Forum » Na cesti » Prekršek... Ali ne?
Prekršek... Ali ne?
Twixz ::
Zadnjič sem prišel do križišča ki ima semafor, ki je namenjen za pešce. Pred semaforjem je zavoj na levo. Torej iz nasprotne strani na rdečo luč (ko promet stoji) imaš pravico peljati, ali ne? Jaz sem dobil kazen da sem peljal čez rdečo. Meni se zdi to čudno.
Naredil sem tudi skico, zelena barva predstavlja kje sem peljal jaz, okrogli so semaforju (z rdečo lučjo).
A je to prekršek?
Naredil sem tudi skico, zelena barva predstavlja kje sem peljal jaz, okrogli so semaforju (z rdečo lučjo).
A je to prekršek?
korenje3 ::
Odvisno ali je črta pred križiščem ali za križiščem. verjeno je pred križiščem in tik pred semaforjem. v glavnem prevozil si rdečo luč. tak semafor je v ljubljani na rudniku pri semenarni. moraš bit kar pazljiv.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
GTX970 ::
Daj nariši neko normalno skico.
5 letniki naredijo lepšo, iz tvoje se ne vidi ničesar.
V Zda lahko zaviješ pri rdeči (ko zavijaš iz glavne ceste na stransko in pri tem ne vzameš prednosti morebitnim ostalim).
V tej situaciji stojiš dokler ni zelena.
5 letniki naredijo lepšo, iz tvoje se ne vidi ničesar.
V Zda lahko zaviješ pri rdeči (ko zavijaš iz glavne ceste na stransko in pri tem ne vzameš prednosti morebitnim ostalim).
V tej situaciji stojiš dokler ni zelena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
fosil ::
Nismo v ZDA.
Jaz tudi mislim da je odvisno od tega, kje je tista črta na cesti pred semaforjem.
A je to slučajno tole križišče?
Jaz tudi mislim da je odvisno od tega, kje je tista črta na cesti pred semaforjem.
A je to slučajno tole križišče?
Tako je!
korenje3 ::
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
Mare2 ::
A je to prekršek?
Kot si pravilno ugotovil, je ta semafor za pešče. Voznik, ki bi prihajal v križišče s tvoje leve, nima semaforja. Sicer odvisno od črt na vozišču, je tista črta namenjena vozilom, ki bi vozila naravnost, morajo pač ustaviti pred črto, saj v križišču ne smeš ustaviti niti parkirati vozila.
Ti si pravilno zavijal levo, ne glede na to, ali je na semaforju gorela rdeča luč. Ta semafor ne ureja prometa v križišču.
Pri pisanju tvoje odločbe so napačno uporabili materialne predpise. Ta razlog navedi v postopku.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Olórin ::
vse je odvisno od talnih označb in tabel ob cesti.
Najbolje da prilepiš link do google maps (ali pa vsaj poveš kje naj bi se to križišče nahajalo). Se bo najbolje videlo.
Najbolje da prilepiš link do google maps (ali pa vsaj poveš kje naj bi se to križišče nahajalo). Se bo najbolje videlo.
Bellzmet ::
Krizisce od:
- fosil: seveda lahko zaviješ levo v ulico
- korenje3: menim, da se moraš ustaviti pred križiščem in ne smeš zaviti desno v ulico (bi pa moral biti semafor že prej, kot so ponavadi)
- Killer: isto kot 2. alineja
lp
- fosil: seveda lahko zaviješ levo v ulico
- korenje3: menim, da se moraš ustaviti pred križiščem in ne smeš zaviti desno v ulico (bi pa moral biti semafor že prej, kot so ponavadi)
- Killer: isto kot 2. alineja
lp
MIHAc27 ::
Moje mnenje...
Pri Fosilu lahko zaviješ levo.
Korenje... nope!
Killer... ne, ne smeš zaviti desno (čeprav nikogar ne oviraš).
Pač talne označbe kažejo, kje se je treba ustaviti. In ni nujno da je to 0-1m od semaforja.
Pri Fosilu lahko zaviješ levo.
Korenje... nope!
Killer... ne, ne smeš zaviti desno (čeprav nikogar ne oviraš).
Pač talne označbe kažejo, kje se je treba ustaviti. In ni nujno da je to 0-1m od semaforja.
Roadkill ::
Twikz, kot so ti že ostali nakazali: Najdi na google maps križišče v katerem si dobil kazen, pa bomo predebatirali.
Sklicevat se na neko skico, kako se ti spomniš zadeve je odveč, če si lahko točno ogledamo križišče.
Sklicevat se na neko skico, kako se ti spomniš zadeve je odveč, če si lahko točno ogledamo križišče.
Ü
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Roadkill ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Semafor-puščica v levoOddelek: Na cesti | 5299 (4588) | googleg1 |
» | Vprašanje glede križiščaOddelek: Na cesti | 2251 (1533) | fosil |
» | globa za prekršek...mnenje? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 21817 (19937) | Roadkill |
» | Zelena luč semaforja ne bo več utripala (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 14707 (11178) | BigWhale |