» »

WPA ali WPA 2

WPA ali WPA 2

hmm23 ::

Uporabljam wireless in opažam, da je samo moje omrežje zaščiteno preko WPA-PSK, medtem ko imajo vsi sosedje WPA2-PSK. Je to lahko kakšna težava z vidika varnosti (bi hekerji lahko opazili, da je moje omrežje najbolj ranljivo...)?

BigBunny ::

To je vrsta zaščite(kot si že opazil). WPA2 je zunaj že skoraj 10let kar pomeni, da je WPA že precej zastarelo ampak vseeno pogost.

Recimo s testiranj WPA2 je bolj potraten pri kriptiranju in lahko malo zniža internet performance (MINIMALEN!!), ampak je kriptiranje velik boljše. Tvoje omrežje je bolj ranljivo, vsekakor pa ni mala malca in če nisi podjetnik ki razpolaga z milijoni nisi nič bolj ranljiv kot drugi ;)

Pa da nebo blefiranja ti dam še postopek rešitve:
nadzorna plošča - omrežje in internet - središč. za omr. in sk. rabo

Potem pa klikni na omrežje na katerega si povezan (tam ko imaš zelen status signala in je besedilo obarvano modro). Klikni lasnosti brezžične povezave in pod zavihtek varnost nastavi varnost na WPA2 ČE JE PODPRTO OZ. TO MOGOČE. Mislim da je malo verjetno da nebi podpiral dandanes ;(.

Upam da je bilo v pomoč!

illion ::

To mora na routerju nastavt, nadzorna plosca na winsih nima nc s tem..

Ribič ::

Nastavitve šifriranja se nastavijo v routerju. Po moje lahko brez problema vklopiš WPA2 in WPA izklopiš. Glej, da boš izbral šifriranje z AES-CCMP, če ti router daje možnost. Ne pozabi izbrati dobrega gesla npr. ne uporabljaj besed, ki jih lahko najdeš v kakem slovarju. Naslednji korak pa je izbira imena (ESSID) svoje WiFi točke - ne uporabljaj privzetih vrednosti, kot so linksys, netgear, tsunami, itd. Izberi nekaj poljubnega npr. SuperMuha77 ali morda HopCefizl. Bodi kreativen.

Yacked2 ::

Sem se kar nekaj časa ukvarjal samo z varnostjo wifi omrežij in razlik s stališča varnosti ne vidim. Sicer je res, da je WPA2 močneje zakriptirano, ampak če ne moreš razbiti WPA in WPA2 ni vseeno, katero uporabiš.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

hmm23 ::

Kaj pa pomeni WPA + WPA2 zaščita. Je ta še bolj varna kot WPA2?

gddr85 ::

kolker vem, da dela oboje

SeMiNeSanja ::

gddr85 je izjavil:

kolker vem, da dela oboje

Točno tako, če klient ne podpira WPA2, se bo lahko povezal preko manj varnega WPA.

čuhalev ::

Vse Wi-Fi naprave certificirane po letu 2006 že podpirajo WPA2, tako da imam jaz doma izključno še WPA2. In apeliram, da uporabljate samo še WPA2. 8-)

petra_v ::

Pa izklopite wps pin auth, če ne rabite, sicer se najdejo frajerji pa vam z Reaver-jem bruteforcajo tistih 11k kombinacij wps pina, kar ni pretežko delo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laptop na wifi ne dosega polne hitrosti

Oddelek: Pomoč in nasveti
403339 (2063) matobeli
»

Ranljivost v WPA2 (KRACK)

Oddelek: Informacijska varnost
183746 (2730) jukoz
»

Router Security

Oddelek: Pomoč in nasveti
368609 (8015) Route66
»

Odkrita ranljivost v WPA2

Oddelek: Novice / Varnost
269799 (8120) denial
»

kako nastaviti internet wlan

Oddelek: Omrežja in internet
123794 (3483) -ziga-

Več podobnih tem