» »

3 veliki in manjši problemi...

3 veliki in manjši problemi...

sonyboy ::

Zdravo!!!

Gremo kr k mojim problemom:

1. Problem:
Uspel sem nekako zrihtati tv-out. Imam GeForce 2 mx 400 in pa samsung tv.
Če v windowsih na driverjih nastavim kot, da je tv drug monitor potem je ob robu televizije grd črni rob, zato sem se odloču, da bom kupil tvtool.
Zanima meče ga že kdo uporablja. Jst imam sedaj demo verzijo, ki deluje odlično le da me moti, ko dam tv mode mi na ekranu nekako zvije sliko in ni za gledat na monitorju. Na tv je pa slika odlična. A ve kdo kako bi lahko odpravil to???

2. Problem:
Imam tv tuner Zoltrix Gene TV, ki ima tudi dalinca in pa ir ane. Nikakor ne znam natšimat,da bi lahko z enakim dalincem upravljal druge programe v windowsih...
Mi lahko kdo točno razloži. Bral sem že o doma narejenih ir sprejemnikih a tu ne morem enako, ker če uporabim girder oz sej ne znam... prosim za razlago nekoga, ki ima tv tuner in uporablja enak dalinc za več stvari. Rad bi upravljal preko njega vsaj BSplayer.

Hvala za vsakršno pomoč in nasvet...

• premaknil: V-i-p ()

sajmon ::

http://www.stuff.gajba.net/

Tukej so slovenska navodila za delo s programom girder. Sicer na opisani strani poteka komunikacija preko IR priklopljenega na serijski vhod, vendar je samo programiranje ukazov v programu enako.

sonyboy ::

Bom pregledal tale navodila. Hvala

Sam nekaj še. Misliš, da bo to delalo ko mam jst ir od tv tunerja?

LP

sajmon ::

Poglej na strani http://www.girder.nl pod download / plugin, če je tam plugin za tvoj televizijsko kartico.

podtalje ::

Glede tvojega migitanja je pa problem, ker tvtool preklopi na frekvenco 50Hz, ki je privzeta frekvenca
za televizor, vendar pa imajo monitorji probleme s tako nizkimi frekvencami.

Rešitev:
Lahko nastaviš v tvtool na pal60 (če tv podpira) ali pa pretočiš zadnjo verzijo tvtoola 7.0, ki
podpira twinview in imaš lahko tako na tv drugo frekvenco kot na monitorju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ir daljineec

Oddelek: Strojna oprema
91325 (1115) roli
»

Daljinec za pc

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
231826 (1463) SloMusty
»