Forum » Operacijski sistemi » Mandrake 9.1 se noce instalirat
Mandrake 9.1 se noce instalirat
Tero ::
Torej sem zacetnik v linux-u. Vceraj sem si na novo nalozil Windowse in sem se odlocil da bom pustil nekaj GB fraj za Mandrake. Lepo sem bootal dol iz cd-ja, narejo neke nastavitve... Ampak pol ko bi se naj zacele datoteke prenasat iz cd-ja na disk vse zmrzne. Ve kdo kaj bi lahko bilo narobe? (misko lahko premikam to pa je tuji vse)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
- spremenil: Tero ()
gaso ::
A si se ob instalaciji kj dost igral s 'custom setup'? Mislm da je problem v tem, da si pac nesrecno izbral dolocene pakete namestiti/nenamestiti. Imel sem namrec podoben problem, resitev je bila ponovna instalcija in pri tem namescanje tako KDE kot Gnome...ce zelis torej WorkStation in graficni nacin potem tam najprej namesti cim vec sele ko bo sistem deloval pa pazljivo odstranjuj dolocene pakete...
Tero ::
Nop. DAl sem ker standarni instal... Naredilo mi je particije pol pa ko bi moralo prenasat podatke iz cd-ja pa naenkrat se nic ne dogaja...
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
gaso ::
Bos mogu vec stvari in veckrat probat instalcijo.
- a je cd medij ok?
- preglej bios nastavitve (sistem se ti lahko obes zarad kaksnih IRQ, PnP tezav)
- "nekaj Gb" kolk si pustil prostora linuxu? Lahko da imas problem pri particijah - a se namestitev nekaj casa izvaja al takoj ko je disk razparceliran zadeva zmrzne? Ker ce to slednje potem je problem samo to, da si bos moral prebrat mal o particijah in sobivanju linuxa ob windowsih ter rocno naredit particije.
- a je cd medij ok?
- preglej bios nastavitve (sistem se ti lahko obes zarad kaksnih IRQ, PnP tezav)
- "nekaj Gb" kolk si pustil prostora linuxu? Lahko da imas problem pri particijah - a se namestitev nekaj casa izvaja al takoj ko je disk razparceliran zadeva zmrzne? Ker ce to slednje potem je problem samo to, da si bos moral prebrat mal o particijah in sobivanju linuxa ob windowsih ter rocno naredit particije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gaso ()
Gapi ::
A lahko preklopiš v kerokol konzolo? Najbolje v tisto kjer je največ informacij :) Alt+F1-F10 F7 je grafična konzola v F10 se pri meni ispisuje syslog (skratka logi)
No person is rich enough,to buy back his past.
iso2000 ::
.Sem imel podoben problem ob instalaciji Suse 8.2 PRO. Sem imel na voljo (dobesedno se ne spomnem) nekaj takega kot: instal , pa instal without ASPI support. In ko sem izbral to drugo možnost je začelo delat.
Upam, da ti bo to kaj v pomoč!
LP
Upam, da ti bo to kaj v pomoč!
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 ne mapira particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1700 (1628) | kroky |
» | Prenosnik + xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2083 (1873) | tattoo |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97424 (25081) | Skrat |
» | Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!Oddelek: Programska oprema | 1962 (1676) | Al-Ni |
» | inštalacija 2000??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3770 (3197) | ToniT |