. Levo zgoraj klikni "Spreminjanje nastavitve kartice"
3. Desni klik na tvojo aktualno povezavo -> izberi Lastnosti
4. Klikni na "Internet Protocol Version 4 (TCP/IP) da bo modro obarvan, nato klikni na gumb "Lastnosti"

Mam samodejno naštiman. Tako kot kaže slikca ki si jo poslal

Ne vem, lahko bi še poskusila ročno vnesti DNS naslove.
Označiš "Uporabi te naslove strežnikov DNS:" (na slikci)
In v polji vneseš številki:
8.8.8.8
8.8.4.4
(klikneš V redu)
Če ne dela, lahko spet označiš opcijo za samodejno pridobitev DNS naslovov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

solatko ::

Poizkusi s kablom priključit direktno na router.
Če dela, izbriši gonilnik za wi-fi kartico in ga naloži ponovno.
Če ne dela, je slabo nastavljen router, lahko pa je tudi odpovedal wi-fi na routerju.
Če imaš wi-fi combo BT kartico, ti ne poveže, če imaš na routerju nastavljeno na področje USA, moraš prenastavit na Europa, zaradi zaščit frekvenc BT v ZDA.
Delo krepa človeka

Tisto zadnje nima veze za delovanje interneta.

shadeX - Na žalost ima. BT frekvence so namreč za Evropo drugačne in so na ameriškem trgu zaščitene za vojaško tehnologijo. To sem slučajno našel v opisu BT naprav, na prenosniku DELL. Monter ISP-ja mi je nastavil router na USA, ker baje dela v boljšem območju in ta računalnik se mi ni hotel nikakor povezat v omrežje. Povsod drugod je delal b.p.. Po popravku na routerju, se je brez problemov povezal.

Pri kombinirani wi-fi kartici imaš namreč en radio, pri ločenih enotah wi-fi in BT pa delujeta dva, vsak zase. Kombinirana kartica deluje z BT radiem in tu je problem.
Delo krepa človeka

Ja ampak roko na srce, dvomim da bi to imelo kaj opravka pri OP-jevem problemu. Če je zadeva prej delala in potem kar naenkrat ne več.

Verjetno, vseeno pa je možno, da je nekdo spremenil nastavitve routarja in ni potrebno izključit te možnosti. Če ne veš za to cako, lahko kar nekaj časa porabiš, ko iščeš napako na prenosniku.
Delo krepa človeka

Naj poskusi z drugo wifi napravo. Simpl..

In druga naprava (telefon, drug računalnik, ki ima ločeni kartici) lepo deluje, torej zopet iščeš napako na prenosniku, če prav je na routerju. Ni tako simpl.
Delo krepa človeka

BorutK-73 ::

WiFi dela na drugih napravah?

OP ne odgovarja.
Delo krepa človeka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik povezan s spletom prek Wifi, strani se ne naložijo

Oddelek: Omrežja in internet